Refresh


Home : Weer


Laatste weerbericht

za 19/04/2014 - 12:00

Vandaag

19/04/2014, 12u Deze namiddag en vanavond blijft het vrijwel overal droog met een afwisseling van zon en wolken.

De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden in de Kempen. Er waait een matige, aan zee mogelijk een vrij krachtige wind uit oost, krimpend naar noordoost.

Volgende nacht is het gedeeltelijk bewolkt. In vele regio's blijft het droog. In de streken langs de Franse grens zijn er meer wolken en daar vergroot stilaan de kans op (wat) neerslag. De minima liggen tussen 5 en 10 graden.

Volgende dagen

19/04/2014, 12u Zondag trekt een storing met perioden van regen of buien vanaf de Franse grens door ons land. Het is vaak zwaarbewolkt maar er zijn tijdelijk ook opklaringen, 's ochtends vooral over de noordelijke landshelft en in de namiddag eerder in het zuidelijke deel. De maxima schommelen rond 18 graden.

Maandag vallen er buien die soms intens en vergezeld van onweer kunnen zijn. Dinsdag is de kans op buien kleiner. Tijdens het tweede deel van de week blijft het wisselvallig met soms buien, eventueel met onweer.

De zachte maxima schommelen tussen 16 en 20 graden.

Europa

18/04/2014, 17u Een depressie die doorzakt van Noord-Duitsland naar de Golf van Biskaje enerzijds en een tweede kern die vanaf de Balkan, via Centraal-Europa naar onze streken evolueert zorgen dit weekend en begin volgende week voor wisselvallig maar zacht weer in grote delen van West- en Centraal-Europa. We verwachten perioden met buien die vooral op het Iberische Schiereiland, Frankrijk en de Benelux gepaard kunnen gaan met onweer. De grens van 20 graden wordt op vele plaatsen bereikt en in Centraal- en Oost-Europa zelfs overschreden. Een hogedrukgebied verplaatst zich geleidelijk van Rusland naar ScandinaviĆ« en gaat halfweg volgende week ook ons weer gunstig beĆÆnvloeden. In deze streken wordt het overwegend droog met zonnige perioden. In het Middellandse-Zeegebied verdwijnt met grootste onstabiliteit met de Balkan-depressie. Plaatselijke buitjes blijven nog mogelijk, vooral in het noorden.