Refresh


Home : Weer


Laatste weerbericht

do 24/04/2014 - 12:00

Vandaag

24/04/2014, 12u Deze namiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Eerst is het in vele streken droog alhoewel er plaatselijk in het noordwesten en het westen nog wel buien vallen. In de loop van de namiddag en de avond vallen er lokale buien, mogelijk met onweer.

De maxima schommelen tussen 15 graden aan de kust en in de Hoge Venen, en 20 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige wind uit meestal noordoostelijke richtingen.

Vannacht kan er eerst nog een bui vallen, daarna wordt het overwegend droog. De minima liggen tussen 7 en 12 graden.

Volgende dagen

24/04/2014, 12u Na het eventuele ochtendgrijs verwachten we vrijdag eerst brede opklaringen. In de loop van de namiddag en de avond kunnen er zich vrij intense buien ontwikkelen met kans op onweer. De warme maxima schommelen tussen 18 en 23 graden.

Zaterdag is het eerst droog met opklaringen. In de namiddag trekt een (zwakke) regenzone vanaf het westen door het land. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden.

Zondag en begin volgende week verwachten we perioden met regen of enkele buien. De maxima schommelen rond 16 graden.

Europa

23/04/2014, 17u Over een groot deel van het Europese vasteland wordt zachte lucht aangevoerd. Een Atlantische depressie verplaatst zich tijdens het weekend naar West-Europa en dringt die zachte lucht weg naar Oost-Europa. Op de grens tussen beide luchtmassa's ontstaat boven Frankrijk een storing die over onze streken trekt en achtereenvolgens Duitsland, Noord-Italië en de Balkan bereikt. De doortocht van die storing kan gepaard gaan met overvloedige regen en onweer. In het Middellandse-Zeegebied is het meestal warm en zonnig met maxima van 20 tot 25 graden op de noordelijke oever en van 25 tot 30 graden langs de Afrikaanse zijde. De restanten van regen- en onweersgebieden kunnen nog tijdelijk het noorden van Spanje, Corsica, Sardinië, Italië, Noord-Tunesië, Griekenland en Noordwest-Turkije bereiken. Het is zacht en zonnig in grote delen van Scandinavië et West-Rusland maar begin volgende week wordt het er duidelijk minder mooi.