Refresh


Home : Regio : W-Vla.


Dode bij zwaar verkeersongeluk in Aalbeke

VRT

do 07/02/2013 - 05:22 In Aalbeke bij Kortrijk is een 23-jarige bestuurder om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeluk. Het ongeval gebeurde op de Moeskroensesteenweg. Om een nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de controle over het stuur. Zijn wagen begon te slippen en is tegen een oplegger gebotst onder de brug met de E403.

De jongeman uit Aalbeke is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Op de plaats van het ongeval was een tijdje één rijstrook afgesloten voor alle verkeer. Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak van het ongeluk vast te stellen.

Live Center: West-Vlaanderen

 1. 19:38 Roma-zigeuners opgepakt na woninginbraken
  De politie van Torhout heeft acht leden van een bende van Roma-zigeuners opgepakt. Ze worden verdacht van een hele reeks woninginbraken in de regio's rond Brugge, Gent, Aarlen en Brussel. Begin deze week konden in Charleroi drie verdachten worden opgepakt, een dag later nog eens vijf.
 2. 15:02 Grote Duitse radar in Raversyde wordt gerestaureerd
  (Yummifruit/Wikimedia Commons)
  De "Wurzburg Riese Radar", een tien meter hoge Duitse radar uit WO II, is tijdelijk weggehaald uit het domein Raversyde om grondig gerestaureerd te worden.
  Lees meer
 3. 12:16 Kunstmatige riffen in de Noordzee succes voor biodiversiteit
  CC belgianchocolate
  De kunstmatige riffen die in augustus 2013 bij de windmolenparken in de Noordzee werden aangelegd, blijken zeer gunstig te zijn voor de biodiversiteit. Na 8 maanden hebben onderzoekers er al tientallen verschillende soorten vis en schaaldieren gevonden.
  Lees meer
 4. 11:29 Verkrachter uit Nieuwpoort krijgt vijf jaar cel
  Een jongeman die eind vorig jaar een vrouw van 88 verkrachtte op het kerkhof van Veurne, moet vijf jaar naar de gevangenis.
  Lees meer
 5. 09:47 Ook alcoholcontroles voor watersporters vanaf deze zomer
  Belga
  De federale regering heeft het politiereglement aangepast zodat er ook alcohol- en drugscontroles kunnen worden uitgevoerd op het strand en in de havens.
  Lees meer
 6. 09:09 Huisartsenwachtpost opent volgende week in Veurne
  Volgende week opent er een huisartsenwachtpost in Veurne. Er is al jarenlang een tekort aan huisartsen in de regio van de Westkust en de Westhoek, waardoor een kleine groep dokters heel veel wachtdiensten moet doen. De nieuwe wachtpost moet dat probleem oplossen. Bovendien moeten de wachtdiensten hierdoor ook veiliger worden.
  Aan het systeem van de wachtpost werken 65 artsen mee. In Middelkerke en Diksmuide blijft er wel aparte huisarts van wacht omdat de afstand naar Veurne van daaruit te groot is.
 7. 08:27 Sint-Lodewijkscollege Brugge biedt eerstejaars vakken in het Engels aan
  Het Sint-Lodewijkscollege in Brugge start met een uniek project. De eerstejaars in de wetenschappelijke richtingen zullen bepaalde vakken in het Engels kunnen volgen. Het gaat onder meer om biologie, fysica en chemie. "Jonge kinderen leren veel sneller talen", zegt directeur Koen Seynaeve.
  De school sluit niet uit dat in de toekomst enkele lessen ook in het Frans zullen gegeven worden.
 8. gisteren 16:57 Douane onderschept 5 ton hasj
  In de haven van Zeebrugge heeft de douane 5 ton hasj in beslag genomen. De drugs zouden een straatwaarde van 25 miljoen euro hebben. Het parket voert een onderzoek. Voorlopig is nog niemand gearresteerd.
 9. gisteren 14:36 Jonge vrouw omgekomen bij ongeval in Veurne
  Bij een ernstig verkeersongeval op de N8 in Veurne is deze ochtend een 25-jarige vrouw uit Keiem om het leven gekomen. Dat bevestigen de brandweer en het parket van Veurne. Een vrachtwagenchauffeur werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.
  Lees meer
 10. gisteren 09:57 Auto in Bredene in brand gestoken
  In Bredene is vanmorgen vroeg een auto in brand gestoken. De wagen stond geparkeerd langs de Koninklijke Baan ter hoogte van het marktplein en brandde helemaal uit. De politie werd rond 7 uur gealarmeerd  Agenten vonden aanstekers bij het wrak. De daders probeerden nog twee andere auto's in brand te steken, maar dat mislukte. De politie is op zoek naar de brandstichters.
 11. gisteren 08:41 Zoon van burgemeester Vleteren overleden na ongeval
  Bij een ongeluk op de A19 in Zonnebeke is zondagochtend een 20-jarige man omgekomen. Het blijkt te gaan om de zoon van Stephan Mourisse, de burgemeester van Vleteren.
  Lees meer
 12. 21/04 17:44 Strand aan casino Middelkerke 10 meter breder
  Belga
  In Middelkerke starten vanavond werken om de kust beter te beschermen tegen zware stormen. De komende 10 weken zal er bijna 1 miljoen kubieke meter zand worden opgespoten.
  Lees meer
 13. 21/04 10:45 Paasvakantie is een voltreffer voor de kust
  PhotoNews
  De toeristische sector aan de kust blikt tevreden terug op de voorbije paasvakantie. Het paasweekend was een positieve afsluiter van een geslaagde vakantieperiode, luidt het.
  Lees meer
 14. 18/04 17:19 Luchthavenmedewerkers begraven symbolisch hun jobs
  Twitter / Dominique Jauquet
  De werknemers van de Oostendse luchthaven willen met een ludieke actie een signaal geven dat ze de luchthaven willen zien groeien, nu ANA Aviation dreigt te vertrekken.
  Lees meer
 15. 18/04 09:49 Bejaarde vrouw overleeft hevige woningbrand in Roeselare
  Afgelopen nacht is brand uitgebroken in een woning langs de Sint-Sebastiaanstraat in Roeselare. De bejaarde bewoonster kon zichzelf redden en de hulpdiensten alarmeren. Het vuur ontstond wellicht in de woonkamer, waar de schade ook het grootst is. De brandweer had de situatie snel onder controle. Het vuur ging gepaard met zware rookontwikkeling. Bij de brand raakte niemand gewond. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. De bejaarde vrouw werd opgevangen door haar familie.