Refresh


Home : Regio : Vl.-Brab.


De Lijn belooft meer personeel voor defecte bussen

di 22/05/2012 - 07:45 Update: di 22/05/2012 - 14:02 De directie van De Lijn heeft extra personeel beloofd voor het onderhoud van de bussen in de stelplaatsen in Dilbeek en Meerbeke. Na het overleg hebben de vakbonden beslist om morgen opnieuw aan de slag te gaan.

Deze morgen brak een spontane staking uit bij De Lijn in het Pajottenland. De vakbonden zijn boos omdat de bussen te weinig onderhouden zijn. "Gisteren stelde een chauffeur vast dat hij rondreed met een bus waarvan het keuringsbewijs al 5 dagen verstreken was. Hij was op baan met de reizigers. Pas later op de dag werd de bus vervangen. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen", zegt Geert Witterzeel van ACV.

Belga

"De bussen zijn sterk verouderd en de technische diensten kunnen het werk niet aan om de defecten tijdig te herstellen", zegt Witterzeel ook. De vakbonden zeggen dat het onveilig is om reizigers te vervoeren met de bussen.

De vakbonden en de directie hebben overleg gepleegd. De directie belooft extra personeel. Vanaf volgende week komen er twee uitzendkrachten bij voor het onderhoud van de bussen. En de directie is ook bereid om het tekort aan mecaniciens in heel Vlaams-Brabant onder de loep te nemen. Daarover plant de directie later deze week een vergadering op de hoofdzetel in Mechelen.

In afwachting komt er een einde aan de spontane staking in het Pajottenland. Vanaf morgen moeten de bussen opnieuw normaal rijden.

Door de actie is er heel wat hinder voor de reizigers die de bus nemen in de regio van Dilbeek en het Pajottenland. Minder dan de helft van de bussen rijdt. Meer informatie over de hinder staat op delijn.be.


Live Center: Vlaams-Brabant

 1. 07:48 Rusthuisbewoners in Pepingen kunnen in eigen rusthuis stemmen
  In Pepingen zullen de bewoners van twee woonzorgcentra bij de verkiezingen van 25 mei in hun eigen rusthuis kunnen stemmen. De gemeente zal stembureaus inrichten in de woonzorgcentra Vander Stokken en Mater Deï.
  Lees meer
 2. 08:00 Twee voertuigbranden bij mogelijke overval in Halle
  Chris Verhaeghe
  Op de Bergensesteenweg in Halle is een vrachtwagen, geladen met sigaretten, deels uitgebrand. Vermoedelijk werd de chauffeur klemgereden en ontvoerd naar de Berendries waar er ook een wagen in brand werd gestoken. De chauffeur werd korte tijd later weer vrijgelaten. De daders zijn spoorloos.
 3. 07:10 Afstandelijke brief aan slachtoffers treinramp zet kwaad bloed
  Belga
  In een brief vraagt het parket aan de slachtoffers en nabestaanden van het treinongeval in Buizingen om niet voortdurend te informeren naar het onderzoek. Procureur Thierry Freyne erkent dat de brief ongelukkig opgesteld is.
  Lees meer
 4. gisteren 17:48 Tweede editie Amateurama Leuven heeft aandacht voor Eerste Wereldoorlog
  Belga
  De 2e editie van het vierdaags amateurkunstenfestival gaat van start met een veelheid aan genres, en met aandacht voor de herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog.
  Lees meer
 5. gisteren 11:05 Moet Witse nu mijmeren naast een berg bouwafval?
  Persinfo
  Onder de zogenoemde "Witseboom" in Sint-Pieters-Leeuw is een groot sluikstort achtergelaten. Vorige week werd in de buurt nog een hele hoop vleesafval gedumpt.
  Lees meer
 6. gisteren 09:50 Milde weldoener stopt geld in brievenbussen
  VRT
  De inwoners van de Spaarstraat in Kessel-Lo krijgen al 2 dagen na elkaar een briefje van 10 euro in de bus.
  Lees meer
 7. gisteren 06:29 Dodelijk ongeval met motorrijder in Keerbergen
  In Keerbergen is gisterenavond een motorrijder omgekomen in een verkeersongeval. De man van 57 werd rond half negen aangereden door een wagen op een kruispunt. Achter het stuur van de wagen zat een meisje dat rijles aan het volgen was. Ze had net een verkeerd manoeuvre gemaakt.
  De man werd ter plaatse gereanimeerd, maar dat hielp niet. Hij stierf ter plaatse. Het slachtoffer is uitbater van een restaurant in Mechelen. De man was op weg naar z'n zaak.
 8. 23/04 10:02 Archief Vlaamse overheid krijgt nieuw gebouw in Vilvoorde
  Zowel het papieren archief, bodemkundige stalen als het kunstpatrimonium worden gecentraliseerd in Vilvoorde. Het nieuwe gebouw kost 28 miljoen euro.
  Lees meer
 9. 22/04 18:00
 10. 21/04 16:08
  Meer dan 15.000 mensen kwamen vanmiddag naar de internationale #paardenprocessie in #Hakendover. @StadTienen pic.twitter.com/olPtesPwbp
  Radio 2 Vlaams-Brabant
 11. 21/04 13:59 Paarden stormen over de akkers in Hakendover
  Een eeuwenoude traditie op paasmaandag is de paardenprocessie van Hakendover, bij Tienen. De processie beeldt de stichtingslegende van de parochiekerk uit. Het hoogtepunt is de stormloop van een paar honderd paarden over de akkers.
 12. 21/04 12:11 Zwaargewonde bij ongeval in Aarschot
  Bij een frontale aanrijding tussen twee auto's in Rillaar is maandagmorgen een 70-jarige man zwaargewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.
  Lees meer
 13. 20/04 13:29 Dode bij ongval op Oostelijke Ring in Tienen
  Bij een ongeval op de Oostelijke Ring in Tienen is vanmorgen een vrouw om het leven gekomen. Een voertuig met twee inzittenden reed achter in op een vrachtwagen die langs de kant van de weg geparkeerd stond. De twee werden in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis van Tienen. De passagier bezweek later aan haar verwondingen. De chauffeur ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.
 14. 19/04 11:18 Zoekactie met speurhond en helikopter naar twee vermiste Leuvense tieners in Linden
  De politie is op zoek naar twee tienermeisjes uit het Leuvense die sinds vrijdagavond vermist zijn. De tieners van 14 en 16 waren vrijdagavond naar een verjaardagsfeestje geweest in Hoog-Linden, maar nadien bleken ze spoorloos. Eén van de twee meisjes verblijft in een instelling en moest zich daar opnieuw aanbieden. De zoekactie van vrijdag, met speurhond en helikopter, leverde geen resultaat op. Ze wordt vandaag verder gezet. Ook in Leuven wordt gezocht naar de twee jonge meisjes.
 15. 18/04 11:46 GAS-boete voor fout huisnummerbord in Tielt-Winge
  CC Audringje
  Een inwoner van Tielt-Winge die zijn huisnummerbord niet op de juiste manier zichtbaar maakt aan zijn woning, riskeert vanaf juni een GAS-boete.
  Lees meer