Refresh


Home : Regio : Vl.-Brab.


De Lijn belooft meer personeel voor defecte bussen

di 22/05/2012 - 07:45 Update: di 22/05/2012 - 14:02 De directie van De Lijn heeft extra personeel beloofd voor het onderhoud van de bussen in de stelplaatsen in Dilbeek en Meerbeke. Na het overleg hebben de vakbonden beslist om morgen opnieuw aan de slag te gaan.

Deze morgen brak een spontane staking uit bij De Lijn in het Pajottenland. De vakbonden zijn boos omdat de bussen te weinig onderhouden zijn. "Gisteren stelde een chauffeur vast dat hij rondreed met een bus waarvan het keuringsbewijs al 5 dagen verstreken was. Hij was op baan met de reizigers. Pas later op de dag werd de bus vervangen. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen", zegt Geert Witterzeel van ACV.

Belga

"De bussen zijn sterk verouderd en de technische diensten kunnen het werk niet aan om de defecten tijdig te herstellen", zegt Witterzeel ook. De vakbonden zeggen dat het onveilig is om reizigers te vervoeren met de bussen.

De vakbonden en de directie hebben overleg gepleegd. De directie belooft extra personeel. Vanaf volgende week komen er twee uitzendkrachten bij voor het onderhoud van de bussen. En de directie is ook bereid om het tekort aan mecaniciens in heel Vlaams-Brabant onder de loep te nemen. Daarover plant de directie later deze week een vergadering op de hoofdzetel in Mechelen.

In afwachting komt er een einde aan de spontane staking in het Pajottenland. Vanaf morgen moeten de bussen opnieuw normaal rijden.

Door de actie is er heel wat hinder voor de reizigers die de bus nemen in de regio van Dilbeek en het Pajottenland. Minder dan de helft van de bussen rijdt. Meer informatie over de hinder staat op delijn.be.


Live Center: Vlaams-Brabant

 1. 11:18 Zoekactie met speurhond en helikopter naar twee vermiste Leuvense tieners in Linden
  De politie is op zoek naar twee tienermeisjes uit het Leuvense die sinds vrijdagavond vermist zijn. De tieners van 14 en 16 waren vrijdagavond naar een verjaardagsfeestje geweest in Hoog-Linden, maar nadien bleken ze spoorloos. Eén van de twee meisjes verblijft in een instelling en moest zich daar opnieuw aanbieden. De zoekactie van vrijdag, met speurhond en helikopter, leverde geen resultaat op. Ze wordt vandaag verder gezet. Ook in Leuven wordt gezocht naar de twee jonge meisjes.
 2. gisteren 11:46 GAS-boete voor fout huisnummerbord in Tielt-Winge
  CC Audringje
  Een inwoner van Tielt-Winge die zijn huisnummerbord niet op de juiste manier zichtbaar maakt aan zijn woning, riskeert vanaf juni een GAS-boete.
  Lees meer
 3. gisteren 07:34 Dodelijk ongeval op A12 in Londerzeel
  Een bestuurder is deze nacht rond 1 uur blindelings van op de Patattestraat de A12 op gereden. De wagen werd gegrepen door een andere wagen die op de A12 reed. De bestuurder van het eerste voertuig was op slag dood. De brandweer moest het geknelde slachtoffer bevrijden. De andere bestuurder bleef ongedeerd.
 4. 17/04 07:21 Apotheek overvallen in Werchter
  Twee gewapende mannen drongen net voor sluitingstijd de apotheek aan de Tweebruggenstraat binnen. Ze gingen ervandoor met de inhoud van de kassa. Niemand raakte gewond.
  Lees meer
 5. 17/04 07:11 Café Loca in Ternat mag toch openblijven
  Twee weken geleden raakte bekend dat de procedure tot sluiting was opgestart na klachten van buren over overlast en lawaai. Het café mag nu onder strikte voorwaarden toch openblijven.
  Lees meer
 6. 16/04 21:28 Sluikstort onder spoorwegviaduct in Sint-Anna-Pede
  Joost Van Liefferinge
  Een wandelaar heeft vanavond een sluikstort aangetroffen  onder het spoorwegviaduct "Zeventien Bruggen" in Sint-Anna-Pede, een deelgemeente van Dilbeek. Er lag vooral bouwafval, maar ook een radio, medicijnen en autobanden.
 7. 16/04 15:24 Brandweer redt vermiste hond van onder terras
  De brandweer brak het verhoogde terras open en kon de hond bevrijden. Hoe het dier er terecht is kunnen komen, is niet helemaal duidelijk.
  Lees meer
 8. 16/04 11:15 Parkeren dieven op de pechstrook om in achtertuin te stelen?
  Op korte tijd gebeurden verschillende diefstallen uit achtertuinen van woningen langs de Groenstraat in Ternat. Omdat de tuinen aan de E40 grenzen, wordt vermoed dat de dieven zich op de pechstrook parkeren.
  Lees meer
 9. 16/04 11:01 Fruitbedrijf bestrijdt nachtvorst met helikopter
  Een fruitbedrijf uit Lubbeek zette dit jaar voor het eerst een helikopter in om hun bloesems (appelen en peren) te redden van de vorst deze ochtend. Door over het veld te vliegen, mengde de helikopter de warme (bovenste) luchtlagen met de koude (onderste), en zo konden ze het toch een graad warmer maken. Pas morgen weten ze of het iets uitgehaald heeft (dan kunnen ze pas zien of de planten al dan niet kapot gegaan zijn), maar ze hebben er wel goede hoop op.
 10. 16/04 10:47 Winkelen kan nu ook op zondag in Diest
  De stad Diest is erkend als toeristisch centrum. Daardoor kan tussen 1 mei en 30 september flexibel worden omgesprongen met zondagsopeningen.
  Lees meer
 11. 16/04 08:23 Nieuwe tractorsluizen in Sint-Pieters-Leeuw
  De tractorsluizen moeten het sluipverkeer rond de Brusselbaan, de Postweg en de Lenniksebaan tegenhouden. Ze worden eind deze maand geïnstalleerd.
  Lees meer
 12. 16/04 06:51 Ongeval met vrachtwagen aan afrit Strombeek-Bever
  Op de Brusselse Ring is vanmorgen rond 6.20 uur een vrachtwagen gekanteld, net voor de afrit Strombeek-Bever. Er is één rijstrook afgesloten voor het verkeer. De hulpdiensten zijn de vrachtwagen aan het takelen. De politie vermoedt dat de vrachtwagen weer zal kunnen doorrijden en het verkeer dus niet te lang gehinderd zal worden.
 13. 15/04 18:03 Elf personen aangehouden bij grootschalig drugsonderzoek
  Federale politie Leuven
  Er werden een twintigtal huiszoekingen gedaan. Daarbij werden elf personen aangehouden.
  Lees meer
 14. 15/04 14:58 Politie helpt jongeren bier uitladen
  In Sint-Joris-Weert heeft de politie gisteravond drie jongeren tegengehouden, die onderweg waren met een winkelkar die gevuld was met blikjes bier. Ze hadden de blikjes gekocht in een warenhuis in Oud-Heverlee en wilden het naar hun bivak in het Meerdaalbos brengen. De agenten gingen met de jongeren mee en hielpen daar het bier uitladen. Daarna gaven ze de jongeren een uitbrander en brachten ze het karretje terug naar de winkel.
 15. 15/04 06:47 Dure vogels gestolen in Gooik
  Bij een hobbykweker in Gooik zijn 14 waardevolle vinken en sijzen gestolen. De vogels zijn 2.000 euro waard. De eigenaar ontdekte de diefstal toen hij na het weekend terugkeerde uit vakantie. In de streek rond Merchtem en Opwijk is er de laatste tijd een plaag van diefstallen van vogels.