Refresh


Home : Regio : O-Vla.


"Varkens slachten in woonomgeving niet van deze tijd"

di 22/05/2012 - 08:06 Varkensslachthuis De Lokery verhuist midden 2014 van de Oost-Vlaamse stad Lokeren naar Oevel, een deelgemeente van Westerlo, in de Antwerpse Kempen. Dat is het resultaat van een overeenkomst tussen de uitbaters van het slachthuis en het stadsbestuur, zo meldt de stad Lokeren.

De Lokery wilde zijn slachtcapaciteit verdubbelen tot 1 miljoen varkens per jaar, maar het stadsbestuur was van oordeel dat een slachthuis met wekelijks 20.000 slachtingen in een woonomgeving "onverantwoord" en "niet meer van deze tijd" is. Er was ook heel wat protest van buurtbewoners.

De stad Lokeren wil de huidige bestemming van het terrein ("slachthuiszone") omvormen tot woonzone. De site zal tegen 31 december van dit jaar openbaar verkocht worden: minimaal aan 4,5 miljoen euro voor de slachthuiszone en 436.00 euro voor enkele reststukken.

Live Center: Oost-Vlaanderen

 1. gisteren 22:34 Zestiger komt om bij verkeersongeval in Deurle
  Een man van 68 is donderdag omgekomen bij een verkeersongeval in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. De man wou met zijn fiets de straat oversteken toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, aldus het parket.
  Lees meer
 2. gisteren 06:39 Minderjarige overvallers opgepakt in Aalter
  De twee tieners hadden afgelopen nacht een Amerikaanse toerist van 19 overvallen. De Amerikaan was gestrand in het station.
  Lees meer
 3. gisteren 06:25 Leegstand Stationsstraat Sint-Niklaas fors gedaald
  De heraanleg heeft de winkelstraat een nieuwe impuls gegeven. In oktober vorig jaar stond bijna 40 procent van de handelspanden leeg. Nu, zes maanden later, zijn dat er nog maar een kleine 20 procent.
  Lees meer
 4. 16/04 20:05 Nieuwe opslagplaats van de Gentse Boekentoren is af
  De ruimte bevindt zich onder de binnenplaats van de Boekentoren, drie verdiepingen diep onder de grond. Er staan 500 boekenkasten die plaats zullen bieden aan de gigantische collectie boeken. Als je ze allemaal naast elkaar zou zetten, dan gaat het om zo'n 40 kilometer boeken, of zo'n 3 miljoen stuks. In september begint de verhuisoperatie die vier maanden zal duren.
 5. 16/04 16:51 Twee Gentse cuberdonverkopers verliezen tijdelijk hun vergunning
  CC CarolienC
  Dat heeft de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) beslist nadat een vechtpartij tussen twee handelaars de zogenaamde "neuzekesoorlog" opnieuw had doen escaleren.
  Lees meer
 6. 16/04 16:02 File in Nevele na ongeval op E40
  Op de E40 in Nevele in Oost-Vlaanderen zijn drie voertuigen deze namiddag betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding in de richting van de kust. Er staat een file vanaf Drongen en het zal nog enige tijd duren alvorens de hinder achter de rug is, meldt de wegpolitie. Niemand raakte gewond.
 7. 16/04 13:16 Bus jeugdvoetballers uit Zelzate gebotst met tankwagen in Frankrijk
  De bus is zwaar beschadigd, en toch vielen er gelukkig maar drie lichtgewonden. De voetballers waren op weg naar Italië voor een tornooi, en ze willen dat nog altijd spelen. "Hij was helemaal in orde", zegt moeder Christel Pauwels over haar zoon, die ze aan de telefoon heeft gehad.
 8. 16/04 13:02 Brandweer heeft vette kluif aan gelekte cacaoboter
  In Wieze is de brandweer uren in het getouw geweest om een spoor van cacaoboter op te ruimen. Het goedje was ongemerkt uit een vrachtwagen van een chocoladefabrikant gelekt. Chris Van Weyenberg van de brandweer van Lebbeke legt uit waarom het zo'n zware klus was.
 9. 16/04 13:02 Verdediging verkrachter Citadelpark wil bijkomend onderzoek
  Belga
  De verdediging van de twintigjarige man die drie verkrachtingen in het Citadelpark in Gent bekende, heeft bijkomend onderzoek gevraagd in de zaak.
  Lees meer
 10. 16/04 09:40 Cacao uit vrachtwagen gelekt in Wieze
  In de Aalstersestraat in Wieze, een deelgemeente van Lebbeke, is cacao gelekt uit een vrachtwagen. De brandweer kwam ter plekke en ook de Civiele Bescherming werd opgeroepen om het goedje te helpen opruimen.
 11. 16/04 08:09 Voetballers Zelzate heelhuids uit busongeval Frankrijk
  Een groep jongeren uit Zelzate die met de bus onderweg was naar een voetbaltornooi in Italië is nabij Colmar betrokken geraakt bij een ongeval. Hun bus botste tegen een tankwagen. Er viel een lichtgewonde.
  Lees meer
 12. 16/04 07:02 Wasbeer Geraardsbergen nog altijd niet gevangen
  Willem Boonen
  De wilde wasbeer die vorige week in het natuurreservaat gespot werd, is nog steeds onvindbaar. Volgens de conservator komt dat doordat er te veel mensen in de buurt geweest zijn. De wasbeer zou onraad ruiken.
  Lees meer
 13. 16/04 06:48 Oudste straatnaambordje Aalst vernield
  Het bordje in de Arbeidersstraat was meer dan honderd jaar oud. Het was speciaal omdat het het enige overblijvende tweetalige straatnaambord was in de stad.
  Lees meer
 14. 15/04 10:10 Bejaarde man overleden bij woningbrand in Zomergem
  In Zomergem in Oost-Vlaanderen is afgelopen nacht een bejaarde man om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat meldt de lokale politie. De uitslaande brand brak uit in een woning in de Azaleastraat. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar in de woning kwam een bewoner om het leven. Het zou gaan om een 89-jarige man. Onderzoek moet met zekerheid vaststellen of de man door de brand om het leven kwam.

 15. 15/04 09:46 3 lichtgewonden bij ongeval met ijskar
  In Elversele bij Temse zijn drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval met een ijskar. Het ongeval gebeurde gisteravond op de Legen Heirweg. Een ijsventer stond met zijn voertuig stil in de richting van de Duivenhoek (N41) om een klant te bedienen. Een autobestuurder merkte de stilstaande ijskar te laat op en ramde het voertuig. De ijsventer, de klant en een passagier uit het aanrijdende voertuig raakten allen lichtgewond. De materiële schade aan de twee voertuigen was volgens de politie van Temse vrij aanzienlijk.