Refresh


Home : Regio : O-Vla.


Beveren tegen verdwijnen Ouden Doel en Rapenburg

wo 16/05/2012 - 07:19 De gemeente Beveren heeft een motie goedgekeurd om de dorpen Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen te behouden. Groen wilde ook de onteigening van Doel laten schrappen, maar dat wilde de meerderheid niet.

De uitbreiding van de Antwerpse haven was gisteravond het enige agendapunt van een extra gemeenteraad. Die had Groen bijeengeroepen na voldoende handtekeningen door buurtbewoners die bezorgd zijn over de toekomst van de drie dorpen Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen.

De Vlaamse regering wil de grond gebruiken om een natuurgebied te maken ter compensatie voor de uitbreiding van de Antwerpse haven, maar dat ziet Beveren dus niet zitten. Groen had een motie ingediend waarin de gemeente zich tegen de beslissing van de Vlaamse regering kant. 

Groen voegde er meteen aan toe dat de onteigening van Doel ongedaan gemaakt moet worden. Zover wilde de meerderheid niet gaan. CD&V en Open VLD dienden een amendement in waarbij het enkel ging over Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen. Dat amendement werd goedgekeurd en zal aan de Vlaamse regering overgemaakt worden.

Live Center: Oost-Vlaanderen

 1. 1 uur geleden Evacuatie na gaslek in appartementsgebouw in Dendermonde
  Een kleine tweehonderd mensen zijn gisterenavond geëvacueerd uit het gebouw. De meeste bewoners zijn ondertussen opnieuw thuis, maar het gaslek zelf is nog niet gedicht.
  Lees meer
 2. gisteren 08:34 Autistisch meisje mag naar instelling in Gent
  Het autistische meisje werd vorig jaar geplaatst in een instelling voor kinderen in Limburg, nadat ze eerst in een instelling voor volwassenen in Zelzate was opgenomen wegens plaatsgebrek. Daar zat ze in een isolatiecel, maar hoorde daar eigenlijk niet thuis. Nu is er dus een oplossing gekomen en verhuist het meisje in september definitief van de instelling in Limburg naar Sint-Jozef in Gent. Met het meisje gaat het intussen beter, maar het probleem van plaatsgebrek voor kinderen blijft bestaan, zegt haar moeder.
 3. gisteren 08:28 Arbeidershuisjes Deinze beschermd
  De stad Deinze beschermt een reeks kleine arbeidershuisjes als "stadsgezicht". Dat is opmerkelijk want het gaat niet om monumentale woningen. Met de bescherming wil Deinze het industrieel verleden van de stad in de verf zetten.
 4. 17/04 22:34 Zestiger komt om bij verkeersongeval in Deurle
  Een man van 68 is donderdag omgekomen bij een verkeersongeval in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. De man wou met zijn fiets de straat oversteken toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, aldus het parket.
  Lees meer
 5. 17/04 06:39 Minderjarige overvallers opgepakt in Aalter
  De twee tieners hadden afgelopen nacht een Amerikaanse toerist van 19 overvallen. De Amerikaan was gestrand in het station.
  Lees meer
 6. 17/04 06:25 Leegstand Stationsstraat Sint-Niklaas fors gedaald
  De heraanleg heeft de winkelstraat een nieuwe impuls gegeven. In oktober vorig jaar stond bijna 40 procent van de handelspanden leeg. Nu, zes maanden later, zijn dat er nog maar een kleine 20 procent.
  Lees meer
 7. 16/04 20:05 Nieuwe opslagplaats van de Gentse Boekentoren is af
  De ruimte bevindt zich onder de binnenplaats van de Boekentoren, drie verdiepingen diep onder de grond. Er staan 500 boekenkasten die plaats zullen bieden aan de gigantische collectie boeken. Als je ze allemaal naast elkaar zou zetten, dan gaat het om zo'n 40 kilometer boeken, of zo'n 3 miljoen stuks. In september begint de verhuisoperatie die vier maanden zal duren.
 8. 16/04 16:51 Twee Gentse cuberdonverkopers verliezen tijdelijk hun vergunning
  CC CarolienC
  Dat heeft de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) beslist nadat een vechtpartij tussen twee handelaars de zogenaamde "neuzekesoorlog" opnieuw had doen escaleren.
  Lees meer
 9. 16/04 16:02 File in Nevele na ongeval op E40
  Op de E40 in Nevele in Oost-Vlaanderen zijn drie voertuigen deze namiddag betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding in de richting van de kust. Er staat een file vanaf Drongen en het zal nog enige tijd duren alvorens de hinder achter de rug is, meldt de wegpolitie. Niemand raakte gewond.
 10. 16/04 13:16 Bus jeugdvoetballers uit Zelzate gebotst met tankwagen in Frankrijk
  De bus is zwaar beschadigd, en toch vielen er gelukkig maar drie lichtgewonden. De voetballers waren op weg naar Italië voor een tornooi, en ze willen dat nog altijd spelen. "Hij was helemaal in orde", zegt moeder Christel Pauwels over haar zoon, die ze aan de telefoon heeft gehad.
 11. 16/04 13:02 Brandweer heeft vette kluif aan gelekte cacaoboter
  In Wieze is de brandweer uren in het getouw geweest om een spoor van cacaoboter op te ruimen. Het goedje was ongemerkt uit een vrachtwagen van een chocoladefabrikant gelekt. Chris Van Weyenberg van de brandweer van Lebbeke legt uit waarom het zo'n zware klus was.
 12. 16/04 13:02 Verdediging verkrachter Citadelpark wil bijkomend onderzoek
  Belga
  De verdediging van de twintigjarige man die drie verkrachtingen in het Citadelpark in Gent bekende, heeft bijkomend onderzoek gevraagd in de zaak.
  Lees meer
 13. 16/04 09:40 Cacao uit vrachtwagen gelekt in Wieze
  In de Aalstersestraat in Wieze, een deelgemeente van Lebbeke, is cacao gelekt uit een vrachtwagen. De brandweer kwam ter plekke en ook de Civiele Bescherming werd opgeroepen om het goedje te helpen opruimen.
 14. 16/04 08:09 Voetballers Zelzate heelhuids uit busongeval Frankrijk
  Een groep jongeren uit Zelzate die met de bus onderweg was naar een voetbaltornooi in Italië is nabij Colmar betrokken geraakt bij een ongeval. Hun bus botste tegen een tankwagen. Er viel een lichtgewonde.
  Lees meer
 15. 16/04 07:02 Wasbeer Geraardsbergen nog altijd niet gevangen
  Willem Boonen
  De wilde wasbeer die vorige week in het natuurreservaat gespot werd, is nog steeds onvindbaar. Volgens de conservator komt dat doordat er te veel mensen in de buurt geweest zijn. De wasbeer zou onraad ruiken.
  Lees meer