Refresh


Home : Regio : O-Vla.


Beveren tegen verdwijnen Ouden Doel en Rapenburg

wo 16/05/2012 - 07:19 De gemeente Beveren heeft een motie goedgekeurd om de dorpen Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen te behouden. Groen wilde ook de onteigening van Doel laten schrappen, maar dat wilde de meerderheid niet.

De uitbreiding van de Antwerpse haven was gisteravond het enige agendapunt van een extra gemeenteraad. Die had Groen bijeengeroepen na voldoende handtekeningen door buurtbewoners die bezorgd zijn over de toekomst van de drie dorpen Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen.

De Vlaamse regering wil de grond gebruiken om een natuurgebied te maken ter compensatie voor de uitbreiding van de Antwerpse haven, maar dat ziet Beveren dus niet zitten. Groen had een motie ingediend waarin de gemeente zich tegen de beslissing van de Vlaamse regering kant. 

Groen voegde er meteen aan toe dat de onteigening van Doel ongedaan gemaakt moet worden. Zover wilde de meerderheid niet gaan. CD&V en Open VLD dienden een amendement in waarbij het enkel ging over Ouden Doel, Rapenburg en Saftingen. Dat amendement werd goedgekeurd en zal aan de Vlaamse regering overgemaakt worden.

Live Center: Oost-Vlaanderen

 1. gisteren 18:03 Kunstenaar neemt stadsschouwburg Sint-Niklaas onder handen
  De Amerikaanse kunstenaar WK Interact mag de volledige gevel bewerken. Wat hij gaat maken en hoe het er zal uitzien, weet momenteel nog niemand.
  Lees meer
 2. gisteren 09:22 Denderleeuwse schepen legt klacht neer wegens beledigingen
  In Denderleeuw dient schepen van Ruimtelijke Ordening, Erna Scheerlinck een klacht in tegen onbekenden. Scheerlinck neemt de beledigende uitspraken niet die op een website verschijnen. De website is van een buurtcomité dat zich verzet tegen de inplanning van nieuwe sociale woningen in de wijk Drevensveld in deelgemeente Welle. Het is onduidelijk of de beledigingen ook echt van buurtwoners zelf komen want ze worden gepost onder nepnamen.

 3. gisteren 08:57 Tegenkandidaat uitbating Forensisch Psychiatrisch Centrum niet in beroep
  Het Platform gaat niet beroep tegen de beslissing van de federale regering om de uitbating aan Sodexo-Parnassia te geven.
  Lees meer
 4. 22/04 17:43 Universiteit Gent wil 50 extra proffen tegen eind 2015
  VRT
  De Gentse universiteit trekt 4,75 miljoen euro uit om tegen eind 2015 ongeveer vijftig extra professoren aan te werven. Dat schrijft het studentenblad Schamper en bevestigt vicerector Freddy Mortier.
  Lees meer
 5. 22/04 07:10
  Wegenwerken op de #E17 aan het viaduct in Gentbrugge starten pas morgen. Ze zijn een dagje uitgesteld uit schrik voor hevige regen.
  Radio 2 Oost-Vlaanderen
 6. 21/04 12:42 Jeugdspelers KVV Zelzate zijn weer thuis
  De jeugdspelers van KVV Zelzate zijn sinds maandagochtend weer thuis van hun jeugdtornooi in Cesenatico, Italië. Op de heenreis vorige week woensdag had hun bus een aanrijding met een tankwagen. Drie begeleidende ouders raakten lichtgewond. De groep rees door naar Italië om het tornooi af te werken. De titel hebben ze er niet veroverd, maar naar verluidt hadden de spelers wel een leuke tijd en kon het ongeval het plezier niet vergallen.

 7. 19/04 12:00 Opnieuw grote politieactie in Gentse prostitutiebuurt
  VRT
  De Gentse politie heeft afgelopen nacht opnieuw een grootschalige controleactie georganiseerd in de prostitutiebuurt, waar onder meer Franse toeristen overlast blijven veroorzaken. Er zijn drie geseinde personen opgepakt, acht mensen betrapt met wapens en nog eens acht met drugs.
  Lees meer
 8. 19/04 08:22 Evacuatie na gaslek in appartementsgebouw in Dendermonde
  VRT
  Een kleine tweehonderd mensen zijn gisterenavond geëvacueerd uit het gebouw. Intussen heeft iedereen weer gas en kan de verwarming weer aan.
  Lees meer
 9. 18/04 08:34 Autistisch meisje mag naar instelling in Gent
  Het autistische meisje werd vorig jaar geplaatst in een instelling voor kinderen in Limburg, nadat ze eerst in een instelling voor volwassenen in Zelzate was opgenomen wegens plaatsgebrek. Daar zat ze in een isolatiecel, maar hoorde daar eigenlijk niet thuis. Nu is er dus een oplossing gekomen en verhuist het meisje in september definitief van de instelling in Limburg naar Sint-Jozef in Gent. Met het meisje gaat het intussen beter, maar het probleem van plaatsgebrek voor kinderen blijft bestaan, zegt haar moeder.
 10. 18/04 08:28 Arbeidershuisjes Deinze beschermd
  De stad Deinze beschermt een reeks kleine arbeidershuisjes als "stadsgezicht". Dat is opmerkelijk want het gaat niet om monumentale woningen. Met de bescherming wil Deinze het industrieel verleden van de stad in de verf zetten.
 11. 17/04 22:34 Zestiger komt om bij verkeersongeval in Deurle
  Een man van 68 is donderdag omgekomen bij een verkeersongeval in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. De man wou met zijn fiets de straat oversteken toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, aldus het parket.
  Lees meer
 12. 17/04 06:39 Minderjarige overvallers opgepakt in Aalter
  De twee tieners hadden afgelopen nacht een Amerikaanse toerist van 19 overvallen. De Amerikaan was gestrand in het station.
  Lees meer
 13. 17/04 06:25 Leegstand Stationsstraat Sint-Niklaas fors gedaald
  De heraanleg heeft de winkelstraat een nieuwe impuls gegeven. In oktober vorig jaar stond bijna 40 procent van de handelspanden leeg. Nu, zes maanden later, zijn dat er nog maar een kleine 20 procent.
  Lees meer
 14. 16/04 20:05 Nieuwe opslagplaats van de Gentse Boekentoren is af
  De ruimte bevindt zich onder de binnenplaats van de Boekentoren, drie verdiepingen diep onder de grond. Er staan 500 boekenkasten die plaats zullen bieden aan de gigantische collectie boeken. Als je ze allemaal naast elkaar zou zetten, dan gaat het om zo'n 40 kilometer boeken, of zo'n 3 miljoen stuks. In september begint de verhuisoperatie die vier maanden zal duren.
 15. 16/04 16:51 Twee Gentse cuberdonverkopers verliezen tijdelijk hun vergunning
  CC CarolienC
  Dat heeft de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) beslist nadat een vechtpartij tussen twee handelaars de zogenaamde "neuzekesoorlog" opnieuw had doen escaleren.
  Lees meer