Refresh


Home : Regio : O-Vla.


Psychiater De Gelder wordt niet vervolgd

di 08/05/2012 - 12:21 Een psychiater die enkele jaren geleden weigerde om Kim De Gelder te laten interneren, zal niet worden vervolgd. De raadkamer in Dendermonde heeft hem buiten vervolging gesteld.

VRT

De ouders van De Gelder wilden hun zoon enkele jaren geleden al laten opnemen voor zijn psychologische problemen, maar zijn toenmalige psychiater ging daar niet op in. Twee jaar later vermoordde De Gelder een bejaarde vrouw in Vrasene en 2 baby's en een kinderverzorgster in een crèche in Dendermonde.

De raadkamer heeft de psychiater nu buiten vervolging gesteld, een beslissing die advocaat Jaak Haentjens maar moeilijk kan accepteren. "Ik zou u een halfuur details kunnen geven van wat er vroeger allemaal is foutgelopen met Kim De Gelder. Als je dat dan als arts hoort en achteraf zegt dat er alleen een communicatiestoornis is tussen ouders en kind, dan denk ik dat er sprake is van schuldig verzuim."

Haentjens denkt er ernstig over na om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. "We gaan ons nu beraden over hoe het verder moet."


Live Center: Oost-Vlaanderen

 1. 09:22 Denderleeuwse schepen legt klacht neer wegens beledigingen
  In Denderleeuw dient schepen van Ruimtelijke Ordening, Erna Scheerlinck een klacht in tegen onbekenden. Scheerlinck neemt de beledigende uitspraken niet die op een website verschijnen. De website is van een buurtcomité dat zich verzet tegen de inplanning van nieuwe sociale woningen in de wijk Drevensveld in deelgemeente Welle. Het is onduidelijk of de beledigingen ook echt van buurtwoners zelf komen want ze worden gepost onder nepnamen.

 2. 08:57 Tegenkandidaat uitbating Forensisch Psychiatrisch Centrum niet in beroep
  Het Platform gaat niet beroep tegen de beslissing van de federale regering om de uitbating aan Sodexo-Parnassia te geven.
  Lees meer
 3. gisteren 17:43 Universiteit Gent wil 50 extra proffen tegen eind 2015
  VRT
  De Gentse universiteit trekt 4,75 miljoen euro uit om tegen eind 2015 ongeveer vijftig extra professoren aan te werven. Dat schrijft het studentenblad Schamper en bevestigt vicerector Freddy Mortier.
  Lees meer
 4. gisteren 07:10
  Wegenwerken op de #E17 aan het viaduct in Gentbrugge starten pas morgen. Ze zijn een dagje uitgesteld uit schrik voor hevige regen.
  Radio 2 Oost-Vlaanderen
 5. 21/04 12:42 Jeugdspelers KVV Zelzate zijn weer thuis
  De jeugdspelers van KVV Zelzate zijn sinds maandagochtend weer thuis van hun jeugdtornooi in Cesenatico, Italië. Op de heenreis vorige week woensdag had hun bus een aanrijding met een tankwagen. Drie begeleidende ouders raakten lichtgewond. De groep rees door naar Italië om het tornooi af te werken. De titel hebben ze er niet veroverd, maar naar verluidt hadden de spelers wel een leuke tijd en kon het ongeval het plezier niet vergallen.

 6. 19/04 12:00 Opnieuw grote politieactie in Gentse prostitutiebuurt
  VRT
  De Gentse politie heeft afgelopen nacht opnieuw een grootschalige controleactie georganiseerd in de prostitutiebuurt, waar onder meer Franse toeristen overlast blijven veroorzaken. Er zijn drie geseinde personen opgepakt, acht mensen betrapt met wapens en nog eens acht met drugs.
  Lees meer
 7. 19/04 08:22 Evacuatie na gaslek in appartementsgebouw in Dendermonde
  VRT
  Een kleine tweehonderd mensen zijn gisterenavond geëvacueerd uit het gebouw. Intussen heeft iedereen weer gas en kan de verwarming weer aan.
  Lees meer
 8. 18/04 08:34 Autistisch meisje mag naar instelling in Gent
  Het autistische meisje werd vorig jaar geplaatst in een instelling voor kinderen in Limburg, nadat ze eerst in een instelling voor volwassenen in Zelzate was opgenomen wegens plaatsgebrek. Daar zat ze in een isolatiecel, maar hoorde daar eigenlijk niet thuis. Nu is er dus een oplossing gekomen en verhuist het meisje in september definitief van de instelling in Limburg naar Sint-Jozef in Gent. Met het meisje gaat het intussen beter, maar het probleem van plaatsgebrek voor kinderen blijft bestaan, zegt haar moeder.
 9. 18/04 08:28 Arbeidershuisjes Deinze beschermd
  De stad Deinze beschermt een reeks kleine arbeidershuisjes als "stadsgezicht". Dat is opmerkelijk want het gaat niet om monumentale woningen. Met de bescherming wil Deinze het industrieel verleden van de stad in de verf zetten.
 10. 17/04 22:34 Zestiger komt om bij verkeersongeval in Deurle
  Een man van 68 is donderdag omgekomen bij een verkeersongeval in Deurle, een deelgemeente van Sint-Martens-Latem. De man wou met zijn fiets de straat oversteken toen hij aangereden werd door een vrachtwagen, aldus het parket.
  Lees meer
 11. 17/04 06:39 Minderjarige overvallers opgepakt in Aalter
  De twee tieners hadden afgelopen nacht een Amerikaanse toerist van 19 overvallen. De Amerikaan was gestrand in het station.
  Lees meer
 12. 17/04 06:25 Leegstand Stationsstraat Sint-Niklaas fors gedaald
  De heraanleg heeft de winkelstraat een nieuwe impuls gegeven. In oktober vorig jaar stond bijna 40 procent van de handelspanden leeg. Nu, zes maanden later, zijn dat er nog maar een kleine 20 procent.
  Lees meer
 13. 16/04 20:05 Nieuwe opslagplaats van de Gentse Boekentoren is af
  De ruimte bevindt zich onder de binnenplaats van de Boekentoren, drie verdiepingen diep onder de grond. Er staan 500 boekenkasten die plaats zullen bieden aan de gigantische collectie boeken. Als je ze allemaal naast elkaar zou zetten, dan gaat het om zo'n 40 kilometer boeken, of zo'n 3 miljoen stuks. In september begint de verhuisoperatie die vier maanden zal duren.
 14. 16/04 16:51 Twee Gentse cuberdonverkopers verliezen tijdelijk hun vergunning
  CC CarolienC
  Dat heeft de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) beslist nadat een vechtpartij tussen twee handelaars de zogenaamde "neuzekesoorlog" opnieuw had doen escaleren.
  Lees meer
 15. 16/04 16:02 File in Nevele na ongeval op E40
  Op de E40 in Nevele in Oost-Vlaanderen zijn drie voertuigen deze namiddag betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding in de richting van de kust. Er staat een file vanaf Drongen en het zal nog enige tijd duren alvorens de hinder achter de rug is, meldt de wegpolitie. Niemand raakte gewond.