Refresh


Home : Regio : O-Vla.


Psychiater De Gelder wordt niet vervolgd

di 08/05/2012 - 12:21 Een psychiater die enkele jaren geleden weigerde om Kim De Gelder te laten interneren, zal niet worden vervolgd. De raadkamer in Dendermonde heeft hem buiten vervolging gesteld.

VRT

De ouders van De Gelder wilden hun zoon enkele jaren geleden al laten opnemen voor zijn psychologische problemen, maar zijn toenmalige psychiater ging daar niet op in. Twee jaar later vermoordde De Gelder een bejaarde vrouw in Vrasene en 2 baby's en een kinderverzorgster in een crèche in Dendermonde.

De raadkamer heeft de psychiater nu buiten vervolging gesteld, een beslissing die advocaat Jaak Haentjens maar moeilijk kan accepteren. "Ik zou u een halfuur details kunnen geven van wat er vroeger allemaal is foutgelopen met Kim De Gelder. Als je dat dan als arts hoort en achteraf zegt dat er alleen een communicatiestoornis is tussen ouders en kind, dan denk ik dat er sprake is van schuldig verzuim."

Haentjens denkt er ernstig over na om beroep aan te tekenen tegen de beslissing. "We gaan ons nu beraden over hoe het verder moet."


Live Center: Oost-Vlaanderen

 1. 1 uur geleden Voetballers Zelzate heelhuids uit busongeval Frankrijk
  Een groep jongeren uit Zelzate die met de bus onderweg was naar een voetbaltornooi in Italië is nabij Colmar betrokken geraakt bij een ongeval. Hun bus botste tegen een vrachtwagen. Er viel een lichtgewonde.
  Lees meer
 2. 07:02 Wasbeer Geraardsbergen nog altijd niet gevangen
  Willem Boonen
  De wilde wasbeer die vorige week in het natuurreservaat gespot werd, is nog steeds onvindbaar. Volgens de conservator komt dat doordat er te veel mensen in de buurt geweest zijn. De wasbeer zou onraad ruiken.
  Lees meer
 3. 06:48 Oudste straatnaambordje Aalst vernield
  Het bordje in de Arbeidersstraat was meer dan honderd jaar oud. Het was speciaal omdat het het enige overblijvende tweetalige straatnaambord was in de stad.
  Lees meer
 4. gisteren 10:10 Bejaarde man overleden bij woningbrand in Zomergem
  In Zomergem in Oost-Vlaanderen is afgelopen nacht een bejaarde man om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat meldt de lokale politie. De uitslaande brand brak uit in een woning in de Azaleastraat. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar in de woning kwam een bewoner om het leven. Het zou gaan om een 89-jarige man. Onderzoek moet met zekerheid vaststellen of de man door de brand om het leven kwam.

 5. gisteren 09:46 3 lichtgewonden bij ongeval met ijskar
  In Elversele bij Temse zijn drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval met een ijskar. Het ongeval gebeurde gisteravond op de Legen Heirweg. Een ijsventer stond met zijn voertuig stil in de richting van de Duivenhoek (N41) om een klant te bedienen. Een autobestuurder merkte de stilstaande ijskar te laat op en ramde het voertuig. De ijsventer, de klant en een passagier uit het aanrijdende voertuig raakten allen lichtgewond. De materiële schade aan de twee voertuigen was volgens de politie van Temse vrij aanzienlijk.
 6. 11/04 15:05 Arbeiders vanavond terug aan het werk bij Johnson Controls Assenede
  Daar werd gisteren en vandaag gestaakt omdat de werkdruk te hoog was, maar de arbeiders hebben nu een voorstel van de directie aanvaard. Dat bevestigt Nico Reyns van de socialistische vakbond.
 7. 11/04 07:18 Staking bij toeleveranciers Volvo Cars van de baan
  Belga
  De staking bij Johnson Controls in Oost-Vlaanderen, een toeleveringsbedrijf van Volvo Cars in Gent, zal vanavond eindigen. Door de staking moest ook de productie bij Volvo Cars tijdelijk stilgelegd worden. Ook bij een andere toeleverancier, DSV Solutions, werd een tijdje gestaakt.
  Lees meer
 8. 10/04 16:21 Nachtploeg Volvo Gent technisch werkloos
  VRT
  Bij Volvo Cars in Gent kan de nachtploeg niet aan het werk door een staking bij toeleverancier Johnson Controls. Daar worden de autozetels gemaakt.
  Lees meer
 9. 10/04 12:11 Automobilist bedreigt andere bestuurder met alarmpistool
  In een geval van verkeersagressie heeft een automobilist vorige nacht op de E40 in Lede een andere autobestuurder met een alarmpistool bedreigd. Dat meldt het parket van Dendermonde.
  Lees meer
 10. 09/04 13:37 "Zes maanden aan een stuk slapen is echt geen lachertje"
  Een meisje van 18 uit Drongen lijdt als enige in ons land aan het zogenoemde schone slaapstersyndroom. Dat is een aandoening waarbij ze weken tot maanden aan een stuk tot 22 uur per dag slaapt.
  Lees meer
 11. 09/04 12:43 "Hierdoor dreigt weer willekeur te ontstaan"
  Belga
  Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen vreest dat het voorstel van de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) om een brief te schrijven naar kinderen die een GAS-overtreding begaan, weer tot willekeur zal leiden.
  Lees meer
 12. 09/04 12:02 Syriëstrijder uit Deinze vrijgelaten
  Belga
  De 26-jarige man zat negen maanden in Syrië en raakte er gewond. Eind januari keerde hij terug naar België en hij bracht hier twee maanden in de cel door.
  Lees meer
 13. 09/04 09:23 Gent geeft kinderen geen GAS-boete, maar vermanende brief
  Belga
  Een Gents kind dat een GAS-overtreding begaat, krijgt straks geen boete meer, maar een brief van de burgemeester. Zo wil Gent de straffeloosheid tegengaan zonder de leeftijd voor GAS-boetes te verlagen.
  Lees meer
 14. 09/04 09:12
  Hautekiet @hautekiet

  "@sthbracke gaat akkoord met mijn voorstel, dat is verdacht." @DanielTermont in #hautekiet over zijn brief aan stoute kinderen.
 15. 09/04 06:46 Kallo maakt zich op voor luide knal
  In Kallo wordt vanmiddag een deel van een elektriciteitscentrale tegen de grond gegooid. Het gaat om een oude centrale die al enkele jaren niet meer gebruikt wordt.
  Lees meer