Refresh


Home : Regio : O-Vla.


Vlam lpg-installatie E40 is gedoofd

Belga

zo 25/03/2012 - 16:16 Update: zo 25/03/2012 - 19:41 De waakvlam aan de lpg-installatie op de E40 in Wetteren is gedoofd. Dat is veel sneller dan eerst was gedacht. Via de vlam kon het gas veilig uit de lpg-tank ontsnappen, maar het gas is nu al opgebrand.

De tank was lekgeslagen nadat er een automobilist tegenaan was gereden. Experts bekeken daarop de situatie aan het tankstation, en dat is intussen weer geopend.

Ook de snelheidsbeperking op de E40 van 70 per uur is intussen opgeheven. De politie en de uitbater van het tankstation bekijken nu hoe ze dergelijke lpg-tanks beter kunnen beveiligen.

De rechter zal moeten bepalen wie moet opdraaien voor de schade.


Live Center: Oost-Vlaanderen

 1. gisteren 20:05 Nieuwe opslagplaats van de Gentse Boekentoren is af
  De ruimte bevindt zich onder de binnenplaats van de Boekentoren, drie verdiepingen diep onder de grond. Er staan 500 boekenkasten die plaats zullen bieden aan de gigantische collectie boeken. Als je ze allemaal naast elkaar zou zetten, dan gaat het om zo'n 40 kilometer boeken, of zo'n 3 miljoen stuks. In september begint de verhuisoperatie die vier maanden zal duren.
 2. gisteren 16:51 Twee Gentse cuberdonverkopers verliezen tijdelijk hun vergunning
  CC CarolienC
  Dat heeft de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) beslist nadat een vechtpartij tussen twee handelaars de zogenaamde "neuzekesoorlog" opnieuw had doen escaleren.
  Lees meer
 3. gisteren 16:02 File in Nevele na ongeval op E40
  Op de E40 in Nevele in Oost-Vlaanderen zijn drie voertuigen deze namiddag betrokken geraakt bij een kop-staartaanrijding in de richting van de kust. Er staat een file vanaf Drongen en het zal nog enige tijd duren alvorens de hinder achter de rug is, meldt de wegpolitie. Niemand raakte gewond.
 4. gisteren 13:16 Bus jeugdvoetballers uit Zelzate gebotst met tankwagen in Frankrijk
  De bus is zwaar beschadigd, en toch vielen er gelukkig maar drie lichtgewonden. De voetballers waren op weg naar Italië voor een tornooi, en ze willen dat nog altijd spelen. "Hij was helemaal in orde", zegt moeder Christel Pauwels over haar zoon, die ze aan de telefoon heeft gehad.
 5. gisteren 13:02 Brandweer heeft vette kluif aan gelekte cacaoboter
  In Wieze is de brandweer uren in het getouw geweest om een spoor van cacaoboter op te ruimen. Het goedje was ongemerkt uit een vrachtwagen van een chocoladefabrikant gelekt. Chris Van Weyenberg van de brandweer van Lebbeke legt uit waarom het zo'n zware klus was.
 6. gisteren 13:02 Verdediging verkrachter Citadelpark wil bijkomend onderzoek
  Belga
  De verdediging van de twintigjarige man die drie verkrachtingen in het Citadelpark in Gent bekende, heeft bijkomend onderzoek gevraagd in de zaak.
  Lees meer
 7. gisteren 09:40 Cacao uit vrachtwagen gelekt in Wieze
  In de Aalstersestraat in Wieze, een deelgemeente van Lebbeke, is cacao gelekt uit een vrachtwagen. De brandweer kwam ter plekke en ook de Civiele Bescherming werd opgeroepen om het goede te helpen opruimen.
 8. gisteren 08:09 Voetballers Zelzate heelhuids uit busongeval Frankrijk
  Een groep jongeren uit Zelzate die met de bus onderweg was naar een voetbaltornooi in Italië is nabij Colmar betrokken geraakt bij een ongeval. Hun bus botste tegen een tankwagen. Er viel een lichtgewonde.
  Lees meer
 9. gisteren 07:02 Wasbeer Geraardsbergen nog altijd niet gevangen
  Willem Boonen
  De wilde wasbeer die vorige week in het natuurreservaat gespot werd, is nog steeds onvindbaar. Volgens de conservator komt dat doordat er te veel mensen in de buurt geweest zijn. De wasbeer zou onraad ruiken.
  Lees meer
 10. gisteren 06:48 Oudste straatnaambordje Aalst vernield
  Het bordje in de Arbeidersstraat was meer dan honderd jaar oud. Het was speciaal omdat het het enige overblijvende tweetalige straatnaambord was in de stad.
  Lees meer
 11. 15/04 10:10 Bejaarde man overleden bij woningbrand in Zomergem
  In Zomergem in Oost-Vlaanderen is afgelopen nacht een bejaarde man om het leven gekomen bij een woningbrand. Dat meldt de lokale politie. De uitslaande brand brak uit in een woning in de Azaleastraat. De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar in de woning kwam een bewoner om het leven. Het zou gaan om een 89-jarige man. Onderzoek moet met zekerheid vaststellen of de man door de brand om het leven kwam.

 12. 15/04 09:46 3 lichtgewonden bij ongeval met ijskar
  In Elversele bij Temse zijn drie gewonden gevallen bij een verkeersongeval met een ijskar. Het ongeval gebeurde gisteravond op de Legen Heirweg. Een ijsventer stond met zijn voertuig stil in de richting van de Duivenhoek (N41) om een klant te bedienen. Een autobestuurder merkte de stilstaande ijskar te laat op en ramde het voertuig. De ijsventer, de klant en een passagier uit het aanrijdende voertuig raakten allen lichtgewond. De materiële schade aan de twee voertuigen was volgens de politie van Temse vrij aanzienlijk.
 13. 11/04 15:05 Arbeiders vanavond terug aan het werk bij Johnson Controls Assenede
  Daar werd gisteren en vandaag gestaakt omdat de werkdruk te hoog was, maar de arbeiders hebben nu een voorstel van de directie aanvaard. Dat bevestigt Nico Reyns van de socialistische vakbond.
 14. 11/04 07:18 Staking bij toeleveranciers Volvo Cars van de baan
  Belga
  De staking bij Johnson Controls in Oost-Vlaanderen, een toeleveringsbedrijf van Volvo Cars in Gent, zal vanavond eindigen. Door de staking moest ook de productie bij Volvo Cars tijdelijk stilgelegd worden. Ook bij een andere toeleverancier, DSV Solutions, werd een tijdje gestaakt.
  Lees meer
 15. 10/04 16:21 Nachtploeg Volvo Gent technisch werkloos
  VRT
  Bij Volvo Cars in Gent kan de nachtploeg niet aan het werk door een staking bij toeleverancier Johnson Controls. Daar worden de autozetels gemaakt.
  Lees meer