Refresh


Home : Regio : Limb.


Beringen kiest voor kleiner shoppingcenter B-Mine

Belga

vr 25/05/2012 - 08:26 Het geplande winkelcentrum op de vroegere mijnterreinen in Beringen wordt kleiner dan aanvankelijk aangekondigd. Het schepencollege van Beringen heeft een vergunning goedgekeurd voor een oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Maar volgens Unizo is ook dat nog te veel voor een stad als Beringen.

In B-Mine zou er nog slechts plaats zijn voor 50 in de plaats van 150 winkels. Volgens schepen Anne Wouters-Cuypers (CD&V) is er in de aangepaste plannen bewust gekozen voor "fun-shoppen", kledingwinkels en zaken met luxeproducten. Op die manier zouden klanten langer in het winkelcentrum blijven en minder verkeersoverlast veroorzaken.

"Er was gevraagd om een vergunning af te leveren voor 34.000 vierkante meter, wij hebben dat afgezwakt tot 28.000 vierkante meter. Het zijn vooral voedingswinkels en diensten die wegvallen", zegt ze.

Ondernemersorganisatie Unizo-Limburg is niet onder de indruk van de aanpassing. "Het winkelcomplex blijft te groot en zal veel kleine ondernemers over de kop doen gaan", aldus Patrick Butteneers. De organisatie is van plan om in beroep te gaan tegen de vergunning.

Live Center: Limburg

 1. 45 min. geleden Poging tot ontvoering van 11-jarige in Bilzen
  In Bilzen hebben twee mannen gisteren geprobeerd een jongen van 11 te ontvoeren. Dat gebeurde rond 14 uur aan het skatepark, vlak bij het cultureel centrum De Kimpel in Bilzen. Een man stapte er uit een zwarte bestelwagen en probeerde de jongen vast te grijpen. Maar die kon ontsnappen en vluchtte weg met z'n fiets. Op de markt van Bilzen verwittigde hij een agent, er kwam een zoekactie maar die heeft niets opgeleverd. Intussen is er een onderzoek gestart en de politie vraagt ouders en begeleiders om op te letten.


 2. gisteren 12:54 51-jarige vrouw komt om na aanrijding in Sint-Truiden
  In Sint-Truiden is deze voormiddag een voetgangster om het leven gekomen. De vrouw wilde vlak bij de fruitveiling de gewestweg van Luik naar Tienen oversteken waar er geen voetpad was. Een vrachtwagen die naar Tienen reed, kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar is daar overleden. Er loopt nu een onderzoek. 
 3. gisteren 08:20 Wateroverlast in Bilzen na hevige buien
  Er zijn gisteren in de vooravond en afgelopen nacht enkele hevige buien over Limburg getrokken. In Bilzen was er wat wateroverlast in de omgeving van de Tongersestraat. Enkele winkels dreigden onder te lopen. Maar de brandweer kon op tijd de riooldeksels opengooien en de afvoerputjes schoonmaken, zodat het water beter weg kon lopen.
 4. 22/04 16:34 Treinverkeer tussen Hasselt en Heusden-Zolder onderbroken na geval van agressie
  Het treinverkeer tussen Hasselt en Heusden-Zolder is onderbroken door een geval van fysieke agressie tegen de treinbestuurder op de lijn 15, tussen Hasselt en Mol. De reizigers van de betrokken trein zaten twee uur vast in het station van Zonhoven.
  Lees meer
 5. 22/04 09:56 Auto belandt in woonkamer in Zutendaal
  Bij een mislukt inhaalmanoeuvre in de Molenblookstraat is een auto in de woonkamer van een huis beland. Het huis moet gestut worden.
  Lees meer
 6. 22/04 08:20 "Te veel toevalligheden op een rij"
  Belga
  De burgemeester van Voeren Huub Boers (N-VA) denkt dat er kwaad opzet in het spel is bij de brandhaarden in het Rode Bos. Gisteren moest de brandweer er opnieuw uitrukken.
  Lees meer
 7. 22/04 07:22 Brand in een leegstaande carnavalswinkel
  Zondagavond heeft een brand gewoed in de vroegere carnavalswinkel langs de Rijksweg in Maasmechelen. De winkel staat al een tijdje leeg. Het vuur is ontstaan op de zolder. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al door het dak. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.
 8. 20/04 19:09 Loofbos vat vuur in Voeren
  In de Limburgse gemeente Voeren heeft een loofbos vuur gevat. Verschillende korpsen kwamen er aan te pas, maar het vuur is inmiddels onder controle. Burgemeester Huub Broers (N-VA) heeft het over een aangestoken brand. "Het merkwaardige is dat het de derde keer in hetzelfde bos is, op hetzelfde tijdstip en op een zondag. Maar nog merkwaardiger is dat alle omheiningen nu afgesloten waren met kauwgom in de sloten."
 9. 18/04 11:55 Twee gewonden bij "bankoverval" in Eisden
  Vanmorgen is een overval gebeurd aan de KBC in Eisden bij Maasmechelen. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk, maar twee mensen die aan de bankautomaat stonden zijn gewond geraakt.
  Lees meer
 10. 18/04 08:07 230 nieuwe jobs bij transportbedrijf H. Essers in Genk
  Belga
  Transportbedrijf Essers wil zijn vestiging langs de Transportlaan in Genk uitbreiden. Dat zou 230 nieuwe banen opleveren.
  Lees meer
 11. 18/04 07:56 2 twintigers komen om bij auto-ongeval in Lanaken
  In Lanaken zijn vanochtend 2 jongens van 21 omgekomen bij een auto-ongeval. Hun auto slipte en kwam tegen een boom terecht. Het ongeval gebeurde op de Maastrichtersteenweg. De 2 reden vanuit Zutendaal in de richting van Lanaken toen het ter hoogte van de Lepelvormweg op het natte wegdek misliep.
  Lees meer
 12. 18/04 07:08 Wegverzakking veroorzaakt problemen op N20 in Tongeren
  In Tongeren zijn de problemen op de N20 naar Luik nog altijd niet opgelost. In de buurt van het industrieterrein Overhaem is er een wegverzakking. Op de plaats van de wegverzakking is één rijstrook afgesloten, er staan nu verkeerslichten. Men dacht dat een waterlek de verzakking had doen ontstaan en dus is de Watergroep tot gisteravond laat druk in de weer geweest om het lek te zoeken en te herstellen. Maar de arbeiders van de Watergroep hebben uiteindelijk niks kunnen vinden.
 13. 18/04 06:37 Agent aangevallen in Maaseik
  In Maaseik is gisteren een motoragent aangevallen door een Nederlander. De man verzette zich toen hij gearresteerd werd.
  Lees meer
 14. 17/04 13:37 "Aspergekamer" in Kinrooi
  In Kinrooi in Limburg willen ze de asperges die daar massaal gekweekt worden meer promoten. Daarom hebben ze een "aspergekamer" ingericht, een kleine tentoonstelling met foto's, filmpjes en de typische gereedschappen die in de aspergeteelt gebruikt worden. In Kinrooi zijn er 12 aspergetelers. Met 50 hectare wordt in Kinrooi ongeveer een kwart van het totale Belgische aanbod aan asperges geteeld.
 15. 16/04 21:20 Tweede kandidaat-koper voor perserij Ford Genk
  Eerder stelde een West-Vlaamse ondernemer zich al kandidaat. De identiteit van de tweede kandidaat is nog niet bekend gemaakt. De directie liet het wel al weten aan het personeel in een brief. Deze week maakte ook de groep Essers bekend dat het in Hal K een nieuwe activiteit wil opstarten. Morgen en volgende week donderdag komen de 2 geïnteresseerde partijen voor de perserij op bezoek in Genk om de installaties te bekijken.