Refresh


Home : Regio : Limb.


Beringen kiest voor kleiner shoppingcenter B-Mine

Belga

vr 25/05/2012 - 08:26 Het geplande winkelcentrum op de vroegere mijnterreinen in Beringen wordt kleiner dan aanvankelijk aangekondigd. Het schepencollege van Beringen heeft een vergunning goedgekeurd voor een oppervlakte van 28.000 vierkante meter. Maar volgens Unizo is ook dat nog te veel voor een stad als Beringen.

In B-Mine zou er nog slechts plaats zijn voor 50 in de plaats van 150 winkels. Volgens schepen Anne Wouters-Cuypers (CD&V) is er in de aangepaste plannen bewust gekozen voor "fun-shoppen", kledingwinkels en zaken met luxeproducten. Op die manier zouden klanten langer in het winkelcentrum blijven en minder verkeersoverlast veroorzaken.

"Er was gevraagd om een vergunning af te leveren voor 34.000 vierkante meter, wij hebben dat afgezwakt tot 28.000 vierkante meter. Het zijn vooral voedingswinkels en diensten die wegvallen", zegt ze.

Ondernemersorganisatie Unizo-Limburg is niet onder de indruk van de aanpassing. "Het winkelcomplex blijft te groot en zal veel kleine ondernemers over de kop doen gaan", aldus Patrick Butteneers. De organisatie is van plan om in beroep te gaan tegen de vergunning.

Live Center: Limburg

 1. gisteren 13:37 "Aspergekamer" in Kinrooi
  In Kinrooi in Limburg willen ze de asperges die daar massaal gekweekt worden meer promoten. Daarom hebben ze een "aspergekamer" ingericht, een kleine tentoonstelling met foto's, filmpjes en de typische gereedschappen die in de aspergeteelt gebruikt worden. In Kinrooi zijn er 12 aspergetelers. Met 50 hectare wordt in Kinrooi ongeveer een kwart van het totale Belgische aanbod aan asperges geteeld.
 2. 16/04 21:20 Tweede kandidaat-koper voor perserij Ford Genk
  Eerder stelde een West-Vlaamse ondernemer zich al kandidaat. De identiteit van de tweede kandidaat is nog niet bekend gemaakt. De directie liet het wel al weten aan het personeel in een brief. Deze week maakte ook de groep Essers bekend dat het in Hal K een nieuwe activiteit wil opstarten. Morgen en volgende week donderdag komen de 2 geïnteresseerde partijen voor de perserij op bezoek in Genk om de installaties te bekijken.
 3. 16/04 11:03 Van Broeckhoven en drie buitenlanders eredoctor van UHasselt
  uhasselt.be
  Eind mei worden Thomas Friedman, Bijoy Jain, S. Tamer Cavusgil en Christine Van Broeckhoven eredoctor aan de Universiteit Hasselt.
  Lees meer
 4. 16/04 08:51 Fruitboer Vercammen: "Minder nachtvorst dan voorspeld"
  De schade aan de fruitbloesems na de lichte vorst vannacht lijkt mee te vallen. Er was nachtvorst voorspeld en dat kan de bloesems beschadigen en de fruitoogst verminderen. In Limburg had fruitboer Jef Vercammen onder andere vuurpotten klaarstaan.
 5. 16/04 06:37 Genkenaar dagvaardt overheid wegens doven straatverlichting
  De man moest op de E314 in het donker uitwijken voor een ongeval waardoor hij zelf ook een ongeval had. Hij wijt dat aan het doven van de straatverlichting en vraagt dat de verkeerssituatie onderzocht wordt.
  Lees meer
 6. 15/04 17:08 Fruittelers maken zich klaar voor koude nacht
  Kersenteler Romain Vanweddingen uit Sint-Truiden bereidt zich voor op een koude nacht. Het gras van de boomgaard werd extra kort gemaaid om een halve graad te winnen. Er zullen vannacht ook warmtemachines worden ingezet om de bloesems te beschermen tegen nachtvorst.
 7. 15/04 16:08 702 wietplantjes ontdekt in huis in Nieuwerkerken
  In Nieuwerkerken heeft de lokale politie tijdens een huiszoeking 702 wietplantjes gevonden. Drie personen werden daarbij gearresteerd, voorgeleid en aangehouden.
 8. 15/04 09:25 Fruittelers vrezen voor nachtvorst in Haspengouw
  In Haspengouw bereiden de fruittelers zich voor op mogelijke lichte nachtvorst. Er worden vuurkorven en warmtekanonnen in gereedheid gebracht om de bloesems te beschermen.

  De meeste fruitbomen staan in bloei of hebben die net achter de rug en dan zijn ze erg kwetsbaar. De komende twee nachten zou het nog koud kunnen worden.
 9. 15/04 07:48 Eerste steen van onderzoekscentrum EnergyVille
  In het Thorpark in Waterschei is de eerste steen gelegd van het nieuwe onderzoekscentrum EnergyVille. Daar zouden eind volgend jaar 160 mensen aan de slag moeten kunnen.
  Lees meer
 10. 15/04 06:56 Grindsector betaalt gemeenten niet langer
  Een groep Limburgse gemeenten stapt naar de Raad van State uit protest tegen de grindbedrijven. Die willen sinds vorige maand geen geld meer storten in het Vlaamse Grindfonds en geen belastingen meer betalen aan de gemeenten.
  Lees meer
 11. 14/04 23:41 H.Essers schept 50 jobs in gebouw toeleverancier Ford Genk
  Op de plaats waar nog tot het einde van dit jaar deurpanelen en bodembekleding voor Ford Genk worden gemaakt, zullen weldra logistieke diensten voor nutsbedrijven verzorgd worden.
  Lees meer
 12. 11/04 11:06 Politie zoekt spookrijders E313
  De federale politie zoekt drie automobilisten die gisteravond aan het spookrijden waren op de pechstrook van de E313 tussen Lummen en Hasselt. Het gaat om drie auto's met Nederlandse nummerplaat.
  Lees meer
 13. 11/04 07:01 Tieners vinden lijk onder een brug
  In Kuringen bij Hasselt hebben twee tieners gisteren het lijk van een man gevonden. Het lichaam lag bovenop een van de betonnen balken onder de brug over het kanaal in Stokrooie. Volgens het gerecht wijst alles erop dat het om een zwerver gaat die een natuurlijke dood is gestorven.
 14. 10/04 08:05 Halve hectare bomen afgebrand in Lanklaar
  In Lanklaar heeft gisteren een bosbrand gewoed in de buurt van de Hoeveweg. De brandweer van Maasmechelen kreeg het vuur snel onder controle, een halve hectare bomen en struiken brandde af. De oorzaak is nog onbekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten omdat er verschillende brandhaarden zouden zijn.
 15. 09/04 08:36 Fruitveilingen Sint-Truiden willen liever geen drones
  VRT
  De stad wil op het oude vliegveld in Brustem bedrijven aantrekken die vernieuwende dingen ontwikkelen, zoals nieuwe fruitsoorten of drones.
  Lees meer