Refresh


Home : Regio : Limb.


Politie haalt 1.500 illegale reclameborden weg

do 24/05/2012 - 07:25 De politie heeft gisteren zo'n 1.500 reclameborden langs de wegen in de provincie Limburg weggehaald. De borden stonden er zonder vergunning. Het parket liet eerst een inventaris maken. Gisteren is de politie gestart met de opruimactie.

De bedrijven die de borden plaatsten, worden vervolgd en riskeren een boete. Meestal gaat het om borden voor muziekoptredens, festivals of fuiven.

Live Center: Limburg

 1. 11:03 Van Broeckhoven en drie buitenlanders eredoctor van UHasselt
  uhasselt.be
  Eind mei worden Thomas Friedman, Bijoy Jain, S. Tamer Cavusgil en Christine Van Broeckhoven eredoctor aan de Universiteit Hasselt.
  Lees meer
 2. 08:51 Fruitboer Vercammen: "Minder nachtvorst dan voorspeld"
  De schade aan de fruitbloesems na de lichte vorst vannacht lijkt mee te vallen. Er was nachtvorst voorspeld en dat kan de bloesems beschadigen en de fruitoogst verminderen. In Limburg had fruitboer Jef Vercammen onder andere vuurpotten klaarstaan.
 3. 06:37 Genkenaar dagvaardt overheid wegens doven straatverlichting
  De man moest op de E314 in het donker uitwijken voor een ongeval waardoor hij zelf ook een ongeval had. Hij wijt dat aan het doven van de straatverlichting en vraagt dat de verkeerssituatie onderzocht wordt.
  Lees meer
 4. gisteren 17:08 Fruittelers maken zich klaar voor koude nacht
  Kersenteler Romain Vanweddingen uit Sint-Truiden bereidt zich voor op een koude nacht. Het gras van de boomgaard werd extra kort gemaaid om een halve graad te winnen. Er zullen vannacht ook warmtemachines worden ingezet om de bloesems te beschermen tegen nachtvorst.
 5. gisteren 16:08 702 wietplantjes ontdekt in huis in Nieuwerkerken
  In Nieuwerkerken heeft de lokale politie tijdens een huiszoeking 702 wietplantjes gevonden. Drie personen werden daarbij gearresteerd, voorgeleid en aangehouden.
 6. gisteren 09:25 Fruittelers vrezen voor nachtvorst in Haspengouw
  In Haspengouw bereiden de fruittelers zich voor op mogelijke lichte nachtvorst. Er worden vuurkorven en warmtekanonnen in gereedheid gebracht om de bloesems te beschermen.

  De meeste fruitbomen staan in bloei of hebben die net achter de rug en dan zijn ze erg kwetsbaar. De komende twee nachten zou het nog koud kunnen worden.
 7. gisteren 07:48 Eerste steen van onderzoekscentrum EnergyVille
  In het Thorpark in Waterschei is de eerste steen gelegd van het nieuwe onderzoekscentrum EnergyVille. Daar zouden eind volgend jaar 160 mensen aan de slag moeten kunnen.
  Lees meer
 8. gisteren 06:56 Grindsector betaalt gemeenten niet langer
  Een groep Limburgse gemeenten stapt naar de Raad van State uit protest tegen de grindbedrijven. Die willen sinds vorige maand geen geld meer storten in het Vlaamse Grindfonds en geen belastingen meer betalen aan de gemeenten.
  Lees meer
 9. 14/04 23:41 H.Essers schept 50 jobs in gebouw toeleverancier Ford Genk
  Op de plaats waar nog tot het einde van dit jaar deurpanelen en bodembekleding voor Ford Genk worden gemaakt, zullen weldra logistieke diensten voor nutsbedrijven verzorgd worden.
  Lees meer
 10. 11/04 11:06 Politie zoekt spookrijders E313
  De federale politie zoekt drie automobilisten die gisteravond aan het spookrijden waren op de pechstrook van de E313 tussen Lummen en Hasselt. Het gaat om drie auto's met Nederlandse nummerplaat.
  Lees meer
 11. 11/04 07:01 Tieners vinden lijk onder een brug
  In Kuringen bij Hasselt hebben twee tieners gisteren het lijk van een man gevonden. Het lichaam lag bovenop een van de betonnen balken onder de brug over het kanaal in Stokrooie. Volgens het gerecht wijst alles erop dat het om een zwerver gaat die een natuurlijke dood is gestorven.
 12. 10/04 08:05 Halve hectare bomen afgebrand in Lanklaar
  In Lanklaar heeft gisteren een bosbrand gewoed in de buurt van de Hoeveweg. De brandweer van Maasmechelen kreeg het vuur snel onder controle, een halve hectare bomen en struiken brandde af. De oorzaak is nog onbekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten omdat er verschillende brandhaarden zouden zijn.
 13. 09/04 08:36 Fruitveilingen Sint-Truiden willen liever geen drones
  VRT
  De stad wil op het oude vliegveld in Brustem bedrijven aantrekken die vernieuwende dingen ontwikkelen, zoals nieuwe fruitsoorten of drones.
  Lees meer
 14. 09/04 06:34 Honderdtal werknemers Ford Genk naar de rechter
  Reporters
  Zo'n honderd personeelsleden van Ford Genk die altijd als bediende gewerkt hebben maar betaald werden als arbeider, dagen de autobouwer voor de rechter.
  Lees meer
 15. 08/04 15:05 Busverkeer in en rond Tongeren weer normaal
  Reporters
  Het busverkeer in en rond Tongeren verloopt sinds 14.30 uur opnieuw normaal. Eerder vandaag was er hinder door een spontane stakingsactie van De Lijn. De directie en de vakbonden hebben enkele afspraken gemaakt om de werkdruk te verminderen.
  Lees meer