Refresh


Home : Regio : Brus.


Brussel wil meer moestuinen en deelt kits uit

do 24/05/2012 - 06:48 Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil zijn inwoners aanmoedigen om met een moestuintje te beginnen en groenten te kweken. "Het is bijna voor iedereen mogelijk", zegt het gewest.

Ongeveer 1 op de 5 Brusselaars heeft nu een moestuin. Dat zijn er veel te weinig, vindt het gewest, en dus deelt het gewest gratis 5.000 moestuinkits uit in de hoop het aantal moestuinen te kunnen verdubbelen. In de moestuinkit zitten zaden voor groenten en een stappenplan over hoe je een moestuin kan beginnen.

"Met de kit willen we benadrukken dat een moestuin ook perfect mogelijk is op een kleine ruimte. We hanteren het concept van de 1 m³-moestuin waardoor het ook mogelijk is om op een beperkte plaats met een moestuin te starten, of zelfs iets te kweken in enkele bloempotten op een terras of een koertje" , zegt Evelien De Coninck van Leefmilieu Brussel.

"Mochten er toch mensen zijn die problemen hebben bij het opstarten van hun moestuin, dan hebben we ook een helpdesk waar mensen via e-mail of per telefoon terechtkunnen met vragen of problemen."

Live Center: Brussel

 1. gisteren 23:26 "Good Kompany" geopend zonder Vincent
  In Brussel zijn vanavond de deuren opengegaan van de sportbar van Rode Duivel Vincent Kompany. De zaak kreeg de naam "Good Kompany" en moet een plaats worden waar mensen samenkomen om sport te beleven. Op de opening was de Rode Duivel zelf niet aanwezig.
 2. gisteren 21:00 Politieagenten schieten man neer
  In Sint-Gillis heeft de politie geschoten op een man die zich een tijdlang in zijn appartement had verschanst. Vanmiddag stond hij op het balkon van de tweede verdieping met een mes te zwaaien en dreigde hij ermee een einde aan zijn leven te maken. Toen de politie enkele uren later uur het appartement bestormde, wierp hij zich op de agenten. Die schoten daarop in zijn been. De man is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.
 3. gisteren 11:45 "Belgische vlag" bloeit in Koninklijke Serres
  VRT
  Zoals elke lente kan je de Koninklijke Serres in Laken de komende 3 weken gaan bezoeken. Daar staat momenteel de "Belgische vlag" in bloei, zoals het plantje op de foto genoemd wordt om zijn kleuren.
 4. gisteren 10:50 Standard & Poor's bevestigt kredietstatus Brussel
  AP
  Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de rating van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevestigd. Ook de vooruitzichten zijn stabiel, zo luidt het in een mededeling van het ratingbureau. De kredietstatus van het Brussels Gewest blijft op "AA", met stabiele vooruitzichten. De kredietbeoordelaar heeft lovende woorden voor het financieel beheer van het gewest en het evenwichtige Belgisch institutioneel kader waarin het Brussels Gewest functioneert.
 5. gisteren 07:30 Koninklijke Serres open voor het publiek
  VRT
  Zoals elke lente kan je de Koninklijke Serres in Laken de komende 3 weken gaan bezoeken. Ook het atelier van koningin Elisabeth is te bezichtigen. In de serres kan het publiek er de bijzondere collectie exotische planten en bloemen gaan bekijken, nog tot 9 mei.
 6. 17/04 19:16 Hinder door vervanging vangrails op Brusselse ring en op A7/E19
  Op 22 april starten werken aan de vangrails op de Brusselse ring en op de de A7/E19. Het gaat om een stuk weg van 23 kilometer op de grens van het Vlaams Gewest en de verkeerswisselaar aan Familleureux (E19-A501). De werkzaamheden zullen zes maanden in beslag nemen. Drie rijstroken blijven beschikbaar voor het verkeer.
  Lees meer
 7. 17/04 14:56 Leopold II-tunnel opnieuw open
  De Leopold II-tunnel in Brussel is opnieuw open voor het verkeer in beide richtingen. De tunnel was gedurende vier uur gesloten door een technisch probleem.
 8. 17/04 13:20 Leopold II-tunnel gesloten door technisch probleem
  De Leopold II-tunnel in Brussel is sinds 10 uur vanmorgen afgesloten voor het verkeer door een technisch probleem. Zowel de ventilatie als de verlichting zouden niet meer aan te sturen zijn vanuit het controlecentrum. Technische teams zijn ter plaatse, maar voorlopig is het niet duidelijk wanneer het probleem opgelost zal zijn. De tunnel blijft voorlopig dus gesloten.
  Belga
 9. 17/04 11:00 "Belgian Pride heeft geldproblemen"
  Belga
  Volgens "Brussel deze week" is amper 55.000 euro van de verwachte 270.000 euro aan subsidies gestort. Ook de beloofde besluiten en ordonnanties blijven achterwege.
  Lees meer
 10. 16/04 21:19 Koperdief met 16 kilogram koper gevat
  In Schaarbeek heeft de politie en 30-jarige man opgepakt die 16 kilogram koperen kabels bij zich had. Hij zei tegen de agenten dat hij het koper in een vuilnisbak had gevonden. De mans stond geseind voor een gevangenisstraf van 30 maanden en is overgebracht naar de gevangenis van Vorst.

 11. 16/04 20:53
  Wat ik vooral zou willen is dat Uber eindelijk eens contact opneemt en komt bespreken wat zij zouden willen doen. Ze zijn zoals wilde cowboys in Brussel neergestreken en ze halen daar een dienstensector zomaar overhoop.
  Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) in Terzake
 12. 16/04 18:19 Afghanen stoppen met bezetting van Brusselse Begijnhofkerk
  Belga
  Dat heeft het Steuncomité voor Afghanen bekendgemaakt. Voortaan zullen ze overnachten bij vrienden of familie. Maar ze geven hun strijd voor een verblijfsvergunning niet op.
  Lees meer
 13. 16/04 17:59 Geen groot scherm op Grote Markt in Brussel voor WK
  Dat heeft te maken met de restauratie van een paar historische gevels op de Grote Markt. Er komt wel een Braziliaans dorp naast het Koning Boudewijnstadion.
  Lees meer
 14. 16/04 16:38 Groot tekort aan sociale woningen in Brussel
  CC Djumbo
  Amper 2 van de 19 Brusselse gemeenten halen het streefcijfer van 15% sociale woningen. Dat kondigt de Brusselse Bond voor Recht op Wonen aan.
  Lees meer
 15. 16/04 16:07
  Het lijkt ons geen goed idee om de keuze van mensen aan banden te leggen. Dat was wel de gedachte achter de rechtszaak die recentelijk werd aangespannen door de Brusselse taxibedrijven, die consumenten, bestuurders en de stad Brussel herhaaldelijk tekort hebben gedaan.
  Taxibedrijf Uber reageert op het verbod