Refresh


Home : Regio : Brus.


Brussel wil meer moestuinen en deelt kits uit

do 24/05/2012 - 06:48 Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil zijn inwoners aanmoedigen om met een moestuintje te beginnen en groenten te kweken. "Het is bijna voor iedereen mogelijk", zegt het gewest.

Ongeveer 1 op de 5 Brusselaars heeft nu een moestuin. Dat zijn er veel te weinig, vindt het gewest, en dus deelt het gewest gratis 5.000 moestuinkits uit in de hoop het aantal moestuinen te kunnen verdubbelen. In de moestuinkit zitten zaden voor groenten en een stappenplan over hoe je een moestuin kan beginnen.

"Met de kit willen we benadrukken dat een moestuin ook perfect mogelijk is op een kleine ruimte. We hanteren het concept van de 1 m³-moestuin waardoor het ook mogelijk is om op een beperkte plaats met een moestuin te starten, of zelfs iets te kweken in enkele bloempotten op een terras of een koertje" , zegt Evelien De Coninck van Leefmilieu Brussel.

"Mochten er toch mensen zijn die problemen hebben bij het opstarten van hun moestuin, dan hebben we ook een helpdesk waar mensen via e-mail of per telefoon terechtkunnen met vragen of problemen."

Live Center: Brussel

 1. 19:14 Brusselse gemeenschapscentra sluiten op 8 mei collectief de deuren
  Belga
  De vakbonden zijn woedend omdat 60 procent van de tijdelijke personeelsleden bij de centra niet geslaagd is voor de nodige examens, en dus zijn job verliest.
  Lees meer
 2. 13:20
 3. 12:00 "Al verschillende kandidaat-bouwers voor nieuw Heizelstadion"
  Belga
  Het stadion moet een permanente club huisvesten en drieduizend parkeerplaatsen tellen. De oproep wordt midden mei afgesloten.
  Lees meer
 4. 09:56 15.000 euro boete voor te groot Manneken Pis-beeld
  Belga
  Een wafelverkoper uit de Stoofstraat in Brussel had wel een vergunning voor een reclamebord, maar niet voor een standbeeld. Dat meldt Brussel Deze Week.
  Lees meer
 5. gisteren 22:42 Autoworld museum zet Belgische oldtimers in de kijker
  Voor auto's met flink wat jaren op de teller, moet u in het Autoworld museum in het Brusselse Jubelpark zijn. Er loopt een aparte tentoonstelling over de rol van ons land in de geschiedenis van de auto. Belgische pronkstukken worden extra in de kijker gezet.
 6. gisteren 15:30 Antrax-alarm bij bank in Brussel na ontvangst poederbrief
  VRT
  Bij een bank aan de Vorstlaan in Brussel is vandaag alarm geslagen, nadat daar een verdachte brief met poeder werd afgegeven. Uit voorzorg is de afdeling waar de brief is ontvangen voor korte tijd ontruimd. De bankbediende die de brief heeft geopend, wordt op dit moment nog onderzocht in het ziekenhuis. Pas over drie dagen zal duidelijk zijn of de brief mogelijk de gevaarlijke stof antrax bevat. Antrax kan dodelijk zijn. 
 7. gisteren 12:49 Derde politieman aangehouden in onderzoek naar mishandelingen
  Onderzoeksrechter Isabelle Panou heeft een derde politieman aangehouden in het onderzoek naar mishandelingen door de SPC, de federale spoorwegpolitie. Het gaat om een hoofdinspecteur, de overste van de twee politiemannen die midden maart al werden aangehouden.
  Lees meer
 8. 22/04 13:48 Veel meer werkloze 50-plussers in Brussel dan 10 jaar geleden
  Belga
  Tussen 2002 en 2012 is het aantal werkloze 50-plussers in Brussel verdubbeld. Volgens de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris liggen logische factoren hiervoor aan de basis.
  Lees meer
 9. 22/04 08:56
 10. 22/04 08:01 Grote Markt en stadhuis Brussel bedreigd door te intensief gebruik
  Belga
  De Grote Markt van Brussel en het Brusselse stadhuis, die beide behoren tot het Unesco-werelderfgoed, dreigen onherstelbare schade op te lopen. Dat staat in Le Soir en La Capitale.
  Lees meer
 11. 22/04 06:59 Opgelet voor verkeersdrukte aan Reyersviaduct
  Mobiel Brussel waarschuwt voor verkeershinder aan het Reyersviaduct in Brussel. Bij de start van de paasvakantie is het aantal rijstroken er in beide richtingen teruggebracht van 2 naar 1 omdat er renovatiewerken zijn. Tijdens de vakantie viel de filelast goed mee, nu zal er allicht meer verkeer zijn. Mobiel Brussel raadt aan om eventueel een alternatief te zoeken dat niet via Meiser rijdt.
 12. 20/04 12:17 Mislukte inbraakpoging Brussels sterrenrestaurant
  Dieven hebben gisteren in de late namiddag proberen in te breken in het bekende Brusselse restaurant Bruneau. De daders probeerden met een schroevendraaier het cilinderslot van een deur van de met één Michelinster bekroonde zaak langs de Broustinlaan in Ganshoren te forceren. Maar dat is niet gelukt. De twee verdachten konden worden geïdentificeerd en opgepakt.


 13. 18/04 23:26 "Good Kompany" geopend zonder Vincent
  In Brussel zijn vanavond de deuren opengegaan van de sportbar van Rode Duivel Vincent Kompany. De zaak kreeg de naam "Good Kompany" en moet een plaats worden waar mensen samenkomen om sport te beleven. Op de opening was de Rode Duivel zelf niet aanwezig.
 14. 18/04 21:00 Politieagenten schieten man neer
  In Sint-Gillis heeft de politie geschoten op een man die zich een tijdlang in zijn appartement had verschanst. Vanmiddag stond hij op het balkon van de tweede verdieping met een mes te zwaaien en dreigde hij ermee een einde aan zijn leven te maken. Toen de politie enkele uren later uur het appartement bestormde, wierp hij zich op de agenten. Die schoten daarop in zijn been. De man is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.
 15. 18/04 11:45 "Belgische vlag" bloeit in Koninklijke Serres
  VRT
  Zoals elke lente kan je de Koninklijke Serres in Laken de komende 3 weken gaan bezoeken. Daar staat momenteel de "Belgische vlag" in bloei, zoals het plantje op de foto genoemd wordt om zijn kleuren.