Refresh


Home : Regio : Brus.


Geld voor Nederlandstalige onderwijs in Brussel

wo 04/05/2011 - 12:14 De Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie gaan ruim 20 miljoen euro investeren in de uitbreiding van de capaciteit van het Nederlandstalige onderwijs in Brussel.

Het geld moet gaan naar nieuwe scholen en naar de uitbreiding van bestaande scholen. Alles samen moeten er over ruim zes jaar meer dan 3.000 nieuwe plaatsen zijn.

"De scholen komen op plaatsen waar de bevolkingsdruk het grootst is", zegt Jean-Luc Vanraes (Open VLD), bevoegd voor onderwijs in Brussel. "Door de methode van inschrijvingen voor de scholen weten we waar de nood hoog is. Uiteraard is het de bedoeling dat alle Nederlandstalige ouders voor hun kinderen een plaats vinden in een school zo dicht mogelijk bij huis."

Er komt ook opnieuw een Nederlandstalige gemeenteschool in Schaarbeek. Schepen van Onderwijs Luc Denys (Groen!) is erg verheugd. "Ik ben heel blij dat er na 33 jaar leegte opnieuw een Nederlandstalige gemeenteschool in Schaarbeek komt", zegt hij. In 1978 geleden liet de toenmalige burgemeester Roger Nols (FDF) een Nederlandstalige gemeenteschool sluiten.


Live Center: Brussel

 1. gisteren 22:42 Autoworld museum zet Belgische oldtimers in de kijker
  Voor auto's met flink wat jaren op de teller, moet u in het Autoworld museum in het Brusselse Jubelpark zijn. Er loopt een aparte tentoonstelling over de rol van ons land in de geschiedenis van de auto. Belgische pronkstukken worden extra in de kijker gezet.
 2. gisteren 15:30 Antrax-alarm bij bank in Brussel na ontvangst poederbrief
  VRT
  Bij een bank aan de Vorstlaan in Brussel is vandaag alarm geslagen, nadat daar een verdachte brief met poeder werd afgegeven. Uit voorzorg is de afdeling waar de brief is ontvangen voor korte tijd ontruimd. De bankbediende die de brief heeft geopend, wordt op dit moment nog onderzocht in het ziekenhuis. Pas over drie dagen zal duidelijk zijn of de brief mogelijk de gevaarlijke stof antrax bevat. Antrax kan dodelijk zijn. 
 3. gisteren 12:49 Derde politieman aangehouden in onderzoek naar mishandelingen
  Onderzoeksrechter Isabelle Panou heeft een derde politieman aangehouden in het onderzoek naar mishandelingen door de SPC, de federale spoorwegpolitie. Het gaat om een hoofdinspecteur, de overste van de twee politiemannen die midden maart al werden aangehouden.
  Lees meer
 4. 22/04 13:48 Veel meer werkloze 50-plussers in Brussel dan 10 jaar geleden
  Belga
  Tussen 2002 en 2012 is het aantal werkloze 50-plussers in Brussel verdubbeld. Volgens de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris liggen logische factoren hiervoor aan de basis.
  Lees meer
 5. 22/04 08:56
 6. 22/04 08:01 Grote Markt en stadhuis Brussel bedreigd door te intensief gebruik
  Belga
  De Grote Markt van Brussel en het Brusselse stadhuis, die beide behoren tot het Unesco-werelderfgoed, dreigen onherstelbare schade op te lopen. Dat staat in Le Soir en La Capitale.
  Lees meer
 7. 22/04 06:59 Opgelet voor verkeersdrukte aan Reyersviaduct
  Mobiel Brussel waarschuwt voor verkeershinder aan het Reyersviaduct in Brussel. Bij de start van de paasvakantie is het aantal rijstroken er in beide richtingen teruggebracht van 2 naar 1 omdat er renovatiewerken zijn. Tijdens de vakantie viel de filelast goed mee, nu zal er allicht meer verkeer zijn. Mobiel Brussel raadt aan om eventueel een alternatief te zoeken dat niet via Meiser rijdt.
 8. 20/04 12:17 Mislukte inbraakpoging Brussels sterrenrestaurant
  Dieven hebben gisteren in de late namiddag proberen in te breken in het bekende Brusselse restaurant Bruneau. De daders probeerden met een schroevendraaier het cilinderslot van een deur van de met één Michelinster bekroonde zaak langs de Broustinlaan in Ganshoren te forceren. Maar dat is niet gelukt. De twee verdachten konden worden geïdentificeerd en opgepakt.


 9. 18/04 23:26 "Good Kompany" geopend zonder Vincent
  In Brussel zijn vanavond de deuren opengegaan van de sportbar van Rode Duivel Vincent Kompany. De zaak kreeg de naam "Good Kompany" en moet een plaats worden waar mensen samenkomen om sport te beleven. Op de opening was de Rode Duivel zelf niet aanwezig.
 10. 18/04 21:00 Politieagenten schieten man neer
  In Sint-Gillis heeft de politie geschoten op een man die zich een tijdlang in zijn appartement had verschanst. Vanmiddag stond hij op het balkon van de tweede verdieping met een mes te zwaaien en dreigde hij ermee een einde aan zijn leven te maken. Toen de politie enkele uren later uur het appartement bestormde, wierp hij zich op de agenten. Die schoten daarop in zijn been. De man is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.
 11. 18/04 11:45 "Belgische vlag" bloeit in Koninklijke Serres
  VRT
  Zoals elke lente kan je de Koninklijke Serres in Laken de komende 3 weken gaan bezoeken. Daar staat momenteel de "Belgische vlag" in bloei, zoals het plantje op de foto genoemd wordt om zijn kleuren.
 12. 18/04 10:50 Standard & Poor's bevestigt kredietstatus Brussel
  AP
  Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de rating van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bevestigd. Ook de vooruitzichten zijn stabiel, zo luidt het in een mededeling van het ratingbureau. De kredietstatus van het Brussels Gewest blijft op "AA", met stabiele vooruitzichten. De kredietbeoordelaar heeft lovende woorden voor het financieel beheer van het gewest en het evenwichtige Belgisch institutioneel kader waarin het Brussels Gewest functioneert.
 13. 18/04 07:30 Koninklijke Serres open voor het publiek
  VRT
  Zoals elke lente kan je de Koninklijke Serres in Laken de komende 3 weken gaan bezoeken. Ook het atelier van koningin Elisabeth is te bezichtigen. In de serres kan het publiek er de bijzondere collectie exotische planten en bloemen gaan bekijken, nog tot 9 mei.
 14. 17/04 19:16 Hinder door vervanging vangrails op Brusselse ring en op A7/E19
  Op 22 april starten werken aan de vangrails op de Brusselse ring en op de de A7/E19. Het gaat om een stuk weg van 23 kilometer op de grens van het Vlaams Gewest en de verkeerswisselaar aan Familleureux (E19-A501). De werkzaamheden zullen zes maanden in beslag nemen. Drie rijstroken blijven beschikbaar voor het verkeer.
  Lees meer
 15. 17/04 14:56 Leopold II-tunnel opnieuw open
  De Leopold II-tunnel in Brussel is opnieuw open voor het verkeer in beide richtingen. De tunnel was gedurende vier uur gesloten door een technisch probleem.