Refresh


Home : Ook dat nog


Politie blaast foutgeparkeerde wagen op

VRT

vr 15/06/2012 - 11:58 Woensdagochtend, na een lange rit vanuit Newcastle, merkte Nima Hosseini Razi dat er iets aan zijn wagen schortte, toen hij arriveerde in Londen. Hij besliste zijn wagen achter te laten in de buurt van het Britse parlement. Geen goed idee, bleek achteraf. Toen hij naar zijn wagen terugkeerde, bleek deze tot ontploffing te zijn gebracht. "De wagen werd als verdacht beoordeeld", verdedigt de politie zich nu.

Nadat de 32-jarige Razi zijn Ford Mondeo aan de kant gezet had, legde hij een briefje achter het raam met: "Deze wagen is kapot. Ik wacht op een reparateur. Gelieve mij geen boete te geven. Bedankt." Vervolgens ging hij op stap, op zoek naar een oplossing, terwijl hij ondertussen aan sightseeing deed.

"Ik verwacht wel wat meer uitleg"

"Toen ik terugkeerde, merkte ik dat alle ramen van mijn auto stukgesmeten waren. De kofferbak lag helemaal aan flarden. Ik was totaal van de kaart. Als uitleg gaf men mij dat de wagen er verdacht uitzag. En dat ze explosieven nodig hadden om toegang tot de wagen te krijgen. Voor welke reden dan ook. Ik begrijp er niets van. Ik verwacht toch wel wat meer uitleg van de politie. Hun actie was extreem arrogant en onprofessioneel", vertelde Razi achteraf aan The Telegraph en BBC.

Razi voelde zich behandeld als een terrorist. De woordvoerder van de politie zei aan BBC dat de wagen aanvankelijk als verdacht werd beoordeeld en dat een "gecontroleerde ontploffing" door de antiterreurbrigade had plaatsgevonden: "Daarna werd het incident als niet-verdacht beschouwd."

Razi kreeg uiteindelijk toch nog een boete voor foutparkeren. Hij probeert nu via zijn verzekeringsmaatschappij de kosten aan zijn wagen te recupereren.

Live Center: Ook dat nog

 1. 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 2. 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 3. 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 4. 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.
 5. 14:24 In Nebraska, VS, raakte een jongen van drie “gevangen” in een speelautomaat met een grijpkraan. De jongen zat volgens de politie rustig in de automaat te spelen, toen die hem ontdekten. Hij werd gezond en wel terug bij zijn moeder afgeleverd.
 6. 12:50 Een kleine plas met grote gevolgen
  AP
  In de VS nam een drinkwatervoorzieningsdienst een drastische maatregel, nadat een jongere in een van de waterreservoirs, die ruim 140 miljoen liter water bevatte, geplast had.
  Lees meer
 7. 11:56 Noord-Korea dient nu toch klacht in tegen Britse kapper
  Een advertentie in een Britse kapperszaak waarin wordt gespot met het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten.
  Lees meer
 8. 10:19 "Kate, je lijkt wel een banaan"
  AP
  Prins William bleek vooral de humor in te zien van de knalgele jurk van zijn echtgenote tijdens hun bezoek aan Sydney. Fashionista’s daarentegen spreken van "haar beste look ooit".
  Lees meer
 9. 08:23 "Triestig hoe ik James Bond heb neergezet"
  Reporters
  Pierce Brosnan mocht vier keer opdraven als 007, maar kijkt duidelijk met gemengde gevoelens terug op die periode van zijn carrière.
  Lees meer
 10. 08:22 Britten doen een "Happy" in Brugge
  Bij een bezoek aan een stad als Brugge laat je je camera natuurlijk niet thuis. Daarbij kwam nog dat de maker van deze montage geïnspireerd op "Happy" van Pharrell Williams, professioneel cameraman is. Het resultaat is een prettige rondleiding met de Britse familie Whitmore door het Venetië van het noorden, dat nu ook zijn eigen "Happy"-versie heeft.
 11. 07:43 Een selfie op de treinsporen? Geen goed idee!
  Een selfie ziet er het leukst uit in een originele setting, en dus wilde Jared Frank snel poseren met een rijdende trein in de achtergrond. Dat was buiten de conducteur gerekend, die hem een trap voor zijn hoofd verkocht. Of de man dat deed uit baldadigheid, of omdat hij meende dat het leven van Jared in gevaar was, daarover verschillen de meningen.
 12. gisteren 22:05 René: "Ik ben de rode loper"
  René De Grim uit Sint-Niklaas is een man met een missie. Hij wil zoveel mogelijk mensen gelukkig maken en dat doet hij als "De rode loper".
 13. gisteren 18:56 Reuzengrote jenga: wanneer valt hij om?
 14. gisteren 13:34 Eenzame panda krijgt eigen tv in Chinese zoo
  Een zoo in het zuidwesten van China heeft een televisie geïnstalleerd voor een pandabeer die depressief was nadat haar metgezel was verhuisd naar een andere dierentuin. De panda kijkt vaak naar de beelden van haar kameraad op het scherm en is nu weer vrolijk.
 15. gisteren 13:05 Wat dacht u van een heuse ruimtecapsule in uw tuin?
  facebook.com
  Begin mei kunt u uw jongensdroom -astronaut- werkelijkheid doen worden, want bij veilinghuis Lempertz in Brussel gaat dan een echte Russische ruimtecapsule onder de hamer.
  Lees meer