Refresh


Home : Ook dat nog


"Huwelijk" loopt na 115 jaar op de klippen

di 12/06/2012 - 12:06 Ze hebben 115 jaar lang lief en leed met elkaar gedeeld, maar nu is de relatie tussen schildpadden Bibi en Poldi zo verzuurd dat het koppel uit elkaar gaat. Zelfs een vorm van relatietherapie, aangeboden door de Oostenrijkse zoo, brengt geen zoden aan de dijk.

Volgens Helga Happ, de directeur van de Oostenrijkse zoo, is de relatie tussen beide dieren voorbij. "We krijgen het gevoel dat ze elkaar niet meer kunnen luchten. Ze zitten al bij elkaar sinds hun geboorte - 115 jaar geleden - en doordat ze constant bij elkaar leefden is het een koppel geworden."

Van enig vuurwerk tussen de twee kranige dieren is er al een tijdje geen sprake meer. "Het is echt heel vreemd", vult Happ aan. "Niemand kan ook maar een reden bedenken waarom het koppel nu zo vijandig doet tegen elkaar."

En die vijandigheden zijn letterlijk te nemen, want Bibi heeft haar partner al eens lelijk toegetakeld. "Ze heeft met behulp van haar stevige kaken een stuk van zijn schelp afgebeten", zegt de directeur van de zoo. Bibi voerde blijkbaar verschillende dingen in haar schild, want het is niet bij die ene aanval gebleven. Uiteindelijk moesten de medewerkers van de zoo ingrijpen door partner Poldi naar een andere ruimte over te brengen. 

The Austrian times

Ook de rest van het zoopersoneel tast in het duister als het gaat over de oorzaak van de breuk. "We hebben niets aan de routine van beide dieren veranderd", zeggen ze. "Het is duidelijk dat Bibi voor de rest van haar dagen als single door het leven wil gaan en dat wil doen in een ruimte voor zichzelf."

De dierentuin neemt nu de rol van cupido op zich, door te proberen de communicatie tussen beide schildpadden weer aan te zwengelen - voorlopig zonder succes. "We hebben ons licht opgestoken en experts vertelden ons dat het heel zeldzaam is dat dieren na zoveel jaren alsnog uit elkaar gaan", aldus Helga Happ. Toch blijft ze hopen op een verzoening tussen de twee 115-jarigen.

Live Center: Ook dat nog

 1. 12:28 "Wij doen de bal rollen, of nog meer rollen"
  YouTube
  Jared Frank blijkt veel geld te verdienen met zijn mislukte trein-selfie en dat heeft veel te maken met een Amerikaans bedrijf dat YouTube-sterren "begeleidt".
  Lees meer
 2. 10:18 "Iedereen wilde finishen, dus ook deze man"
  twitter.com
  Afgelopen maandag draaide het in de marathon van Boston, na de bomaanslag van vorig jaar, allemaal rond solidariteit. Via Twitter maakte een Amerikaanse journalist dat maar al te duidelijk.
  Lees meer
 3. 09:50 Gevallen maagd legt Mariaprocessie even stil
  Een hele calvarie was het zoals elk jaar op Witte Donderdag in het Spaanse dorp San Vicente del Raspeig. Met flink wat spektakel helaas, toen de dragers de houten maagd uit haar evenwicht brachten. Gelukkig raakte niemand gewond. (beelden YouTube)
 4. 08:35 En toen was er te veel licht
  AP
  Hoe kun je een politiewagen gebruiken voor een nachtelijke surveillance als de koplampen niet uitgezet kunnen worden? Een prangende vraag voor Nederlandse agenten, zo blijkt.
  Lees meer
 5. gisteren 12:15 "Dit is wellicht het werk van een boos klein kind"
  70 zwaarbewapende agenten zijn uitgerukt naar een huis in New York, nadat ze een verontrustend telefoontje hadden gekregen. Uiteindelijk lag een verloren schietduel in "Call of duty" aan de basis.
  Lees meer
 6. gisteren 10:23 Snelste lift ter wereld haalt 72 kilometer per uur
  Het Japanse concern Hitachi heeft de snelste lift ter wereld ontwikkeld. Binnen 2 jaar moet de lift zijn passagiers tegen 72 kilometer per uur naar de bovenste verdiepingen van een 530 meter hoge wolkenkrabber in de Chinese provincie Guangzhou brengen. De superliften worden in 2016 geïnstalleerd.
 7. gisteren 08:30 “Máxima tankt niet en valt stil op E19”
  Volgens het Nederlandse tv-programma RTL-boulevard is koningin Máxima na een bezoek aan ons land stilgevallen met haar wagen op de E19. Reden? Geen benzine meer in haar tank.
  Lees meer
 8. gisteren 08:27 Promo voor New Yorkse politie draait helemaal in de soep
  Twitter
  Een promotiecampagne voor de politie van New York is helemaal in de soep gedraaid. “De politie, uw vriend”, werd al snel “de politie, uw tegenstander."
  Lees meer
 9. 22/04 15:03 Lopen met 50 kilo kolen op de rug
  Gawthorpe, in het Engelse graafschap Yorkshire, was maandagmiddag het toneel voor het 51e wereldkampioenschap kolensjouwen. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een kolenzak van 50 kilo dragen langs het 1.100 meter lange bergopwaartse parcours. De winnaar kreeg een geldprijs van omgerekend 910 euro.
 10. 22/04 13:45 "Nessie is terug. Heerlijk!"
  Maar lang duurde de euforie niet bij hen die blijven geloven dat het monster van Loch Ness echt bestaat. De verklaring daarvoor bleek minder spectaculair.
  Lees meer
 11. 22/04 12:45 Eitje bakken op de motorkap
  De provincie Yunnan, in het zuidwesten van China, wordt getroffen door een hittegolf. In meer dan vijftig steden is een oranje hittealarm afgekondigd. In de stad Kunming toont een automobilist aan hoe warm het is door een ei te bakken op de motorkap van zijn wagen.
 12. 22/04 11:16 Senator verrast door voorbijrazende trein tijdens persconferentie
 13. 22/04 10:27 "Voor mij zijn de borsten juist goed"
  Reporters
  Het Roemeense ministerie van Cultuur is nochtans duidelijk: de borsten van een buste komen niet overeen met de werkelijkheid en dus is de keuze: aanpassen of slopen.
  Lees meer
 14. 22/04 08:17 "Altijd blijven lachen!"
  twitter.com
  Afgelopen weekend ging een selfie van een Amerikaanse baseballspeler viraal, die nog kon lachen met de gevolgen van een loeiharde bal in zijn gezicht.
  Lees meer
 15. 21/04 22:23 Obama's ontvangen duizenden kinderen voor Pasen
  Op het Witte Huis hebben de Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw duizenden kinderen ontvangen voor een Paasmaandag vol leuke activiteiten: ondermeer spelletjes met paaseieren, de president die verhaaltjes voorleest of een partijtje basketbal en tennis, stonden op het programma. Een traditie die al sinds 1870 meegaat.