Refresh


Home : Ook dat nog


"Huwelijk" loopt na 115 jaar op de klippen

di 12/06/2012 - 12:06 Ze hebben 115 jaar lang lief en leed met elkaar gedeeld, maar nu is de relatie tussen schildpadden Bibi en Poldi zo verzuurd dat het koppel uit elkaar gaat. Zelfs een vorm van relatietherapie, aangeboden door de Oostenrijkse zoo, brengt geen zoden aan de dijk.

Volgens Helga Happ, de directeur van de Oostenrijkse zoo, is de relatie tussen beide dieren voorbij. "We krijgen het gevoel dat ze elkaar niet meer kunnen luchten. Ze zitten al bij elkaar sinds hun geboorte - 115 jaar geleden - en doordat ze constant bij elkaar leefden is het een koppel geworden."

Van enig vuurwerk tussen de twee kranige dieren is er al een tijdje geen sprake meer. "Het is echt heel vreemd", vult Happ aan. "Niemand kan ook maar een reden bedenken waarom het koppel nu zo vijandig doet tegen elkaar."

En die vijandigheden zijn letterlijk te nemen, want Bibi heeft haar partner al eens lelijk toegetakeld. "Ze heeft met behulp van haar stevige kaken een stuk van zijn schelp afgebeten", zegt de directeur van de zoo. Bibi voerde blijkbaar verschillende dingen in haar schild, want het is niet bij die ene aanval gebleven. Uiteindelijk moesten de medewerkers van de zoo ingrijpen door partner Poldi naar een andere ruimte over te brengen. 

The Austrian times

Ook de rest van het zoopersoneel tast in het duister als het gaat over de oorzaak van de breuk. "We hebben niets aan de routine van beide dieren veranderd", zeggen ze. "Het is duidelijk dat Bibi voor de rest van haar dagen als single door het leven wil gaan en dat wil doen in een ruimte voor zichzelf."

De dierentuin neemt nu de rol van cupido op zich, door te proberen de communicatie tussen beide schildpadden weer aan te zwengelen - voorlopig zonder succes. "We hebben ons licht opgestoken en experts vertelden ons dat het heel zeldzaam is dat dieren na zoveel jaren alsnog uit elkaar gaan", aldus Helga Happ. Toch blijft ze hopen op een verzoening tussen de twee 115-jarigen.

Live Center: Ook dat nog

 1. gisteren 14:08 "Had tussen flamingo's kunnen zitten, maar neen het moest net bij de leeuwen zijn"
  YouTube/BBC
  Het moet zowat het dilemma der dilemma's zijn: in een brandende auto blijven zitten of eruit stappen en tussen een groep leeuwen belanden. Een Britse vrouw en haar twee kinderen stonden voor die keuze, maar raakten er heelhuids uit.
  Lees meer
 2. gisteren 11:23 Goochelaar oogst verbaasde blikken bij deelname talentenjacht
  De doortocht van de Canadese goochelaar Darcy Oake in "Britain's got talent" is niet onopgemerkt gebleven. Op het podium tovert hij de ene na de andere duif tevoorschijn, tot verbazing en ongeloof van jury en publiek.
 3. gisteren 09:23 "Denken kindjes nu dat ik de boze paashaas ben?"
  huffingtonpost.com
  Dit is wellicht een van de bekendste paashazen op het internet, nadat hij vorig jaar door de politie tegengehouden werd en daarna een les in verkeersveiligheid kreeg.
  Lees meer
 4. 19/04 20:50 Wat het leven niet kon scheiden, kon de dood evenmin
  ZanesvilleTimesRecorder
  In de Verenigde Staten is een 91-jarige man 15 uur na zijn 92-jarige echtgenote overleden. Het paar was 70 jaar getrouwd.
  Lees meer
 5. 19/04 14:48 Chirurgen vinden 12 staven goud in maag Indiase zakenman
  AP
  De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt. Toen hij geopereerd werd, werd duidelijk dat het om bijna 400 gram goud ging.
  Lees meer
 6. 19/04 11:15 Er zit nog geen sleet op het oudste grapje ter wereld
  De grap is zo oud als de straatstenen, maar mensen blijven er intrappen - ook deze keer. Te zien is hoe komiek Andrew Hales een briefje van 20 dollar vastmaakt aan een vislijn en het geld vervolgens op straat legt.
 7. 19/04 09:53 "Alles is hier misgegaan, wat er mis kon gaan"
  VRT
  De hoogdag voor Nederlandse muziek werd een jaar geleden een ware rampdag, toen het Koningslied officieel voorgesteld werd.
  Lees meer
 8. 19/04 08:35 Allemaal superhelden...maar records breken doen ze niet
  Superhelden zijn tot veel dingen in staat, maar een wereldrecord breken was voor de 237 aanwezigen op de National Mall in Washington iets te hoog gegrepen.
 9. 18/04 20:04 Edouard leidt de heksen van morgen op
 10. 18/04 14:14 Politieagenten op Hawaï mogen niet meer naar prostituees
  AP
  Tot nu stond er een uitzondering in de wet van de Amerikaanse staat die de agenten toeliet om tijdens undercoveroperaties seksuele gemeenschap te hebben met prostituees.
  Lees meer
 11. 18/04 12:12 De Amerikaanse realityster Porsha Williams werd eergisteren opgepakt na een ruzie met een collega. Dat leverde in het politiebureau een opmerkelijke mugshot op.
 12. 18/04 09:51 "Ik zie er inderdaad heel erg dom uit"
  YouTube
  De beelden van een poserende Canadees op Peruaanse treinsporen gaan de wereld rond. "Ik weet niet goed wat ik van al die aandacht moet denken", zegt de hoofdrolspeler.
  Lees meer
 13. 18/04 07:36 "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 14. 17/04 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 15. 17/04 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.