Refresh


Home : Ook dat nog


"Zijn wij dat in dat wrak dat daar hangt?"

VRT

ma 14/05/2012 - 08:02 Midden januari maakten Kelli Groves en haar twee kinderen, 10 jaar en 10 weken oud, de schrik van hun leven mee. Hun BMW werd op een brug in Buellton, Californië, achteraan aangereden door een vrachtwagen, en terwijl de vrachtwagen van de brug stortte, bleef de BMW van Groves als een hoop schroot aan de brug hangen. Het duurde meer dan twee uur vooraleer moeder en dochters uit het wrak konden gered worden, steeds onder het gevaar dat de wagen naar beneden zou storten. Vorige week deden ze voor het eerst hun verhaal op NBC.

"Ik was de hele tijd bij bewustzijn en kan me echt iedere moment herinneren. Het vreselijke gevoel van hoe diep we konden vallen en wat ons te wachten zou kunnen staan. Ik kon zelfs de hitte voelen van de vrachtwagen die onder de brug vuur vatte", aldus de 36-jarige moeder. De truckchauffeur kwam bij het ongeval om het leven.

VRT

Omdat de wagen volledig vernield was en de airbags opengesprongen waren, kon Groves haar kinderen nauwelijks zien: "Ik kon alleen mijn hand naar achteren steken en zo het hoofd van baby Milo aanraken. Maar toen ik mijn hand terugtrok, zag ik dat er bloed aanhing. Van haar gezicht zag ik een klein beetje. Het gezicht van mijn andere dochter kon ik helemaal niet zien. Ik had er geen idee van waar ze was. Ik vreesde eerst dat ze uit de wagen geworpen was. Daarna voelde ik alleen maar haar haren. Maar ze bewoog niet en antwoordde ook niet. Ik wist niet in welke toestand ze was."

"Soms voelde ik de auto schokken. Maar een van de brandweermannen bleef me steeds maar moed inspreken." Die brandweerman, Greg Nuckols, voegde eraan toe: "Ik had nog nooit zo’n ongeval in mijn hele leven gezien. Onbegrijpelijk. Maar Kelli hield zich kranig. Ze was heel sterk en deed alles wat we haar vroegen."

Toen ze uiteindelijk met de hulp van zwaar militair materiaal bevrijd werden, bleken moeder Kelli en de oudste dochter verschillende breuken te hebben. Baby Milo kwam er met enkele schrammen vanaf.

Groves besloot met: "Wanneer ik de beelden zie, zo vreemd. Dat wij dat zijn in die auto. Maar het is echt gebeurd en we zullen dat voor de rest van ons leven meedragen. Het blijft een mirakel."

Live Center: Ook dat nog

 1. gisteren 17:03 Obama speelt voetbal met Japanse robot
  Tijdens zijn bezoek aan Japan heeft Amerikaans president Barack Obama gevoetbald met een robot. De president kwam Asimo, een menselijke robot, tegen in de Miraiken Wetenschapsexpo in Tokio.
 2. gisteren 15:22 "Hou op mijn lichaam in bikini te beledigen"
  twitter.com
  De pijnlijke opmerkingen over haar lichaam beantwoordde de nu 44-jarige actrice Minnie Driver op Twitter met een weinig verhullende foto. "Nu zullen ze wel ophouden", aldus Driver.
  Lees meer
 3. gisteren 14:52 Franse waaghalzen in recordduikvlucht de Burj Khalifa af
  Twee Franse basejumpers hebben een nieuw wereldrecord gevestigd door van de Burj Khalifa te springen. Het was niet voor het eerst dat ze de 828 meter hoge toren in Dubai, de hoogste van de wereld, gebruikten voor hun indrukwekkende sprongen. Deze keer hadden ze er wel een platform geïnstalleerd dat 15 meter boven de top uitstak, wat hen een nieuw record opleverde.
 4. gisteren 12:28 "Wij doen de bal rollen, of nog meer rollen"
  YouTube
  Jared Frank blijkt veel geld te verdienen met zijn mislukte trein-selfie en dat heeft veel te maken met een Amerikaans bedrijf dat YouTube-sterren "begeleidt".
  Lees meer
 5. gisteren 10:18 "Iedereen wilde finishen, dus ook deze man"
  twitter.com
  Afgelopen maandag draaide het in de marathon van Boston, na de bomaanslag van vorig jaar, allemaal rond solidariteit. Via Twitter maakte een Amerikaanse journalist dat maar al te duidelijk.
  Lees meer
 6. gisteren 09:50 Gevallen maagd legt Mariaprocessie even stil
  Een hele calvarie was het zoals elk jaar op Witte Donderdag in het Spaanse dorp San Vicente del Raspeig. Met flink wat spektakel helaas, toen de dragers de houten maagd uit haar evenwicht brachten. Gelukkig raakte niemand gewond. (beelden YouTube)
 7. gisteren 08:35 En toen was er te veel licht
  AP
  Hoe kun je een politiewagen gebruiken voor een nachtelijke surveillance als de koplampen niet uitgezet kunnen worden? Een prangende vraag voor Nederlandse agenten, zo blijkt.
  Lees meer
 8. 23/04 12:15 "Dit is wellicht het werk van een boos klein kind"
  70 zwaarbewapende agenten zijn uitgerukt naar een huis in New York, nadat ze een verontrustend telefoontje hadden gekregen. Uiteindelijk lag een verloren schietduel in "Call of duty" aan de basis.
  Lees meer
 9. 23/04 10:23 Snelste lift ter wereld haalt 72 kilometer per uur
  Het Japanse concern Hitachi heeft de snelste lift ter wereld ontwikkeld. Binnen 2 jaar moet de lift zijn passagiers tegen 72 kilometer per uur naar de bovenste verdiepingen van een 530 meter hoge wolkenkrabber in de Chinese provincie Guangzhou brengen. De superliften worden in 2016 geïnstalleerd.
 10. 23/04 08:30 “Máxima tankt niet en valt stil op E19”
  Volgens het Nederlandse tv-programma RTL-boulevard is koningin Máxima na een bezoek aan ons land stilgevallen met haar wagen op de E19. Reden? Geen benzine meer in haar tank.
  Lees meer
 11. 23/04 08:27 Promo voor New Yorkse politie draait helemaal in de soep
  Twitter
  Een promotiecampagne voor de politie van New York is helemaal in de soep gedraaid. “De politie, uw vriend”, werd al snel “de politie, uw tegenstander."
  Lees meer
 12. 22/04 15:03 Lopen met 50 kilo kolen op de rug
  Gawthorpe, in het Engelse graafschap Yorkshire, was maandagmiddag het toneel voor het 51e wereldkampioenschap kolensjouwen. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een kolenzak van 50 kilo dragen langs het 1.100 meter lange bergopwaartse parcours. De winnaar kreeg een geldprijs van omgerekend 910 euro.
 13. 22/04 13:45 "Nessie is terug. Heerlijk!"
  Maar lang duurde de euforie niet bij hen die blijven geloven dat het monster van Loch Ness echt bestaat. De verklaring daarvoor bleek minder spectaculair.
  Lees meer
 14. 22/04 12:45 Eitje bakken op de motorkap
  De provincie Yunnan, in het zuidwesten van China, wordt getroffen door een hittegolf. In meer dan vijftig steden is een oranje hittealarm afgekondigd. In de stad Kunming toont een automobilist aan hoe warm het is door een ei te bakken op de motorkap van zijn wagen.
 15. 22/04 11:16 Senator verrast door voorbijrazende trein tijdens persconferentie