Refresh


Home : Ook dat nog


"Zijn wij dat in dat wrak dat daar hangt?"

VRT

ma 14/05/2012 - 08:02 Midden januari maakten Kelli Groves en haar twee kinderen, 10 jaar en 10 weken oud, de schrik van hun leven mee. Hun BMW werd op een brug in Buellton, Californië, achteraan aangereden door een vrachtwagen, en terwijl de vrachtwagen van de brug stortte, bleef de BMW van Groves als een hoop schroot aan de brug hangen. Het duurde meer dan twee uur vooraleer moeder en dochters uit het wrak konden gered worden, steeds onder het gevaar dat de wagen naar beneden zou storten. Vorige week deden ze voor het eerst hun verhaal op NBC.

"Ik was de hele tijd bij bewustzijn en kan me echt iedere moment herinneren. Het vreselijke gevoel van hoe diep we konden vallen en wat ons te wachten zou kunnen staan. Ik kon zelfs de hitte voelen van de vrachtwagen die onder de brug vuur vatte", aldus de 36-jarige moeder. De truckchauffeur kwam bij het ongeval om het leven.

VRT

Omdat de wagen volledig vernield was en de airbags opengesprongen waren, kon Groves haar kinderen nauwelijks zien: "Ik kon alleen mijn hand naar achteren steken en zo het hoofd van baby Milo aanraken. Maar toen ik mijn hand terugtrok, zag ik dat er bloed aanhing. Van haar gezicht zag ik een klein beetje. Het gezicht van mijn andere dochter kon ik helemaal niet zien. Ik had er geen idee van waar ze was. Ik vreesde eerst dat ze uit de wagen geworpen was. Daarna voelde ik alleen maar haar haren. Maar ze bewoog niet en antwoordde ook niet. Ik wist niet in welke toestand ze was."

"Soms voelde ik de auto schokken. Maar een van de brandweermannen bleef me steeds maar moed inspreken." Die brandweerman, Greg Nuckols, voegde eraan toe: "Ik had nog nooit zo’n ongeval in mijn hele leven gezien. Onbegrijpelijk. Maar Kelli hield zich kranig. Ze was heel sterk en deed alles wat we haar vroegen."

Toen ze uiteindelijk met de hulp van zwaar militair materiaal bevrijd werden, bleken moeder Kelli en de oudste dochter verschillende breuken te hebben. Baby Milo kwam er met enkele schrammen vanaf.

Groves besloot met: "Wanneer ik de beelden zie, zo vreemd. Dat wij dat zijn in die auto. Maar het is echt gebeurd en we zullen dat voor de rest van ons leven meedragen. Het blijft een mirakel."

Live Center: Ook dat nog

 1. 14:48 Chirurgen vinden 12 staven goud in maag Indiase zakenman
  AP
  De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt. Toen hij geopereerd werd, werd duidelijk dat het om bijna 400 gram goud ging.
  Lees meer
 2. 11:15 Er zit nog geen sleet op het oudste grapje ter wereld
  De grap is zo oud als de straatstenen, maar mensen blijven er intrappen - ook deze keer. Te zien is hoe komiek Andrew Hales een briefje van 20 dollar vastmaakt aan een vislijn en het geld vervolgens op straat legt.
 3. 09:53 "Alles is hier misgegaan, wat er mis kon gaan"
  VRT
  De hoogdag voor Nederlandse muziek werd een jaar geleden een ware rampdag, toen het Koningslied officieel voorgesteld werd.
  Lees meer
 4. 08:35 Allemaal superhelden...maar records breken doen ze niet
  Superhelden zijn tot veel dingen in staat, maar een wereldrecord breken was voor de 237 aanwezigen op de National Mall in Washington iets te hoog gegrepen.
 5. gisteren 20:04 Edouard leidt de heksen van morgen op
 6. gisteren 14:14 Politieagenten op Hawaï mogen niet meer naar prostituees
  AP
  Tot nu stond er een uitzondering in de wet van de Amerikaanse staat die de agenten toeliet om tijdens undercoveroperaties seksuele gemeenschap te hebben met prostituees.
  Lees meer
 7. gisteren 12:12 De Amerikaanse realityster Porsha Williams werd eergisteren opgepakt na een ruzie met een collega. Dat leverde in het politiebureau een opmerkelijke mugshot op.
 8. gisteren 09:51 "Ik zie er inderdaad heel erg dom uit"
  YouTube
  De beelden van een poserende Canadees op Peruaanse treinsporen gaan de wereld rond. "Ik weet niet goed wat ik van al die aandacht moet denken", zegt de hoofdrolspeler.
  Lees meer
 9. gisteren 07:36 "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 10. 17/04 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 11. 17/04 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 12. 17/04 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 13. 17/04 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 14. 17/04 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 15. 17/04 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.