Refresh


Home : Ook dat nog


"Vrouwen dachten alles te mogen doen"

AP

vr 11/05/2012 - 08:29 Hij was nog niet zolang geleden een van de stervoetballers in Europa en een van de sterkhouders van het Zweedse voetbalelftal. Maar algemene bekendheid kreeg Fredrik Ljungberg door van 2003 tot 2007 het onderbroeken-"gezicht" te worden van lingeriemerk Calvin Klein. Maar dat zou hem uiteindelijk zuur opbreken, zo vertelde hij aan de Zweedse krant Dagens Industri.

"Eigenlijk klinkt het eigenwijs en wil ik er niet over klagen. Maar als ik me bijvoorbeeld vertoonde in een nachtclub in Londen, dan kwamen de vrouwen naar me toe en grepen ze gewoon naar mijn piemel", aldus de nu 35-jarige voetballer.

AP

"En de handen kwamen van overal. Ze kwamen vanachter, trokken me naar hen toe. En ik kon er niets aan doen. Ze lachten me gewoon uit wanneer ik hen wegduwde."

"Volgens sommigen zocht ik dit gewoon, omdat ik in lingerie geposeerd had en bij een topteam speelde. Blijkbaar was er geen grens meer van wat zij dachten te mogen doen. Handtekeningen zetten en me laten fotograferen, ok. Maar dit?"

Een optie was meer veiligheidsagenten, maar dat wilde Ljungberg niet en daarom bleef hij steeds meer en meer thuis: "Ik dacht dat als ik ergens wegbleef, ik veilig zou zijn."

"Reclame was leuk om te doen, maar had onverwachte gevolgen voor mijn privéleven. De prijs was gewoon te hoog", besloot hij.

Live Center: Ook dat nog

 1. 1 uur geleden "Dit is wellicht het werk van een boos klein kind"
  70 zwaarbewapende agenten zijn uitgerukt naar een huis in New York, nadat ze een verontrustend telefoontje hadden gekregen. Uiteindelijk lag een verloren schietduel in "Call of duty" aan de basis.
  Lees meer
 2. 10:23 Snelste lift ter wereld haalt 72 kilometer per uur
  Het Japanse concern Hitachi heeft de snelste lift ter wereld ontwikkeld. Binnen 2 jaar moet de lift zijn passagiers tegen 72 kilometer per uur naar de bovenste verdiepingen van een 530 meter hoge wolkenkrabber in de Chinese provincie Guangzhou brengen. De superliften worden in 2016 geïnstalleerd.
 3. 08:30 “Máxima tankt niet en valt stil op E19”
  Volgens het Nederlandse tv-programma RTL-boulevard is koningin Máxima na een bezoek aan ons land stilgevallen met haar wagen op de E19. Reden? Geen benzine meer in haar tank.
  Lees meer
 4. 08:27 Promo voor New Yorkse politie draait helemaal in de soep
  Twitter
  Een promotiecampagne voor de politie van New York is helemaal in de soep gedraaid. “De politie, uw vriend”, werd al snel “de politie, uw tegenstander."
  Lees meer
 5. gisteren 15:03 Lopen met 50 kilo kolen op de rug
  Gawthorpe, in het Engelse graafschap Yorkshire, was maandagmiddag het toneel voor het 51e wereldkampioenschap kolensjouwen. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een kolenzak van 50 kilo dragen langs het 1.100 meter lange bergopwaartse parcours. De winnaar kreeg een geldprijs van omgerekend 910 euro.
 6. gisteren 13:45 "Nessie is terug. Heerlijk!"
  Maar lang duurde de euforie niet bij hen die blijven geloven dat het monster van Loch Ness echt bestaat. De verklaring daarvoor bleek minder spectaculair.
  Lees meer
 7. gisteren 12:45 Eitje bakken op de motorkap
  De provincie Yunnan, in het zuidwesten van China, wordt getroffen door een hittegolf. In meer dan vijftig steden is een oranje hittealarm afgekondigd. In de stad Kunming toont een automobilist aan hoe warm het is door een ei te bakken op de motorkap van zijn wagen.
 8. gisteren 11:16 Senator verrast door voorbijrazende trein tijdens persconferentie
 9. gisteren 10:27 "Voor mij zijn de borsten juist goed"
  Reporters
  Het Roemeense ministerie van Cultuur is nochtans duidelijk: de borsten van een buste komen niet overeen met de werkelijkheid en dus is de keuze: aanpassen of slopen.
  Lees meer
 10. gisteren 08:17 "Altijd blijven lachen!"
  twitter.com
  Afgelopen weekend ging een selfie van een Amerikaanse baseballspeler viraal, die nog kon lachen met de gevolgen van een loeiharde bal in zijn gezicht.
  Lees meer
 11. 21/04 22:23 Obama's ontvangen duizenden kinderen voor Pasen
  Op het Witte Huis hebben de Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw duizenden kinderen ontvangen voor een Paasmaandag vol leuke activiteiten: ondermeer spelletjes met paaseieren, de president die verhaaltjes voorleest of een partijtje basketbal en tennis, stonden op het programma. Een traditie die al sinds 1870 meegaat.
 12. 21/04 18:00 Verdwaalde panter zet Indiaas dorp op stelten
  In Chandrapur in India is opschudding ontstaan nadat een panter ontdekt werd die zich schuilhield op het dak van een huis. Omstanders probeerden het dier weg te slaan met stokken.
 13. 21/04 14:42 Amerikanen smullen al 50 jaar van Belgische wafels
  Reporters
  Het is dag op dag 50 jaar geleden dat Maurice en Rose Vermersch op de Wereldtentoonstelling van New York hun wafelkraampje openden en daarmee een heuse wafelrevolutie ontketenden in de VS.
  Lees meer
 14. 20/04 14:08 "Had tussen flamingo's kunnen zitten, maar neen het moest net bij de leeuwen zijn"
  YouTube/BBC
  Het moet zowat het dilemma der dilemma's zijn: in een brandende auto blijven zitten of eruit stappen en tussen een groep leeuwen belanden. Een Britse vrouw en haar twee kinderen stonden voor die keuze, maar raakten er heelhuids uit.
  Lees meer
 15. 20/04 11:23 Goochelaar oogst verbaasde blikken bij deelname talentenjacht
  De doortocht van de Canadese goochelaar Darcy Oake in "Britain's got talent" is niet onopgemerkt gebleven. Op het podium tovert hij de ene na de andere duif tevoorschijn, tot verbazing en ongeloof van jury en publiek.