Refresh


Home : Ook dat nog


Het wordt "cold, wet and windy" zegt prins Charles

do 10/05/2012 - 17:45 De nieuwslezeres van BBC Schotland kon een speciaal weerbericht aankondigen. Niemand minder dan de Britse kroonprins Charles zette vanmiddag de weervoorspellingen op een rijtje. Het wordt "cold, wet and windy", vatte Charles doodkalm samen.

De 63-jarige prins had geen enkele moeite met het weerbericht. Hij bespeelde ook subtiel de camera met zijn handbewegingen en er kon ook een spontane "aha" af.

"Het is vooral droog en helder op de noordelijke eilanden en het uiterste noorden van het land. Maar het is vooral een koude dag met een temperatuur van 8 graden en een stevige noordenwind. Godzijdank is het geen feestdag", grapte weerman Charles.

BBC-medewerkers hadden ook enkele verrassingen in de tekst gestopt die de prins moest voorlezen, zoals verwijzingen naar koninklijke landerijen in Schotland. "In het westen is de regen lichter. Er zullen drogere periodes zijn bij Dunfries House en wat windstoten bij Balmoral", las Charles lachend voor. "Wie heeft dit toch geschreven? " Ook Charles' echtgenote Camilla waagde zich even aan het weerbericht. De echte weerman besloot "zelfs de royals kunnen ons geen droog weer bezorgen".

Charles en Camilla bezochten meer dan een uur lang BBC Schotland. De omroep viert zijn zestigste verjaardag.


Live Center: Ook dat nog

 1. 11 min. geleden "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 2. gisteren 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 3. gisteren 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 4. gisteren 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 5. gisteren 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 6. gisteren 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 7. gisteren 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.
 8. gisteren 14:24 In Nebraska, VS, raakte een jongen van drie “gevangen” in een speelautomaat met een grijpkraan. De jongen zat volgens de politie rustig in de automaat te spelen, toen die hem ontdekten. Hij werd gezond en wel terug bij zijn moeder afgeleverd.
 9. gisteren 12:50 Een kleine plas met grote gevolgen
  AP
  In de VS nam een drinkwatervoorzieningsdienst een drastische maatregel, nadat een jongere in een van de waterreservoirs, die ruim 140 miljoen liter water bevatte, geplast had.
  Lees meer
 10. gisteren 11:56 Noord-Korea dient nu toch klacht in tegen Britse kapper
  Een advertentie in een Britse kapperszaak waarin wordt gespot met het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten.
  Lees meer
 11. gisteren 10:19 "Kate, je lijkt wel een banaan"
  AP
  Prins William bleek vooral de humor in te zien van de knalgele jurk van zijn echtgenote tijdens hun bezoek aan Sydney. Fashionista’s daarentegen spreken van "haar beste look ooit".
  Lees meer
 12. gisteren 08:23 "Triestig hoe ik James Bond heb neergezet"
  Reporters
  Pierce Brosnan mocht vier keer opdraven als 007, maar kijkt duidelijk met gemengde gevoelens terug op die periode van zijn carrière.
  Lees meer
 13. gisteren 08:22 Britten doen een "Happy" in Brugge
  Bij een bezoek aan een stad als Brugge laat je je camera natuurlijk niet thuis. Daarbij kwam nog dat de maker van deze montage geïnspireerd op "Happy" van Pharrell Williams, professioneel cameraman is. Het resultaat is een prettige rondleiding met de Britse familie Whitmore door het Venetië van het noorden, dat nu ook zijn eigen "Happy"-versie heeft.
 14. gisteren 07:43 Een selfie op de treinsporen? Geen goed idee!
  Een selfie ziet er het leukst uit in een originele setting, en dus wilde Jared Frank snel poseren met een rijdende trein in de achtergrond. Dat was buiten de conducteur gerekend, die hem een trap voor zijn hoofd verkocht. Of de man dat deed uit baldadigheid, of omdat hij meende dat het leven van Jared in gevaar was, daarover verschillen de meningen.
 15. 16/04 22:05 René: "Ik ben de rode loper"
  René De Grim uit Sint-Niklaas is een man met een missie. Hij wil zoveel mogelijk mensen gelukkig maken en dat doet hij als "De rode loper".