Refresh


Home : Ook dat nog


"Een knappe vrouw heeft ook andere kwaliteiten"

AP

do 10/05/2012 - 15:10 De Mexicanen mogen begin juli een nieuwe president kiezen. Vier kandidaten mochten afgelopen zondag hun ideeën kwijt in een eerste tv-debat. Maar het was een voormalige Playmate die alle aandacht naar zich toetrok.

De witte jurk met opvallende decolleté van Julia Orayen was nauwelijks 20 seconden in beeld, maar wist dagenlang de top 10 van meest besproken onderwerpen op Twitter te halen. In de Spaans sprekende landen werd Orayen voorpaginanieuws. En de producer van het verkiezingsprogramma moest zich openlijk verontschuldigen voor zoveel bloot.

Intussen verdedigt het fotomodel zich tegen alle lasterlijke opmerkingen. Orayen, geboren in Argentinië maar al 15 jaar wonend in Mexico, gaf meer uitleg over haar optreden op de tv-zender Cadena 3. Haar taak tijdens het verkiezingsprogramma was de vier kandidaten een strookje uit een bakje te laten trekken om de volgorde van spreken te bepalen.

Kort voor de uitzending werd haar gezegd dat ze een witte lange jurk moest dragen: "Ik had uit mijn kast vijf jurken meegebracht. Slechts één kwam overeen met die omschrijving. Vier van de jurken werden immers als te kort geëvalueerd. Maar ik dacht niet dat die ene jurk zoveel bloot zou tonen."

AP

"In het begin, ik geef dat toe, waren al die opmerkingen niet zo’n plezierige verrassing. Toen waren ze ook allemaal negatief. Dat bracht de nodige stress mee, want het was niet iets wat voorbereid was of waar ik op te wachten zat."

"Het feit dat een vrouw fysiek aantrekkelijk is, betekent toch niet dat ze geen andere kwaliteiten heeft. Dat betekent niet dat ze iemand anders is dan ze werkelijk is."

Voor haar korte optreden, inclusief voorafgaande repetities, zou 400 euro betaald zijn. Orayen werd gekozen omwille van haar lengte, die dus het best paste bij die van de vier politieke kandidaten.

Volgens tv-zender Telediario is er een klacht neergelegd bij de Nationale Raad van discriminatie. Volgens de klacht was het optreden van Orayen "beledigend en versterkte het de vrouw in haar stereotiepe rol."

Sommige internetsites melden intussen dat Playboy opnieuw interesse heeft voor een fotoshoot met Orayen.


Live Center: Ook dat nog

 1. 1 uur geleden Chirurgen vinden 12 staven goud in maag zakenman
  AP
  De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt. Toen hij geopereerd werd, werd duidelijk dat het om bijna 400 gram goud ging.
  Lees meer
 2. 11:15 Er zit nog geen sleet op het oudste grapje ter wereld
  De grap is zo oud als de straatstenen, maar mensen blijven er intrappen - ook deze keer. Te zien is hoe komiek Andrew Hales een briefje van 20 dollar vastmaakt aan een vislijn en het geld vervolgens op straat legt.
 3. 09:53 "Alles is hier misgegaan, wat er mis kon gaan"
  VRT
  De hoogdag voor Nederlandse muziek werd een jaar geleden een ware rampdag, toen het Koningslied officieel voorgesteld werd.
  Lees meer
 4. 08:35 Allemaal superhelden...maar records breken doen ze niet
  Superhelden zijn tot veel dingen in staat, maar een wereldrecord breken was voor de 237 aanwezigen op de National Mall in Washington iets te hoog gegrepen.
 5. gisteren 20:04 Edouard leidt de heksen van morgen op
 6. gisteren 14:14 Politieagenten op Hawaï mogen niet meer naar prostituees
  AP
  Tot nu stond er een uitzondering in de wet van de Amerikaanse staat die de agenten toeliet om tijdens undercoveroperaties seksuele gemeenschap te hebben met prostituees.
  Lees meer
 7. gisteren 12:12 De Amerikaanse realityster Porsha Williams werd eergisteren opgepakt na een ruzie met een collega. Dat leverde in het politiebureau een opmerkelijke mugshot op.
 8. gisteren 09:51 "Ik zie er inderdaad heel erg dom uit"
  YouTube
  De beelden van een poserende Canadees op Peruaanse treinsporen gaan de wereld rond. "Ik weet niet goed wat ik van al die aandacht moet denken", zegt de hoofdrolspeler.
  Lees meer
 9. gisteren 07:36 "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 10. 17/04 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 11. 17/04 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 12. 17/04 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 13. 17/04 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 14. 17/04 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 15. 17/04 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.