Refresh


Home : Ook dat nog


47 jaar later duikt bekende schildpad weer op

AP

di 08/05/2012 - 07:51 De 85-jarige Amerikaan Holland Cokeley heeft tijdens een wandeling een ontmoeting gehad met een stokoude bekende. Samen met zijn hond stootte hij op de nog levende schildpad waarop zijn zoon, 47 jaar geleden, het jaartal en zijn initialen had gekerfd.

"Ik raapte het beestje op en toen zag ik het meteen: dit is de schildpad van Jeff", zegt de bejaarde man uit Washington County voor de camera's van CBS. Het beestje is een Amerikaanse doosschildpad of terrapene, een dier dat in veel staten voorkomt. Doorgaans worden de schildpadden 50 jaar oud, maar er zijn ook gevallen bekend van dit soort schildpadden die 100 jaar geworden zijn.

AP

Eenmaal thuisgekomen belde vader Holland meteen naar zijn zoon Jeff in New York. Hij was destijds 13 jaar toen hij het jaartal 1963 en zijn initialen  JC op het schild had gekerfd. Toen hij het nieuws hoorde en de foto's zag die zijn vader van het dier had gemaakt, barstte hij in lachen uit. "Dit moét ik aan mijn vrouw laten zien", aldus Jeff.

Holland heeft de schildpad enkele dagen bijgehouden. Vervolgens heeft hij het dier weer vrijgelaten in de natuur.

Live Center: Ook dat nog

 1. gisteren 12:15 "Dit is wellicht het werk van een boos klein kind"
  70 zwaarbewapende agenten zijn uitgerukt naar een huis in New York, nadat ze een verontrustend telefoontje hadden gekregen. Uiteindelijk lag een verloren schietduel in "Call of duty" aan de basis.
  Lees meer
 2. gisteren 10:23 Snelste lift ter wereld haalt 72 kilometer per uur
  Het Japanse concern Hitachi heeft de snelste lift ter wereld ontwikkeld. Binnen 2 jaar moet de lift zijn passagiers tegen 72 kilometer per uur naar de bovenste verdiepingen van een 530 meter hoge wolkenkrabber in de Chinese provincie Guangzhou brengen. De superliften worden in 2016 geïnstalleerd.
 3. gisteren 08:30 “Máxima tankt niet en valt stil op E19”
  Volgens het Nederlandse tv-programma RTL-boulevard is koningin Máxima na een bezoek aan ons land stilgevallen met haar wagen op de E19. Reden? Geen benzine meer in haar tank.
  Lees meer
 4. gisteren 08:27 Promo voor New Yorkse politie draait helemaal in de soep
  Twitter
  Een promotiecampagne voor de politie van New York is helemaal in de soep gedraaid. “De politie, uw vriend”, werd al snel “de politie, uw tegenstander."
  Lees meer
 5. 22/04 15:03 Lopen met 50 kilo kolen op de rug
  Gawthorpe, in het Engelse graafschap Yorkshire, was maandagmiddag het toneel voor het 51e wereldkampioenschap kolensjouwen. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een kolenzak van 50 kilo dragen langs het 1.100 meter lange bergopwaartse parcours. De winnaar kreeg een geldprijs van omgerekend 910 euro.
 6. 22/04 13:45 "Nessie is terug. Heerlijk!"
  Maar lang duurde de euforie niet bij hen die blijven geloven dat het monster van Loch Ness echt bestaat. De verklaring daarvoor bleek minder spectaculair.
  Lees meer
 7. 22/04 12:45 Eitje bakken op de motorkap
  De provincie Yunnan, in het zuidwesten van China, wordt getroffen door een hittegolf. In meer dan vijftig steden is een oranje hittealarm afgekondigd. In de stad Kunming toont een automobilist aan hoe warm het is door een ei te bakken op de motorkap van zijn wagen.
 8. 22/04 11:16 Senator verrast door voorbijrazende trein tijdens persconferentie
 9. 22/04 10:27 "Voor mij zijn de borsten juist goed"
  Reporters
  Het Roemeense ministerie van Cultuur is nochtans duidelijk: de borsten van een buste komen niet overeen met de werkelijkheid en dus is de keuze: aanpassen of slopen.
  Lees meer
 10. 22/04 08:17 "Altijd blijven lachen!"
  twitter.com
  Afgelopen weekend ging een selfie van een Amerikaanse baseballspeler viraal, die nog kon lachen met de gevolgen van een loeiharde bal in zijn gezicht.
  Lees meer
 11. 21/04 22:23 Obama's ontvangen duizenden kinderen voor Pasen
  Op het Witte Huis hebben de Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw duizenden kinderen ontvangen voor een Paasmaandag vol leuke activiteiten: ondermeer spelletjes met paaseieren, de president die verhaaltjes voorleest of een partijtje basketbal en tennis, stonden op het programma. Een traditie die al sinds 1870 meegaat.
 12. 21/04 18:00 Verdwaalde panter zet Indiaas dorp op stelten
  In Chandrapur in India is opschudding ontstaan nadat een panter ontdekt werd die zich schuilhield op het dak van een huis. Omstanders probeerden het dier weg te slaan met stokken.
 13. 21/04 14:42 Amerikanen smullen al 50 jaar van Belgische wafels
  Reporters
  Het is dag op dag 50 jaar geleden dat Maurice en Rose Vermersch op de Wereldtentoonstelling van New York hun wafelkraampje openden en daarmee een heuse wafelrevolutie ontketenden in de VS.
  Lees meer
 14. 20/04 14:08 "Had tussen flamingo's kunnen zitten, maar neen het moest net bij de leeuwen zijn"
  YouTube/BBC
  Het moet zowat het dilemma der dilemma's zijn: in een brandende auto blijven zitten of eruit stappen en tussen een groep leeuwen belanden. Een Britse vrouw en haar twee kinderen stonden voor die keuze, maar raakten er heelhuids uit.
  Lees meer
 15. 20/04 11:23 Goochelaar oogst verbaasde blikken bij deelname talentenjacht
  De doortocht van de Canadese goochelaar Darcy Oake in "Britain's got talent" is niet onopgemerkt gebleven. Op het podium tovert hij de ene na de andere duif tevoorschijn, tot verbazing en ongeloof van jury en publiek.