Refresh


Home : Ook dat nog


47 jaar later duikt bekende schildpad weer op

AP

di 08/05/2012 - 07:51 De 85-jarige Amerikaan Holland Cokeley heeft tijdens een wandeling een ontmoeting gehad met een stokoude bekende. Samen met zijn hond stootte hij op de nog levende schildpad waarop zijn zoon, 47 jaar geleden, het jaartal en zijn initialen had gekerfd.

"Ik raapte het beestje op en toen zag ik het meteen: dit is de schildpad van Jeff", zegt de bejaarde man uit Washington County voor de camera's van CBS. Het beestje is een Amerikaanse doosschildpad of terrapene, een dier dat in veel staten voorkomt. Doorgaans worden de schildpadden 50 jaar oud, maar er zijn ook gevallen bekend van dit soort schildpadden die 100 jaar geworden zijn.

AP

Eenmaal thuisgekomen belde vader Holland meteen naar zijn zoon Jeff in New York. Hij was destijds 13 jaar toen hij het jaartal 1963 en zijn initialen  JC op het schild had gekerfd. Toen hij het nieuws hoorde en de foto's zag die zijn vader van het dier had gemaakt, barstte hij in lachen uit. "Dit moét ik aan mijn vrouw laten zien", aldus Jeff.

Holland heeft de schildpad enkele dagen bijgehouden. Vervolgens heeft hij het dier weer vrijgelaten in de natuur.

Live Center: Ook dat nog

 1. gisteren 20:50 Wat het leven niet kon scheiden, kon de dood evenmin
  ZanesvilleTimesRecorder
  In de Verenigde Staten is een 91-jarige man 15 uur na zijn 92-jarige echtgenote overleden. Het paar was 70 jaar getrouwd.
  Lees meer
 2. gisteren 14:48 Chirurgen vinden 12 staven goud in maag Indiase zakenman
  AP
  De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt. Toen hij geopereerd werd, werd duidelijk dat het om bijna 400 gram goud ging.
  Lees meer
 3. gisteren 11:15 Er zit nog geen sleet op het oudste grapje ter wereld
  De grap is zo oud als de straatstenen, maar mensen blijven er intrappen - ook deze keer. Te zien is hoe komiek Andrew Hales een briefje van 20 dollar vastmaakt aan een vislijn en het geld vervolgens op straat legt.
 4. gisteren 09:53 "Alles is hier misgegaan, wat er mis kon gaan"
  VRT
  De hoogdag voor Nederlandse muziek werd een jaar geleden een ware rampdag, toen het Koningslied officieel voorgesteld werd.
  Lees meer
 5. gisteren 08:35 Allemaal superhelden...maar records breken doen ze niet
  Superhelden zijn tot veel dingen in staat, maar een wereldrecord breken was voor de 237 aanwezigen op de National Mall in Washington iets te hoog gegrepen.
 6. 18/04 20:04 Edouard leidt de heksen van morgen op
 7. 18/04 14:14 Politieagenten op Hawaï mogen niet meer naar prostituees
  AP
  Tot nu stond er een uitzondering in de wet van de Amerikaanse staat die de agenten toeliet om tijdens undercoveroperaties seksuele gemeenschap te hebben met prostituees.
  Lees meer
 8. 18/04 12:12 De Amerikaanse realityster Porsha Williams werd eergisteren opgepakt na een ruzie met een collega. Dat leverde in het politiebureau een opmerkelijke mugshot op.
 9. 18/04 09:51 "Ik zie er inderdaad heel erg dom uit"
  YouTube
  De beelden van een poserende Canadees op Peruaanse treinsporen gaan de wereld rond. "Ik weet niet goed wat ik van al die aandacht moet denken", zegt de hoofdrolspeler.
  Lees meer
 10. 18/04 07:36 "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 11. 17/04 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 12. 17/04 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 13. 17/04 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 14. 17/04 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 15. 17/04 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer