Refresh


Home : Ook dat nog


"Fluimen waren niet bevorderlijk voor de eetlust"

wciu.com

ma 07/05/2012 - 15:10 Terwijl tv-reporter Chris DeRose zich klaarmaakt om een tekst in te spreken over een van Chicago’s oudste hotels, wordt hij plots onderbroken door een hoestende en rochelende vrouw, die de ene fluim na de andere ophoest. Het filmpje werd al snel een hit op het internet, ook al bleven velen bij het idee dat het allemaal opgezet spel was. Maar DeRose zegt nu zelf in het tv-programma "You and me this morning" dat haar passage ook voor hem een complete verrassing was.

DeRose, die werkt bij het lokale tv-station WCIU: "Mijn eerste reactie was: die persoon heeft een probleem. Ik dacht dat het beter was haar te laten doen. Daarom bleef ik kalm.” De vrouw -het zou om een toeriste gaan- geeft in het filmpje toe dat ze verkouden is, “maar het is niet besmettelijk. Dat krijg je nu eenmaal, wanneer je Chicago bezoekt: een verkoudheid." Ze beweert ook dat ze de camera niet opgemerkt heeft.

DeRose: "Ik was op het juiste moment op de juiste plaats, waar er iets smaakloos gebeurde. Ik heb het dus bewust beleefd. Die vrouw komt daar voorbij, met haar Redbull, en ze smijt zich volledig. Ze begint daar dingen op te rochelen, wat iemands eetlust zeker niet bevordert. Iedereen die me kent, weet dat ik een afkeer van ziektekiemen heb. Terwijl ze daar een pentagram van spuwsel rondom me creëert. Ik vond dat helemaal niet genietbaar."

Toch blijven de reacties op internetforums vermoeden dat het om een opgezette act gaat om, of het tv-station de nodige publiciteit te geven, of de carrière van DeRose, die ook acteur is, een boost te geven. Zo bleek hij wel erg tevreden te zijn met het tonen van zijn filmpje in het programma van de in de VS erg populaire komiek Jimmy Kimmel. Die omschreef het filmpje als "fantastisch en walgelijk tegelijkertijd". DeRose ontkent ook dat het filmpje product placement voor Redbull was.

Nep of niet, het filmpje met de “legitimately crazeball” is in ieder geval grappig en kunt u hier beneden bekijken:

Live Center: Ook dat nog

 1. 11 min. geleden "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 2. gisteren 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 3. gisteren 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 4. gisteren 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 5. gisteren 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 6. gisteren 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 7. gisteren 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.
 8. gisteren 14:24 In Nebraska, VS, raakte een jongen van drie “gevangen” in een speelautomaat met een grijpkraan. De jongen zat volgens de politie rustig in de automaat te spelen, toen die hem ontdekten. Hij werd gezond en wel terug bij zijn moeder afgeleverd.
 9. gisteren 12:50 Een kleine plas met grote gevolgen
  AP
  In de VS nam een drinkwatervoorzieningsdienst een drastische maatregel, nadat een jongere in een van de waterreservoirs, die ruim 140 miljoen liter water bevatte, geplast had.
  Lees meer
 10. gisteren 11:56 Noord-Korea dient nu toch klacht in tegen Britse kapper
  Een advertentie in een Britse kapperszaak waarin wordt gespot met het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten.
  Lees meer
 11. gisteren 10:19 "Kate, je lijkt wel een banaan"
  AP
  Prins William bleek vooral de humor in te zien van de knalgele jurk van zijn echtgenote tijdens hun bezoek aan Sydney. Fashionista’s daarentegen spreken van "haar beste look ooit".
  Lees meer
 12. gisteren 08:23 "Triestig hoe ik James Bond heb neergezet"
  Reporters
  Pierce Brosnan mocht vier keer opdraven als 007, maar kijkt duidelijk met gemengde gevoelens terug op die periode van zijn carrière.
  Lees meer
 13. gisteren 08:22 Britten doen een "Happy" in Brugge
  Bij een bezoek aan een stad als Brugge laat je je camera natuurlijk niet thuis. Daarbij kwam nog dat de maker van deze montage geïnspireerd op "Happy" van Pharrell Williams, professioneel cameraman is. Het resultaat is een prettige rondleiding met de Britse familie Whitmore door het Venetië van het noorden, dat nu ook zijn eigen "Happy"-versie heeft.
 14. gisteren 07:43 Een selfie op de treinsporen? Geen goed idee!
  Een selfie ziet er het leukst uit in een originele setting, en dus wilde Jared Frank snel poseren met een rijdende trein in de achtergrond. Dat was buiten de conducteur gerekend, die hem een trap voor zijn hoofd verkocht. Of de man dat deed uit baldadigheid, of omdat hij meende dat het leven van Jared in gevaar was, daarover verschillen de meningen.
 15. 16/04 22:05 René: "Ik ben de rode loper"
  René De Grim uit Sint-Niklaas is een man met een missie. Hij wil zoveel mogelijk mensen gelukkig maken en dat doet hij als "De rode loper".