Refresh


Home : Ook dat nog


"Hun aanval was helemaal niet kwaad bedoeld"

AP

ma 07/05/2012 - 10:59 Het was een cadeau van haar echtgenoot voor haar 60e verjaardag: een maandlang rondtrekken in Zuid-Afrika. Daar hoorde ook een bezoekje aan het private dierenpark Kragga Kamma bij, waar er kan geposeerd worden met tamme cheeta’s of jachtluipaarden. Maar het poseren liep slecht af voor Violet D’Mello, want de twee cheeta’s zagen in haar een ideale speelmakker. Met de nodige bijt- en schaafwonden als resultaat. En dat terwijl echtgenoot Archie rustig foto’s bleef maken.

Op ABC News vertelde de Britse toeriste haar verhaal: "Het was een verrassing om deze grote katten te zien. Op geen enkel moment hebben we gedacht dat ze ons zouden aanvallen." Toen een van de cheeta’s nochtans een bezoekend meisje beet en D’Mello tussenbeide kwam, stortten Mark en Monty -zo heten de luipaarden- zich op haar.

AP

"Het enige dat ik me herinner is dat ik in mijn nek gebeten werd en op de grond werd getrokken. Maar hun aanval was helemaal niet kwaad bedoeld. Het was een speelse aanval." Door de "speelse" aanval werd de vrouw gekrabd en gebeten in haar hals, op haar buik en benen. Uiteindelijk kon een medewerker van het park de dieren met een stok wegjagen.

Dat ze bijna "verscheurd" werd, zoals verschillende media meldden, wordt door haar dus tegengesproken. Maar de schrik zit er wel in nu: "Vier dagen lang voelde ik me getraumatiseerd. Eigenlijk ook nu nog. Maar een mens moet nu eenmaal verder. En positief denken." Violet is intussen helemaal hersteld van haar lichamelijke wonden.

AP

In diverse media en op internetforums krijgt vooral haar 64-jarige echtgenoot ervan langs omdat hij niet ingreep, maar foto’s bleef nemen. Maar Violet ziet niet echt het probleem: "Ik denk dat hij helemaal niet besefte dat de aanval voor zijn ogen gebeurde. Het duurde ook maar enkele seconden." Ze gaf toe helemaal niet boos te zijn op haar echtgenoot.

Archie verdedigde zich in de Britse krant Daily Mail: "Ik kon niets doen. Bovendien, we zijn bij de cheeta’s gegaan, omdat alles veilig leek. En ze leken ook wel kalm in het begin. Wel zei de gids dat op het tijdstip dat wij er waren ze geërgerd konden zijn."

Het park is, in afwachting van een onderzoek, voorlopig gesloten.

Live Center: Ook dat nog

 1. gisteren 17:03 Obama speelt voetbal met Japanse robot
  Tijdens zijn bezoek aan Japan heeft Amerikaans president Barack Obama gevoetbald met een robot. De president kwam Asimo, een menselijke robot, tegen in de Miraiken Wetenschapsexpo in Tokio.
 2. gisteren 15:22 "Hou op mijn lichaam in bikini te beledigen"
  twitter.com
  De pijnlijke opmerkingen over haar lichaam beantwoordde de nu 44-jarige actrice Minnie Driver op Twitter met een weinig verhullende foto. "Nu zullen ze wel ophouden", aldus Driver.
  Lees meer
 3. gisteren 14:52 Franse waaghalzen in recordduikvlucht de Burj Khalifa af
  Twee Franse basejumpers hebben een nieuw wereldrecord gevestigd door van de Burj Khalifa te springen. Het was niet voor het eerst dat ze de 828 meter hoge toren in Dubai, de hoogste van de wereld, gebruikten voor hun indrukwekkende sprongen. Deze keer hadden ze er wel een platform geïnstalleerd dat 15 meter boven de top uitstak, wat hen een nieuw record opleverde.
 4. gisteren 12:28 "Wij doen de bal rollen, of nog meer rollen"
  YouTube
  Jared Frank blijkt veel geld te verdienen met zijn mislukte trein-selfie en dat heeft veel te maken met een Amerikaans bedrijf dat YouTube-sterren "begeleidt".
  Lees meer
 5. gisteren 10:18 "Iedereen wilde finishen, dus ook deze man"
  twitter.com
  Afgelopen maandag draaide het in de marathon van Boston, na de bomaanslag van vorig jaar, allemaal rond solidariteit. Via Twitter maakte een Amerikaanse journalist dat maar al te duidelijk.
  Lees meer
 6. gisteren 09:50 Gevallen maagd legt Mariaprocessie even stil
  Een hele calvarie was het zoals elk jaar op Witte Donderdag in het Spaanse dorp San Vicente del Raspeig. Met flink wat spektakel helaas, toen de dragers de houten maagd uit haar evenwicht brachten. Gelukkig raakte niemand gewond. (beelden YouTube)
 7. gisteren 08:35 En toen was er te veel licht
  AP
  Hoe kun je een politiewagen gebruiken voor een nachtelijke surveillance als de koplampen niet uitgezet kunnen worden? Een prangende vraag voor Nederlandse agenten, zo blijkt.
  Lees meer
 8. 23/04 12:15 "Dit is wellicht het werk van een boos klein kind"
  70 zwaarbewapende agenten zijn uitgerukt naar een huis in New York, nadat ze een verontrustend telefoontje hadden gekregen. Uiteindelijk lag een verloren schietduel in "Call of duty" aan de basis.
  Lees meer
 9. 23/04 10:23 Snelste lift ter wereld haalt 72 kilometer per uur
  Het Japanse concern Hitachi heeft de snelste lift ter wereld ontwikkeld. Binnen 2 jaar moet de lift zijn passagiers tegen 72 kilometer per uur naar de bovenste verdiepingen van een 530 meter hoge wolkenkrabber in de Chinese provincie Guangzhou brengen. De superliften worden in 2016 geïnstalleerd.
 10. 23/04 08:30 “Máxima tankt niet en valt stil op E19”
  Volgens het Nederlandse tv-programma RTL-boulevard is koningin Máxima na een bezoek aan ons land stilgevallen met haar wagen op de E19. Reden? Geen benzine meer in haar tank.
  Lees meer
 11. 23/04 08:27 Promo voor New Yorkse politie draait helemaal in de soep
  Twitter
  Een promotiecampagne voor de politie van New York is helemaal in de soep gedraaid. “De politie, uw vriend”, werd al snel “de politie, uw tegenstander."
  Lees meer
 12. 22/04 15:03 Lopen met 50 kilo kolen op de rug
  Gawthorpe, in het Engelse graafschap Yorkshire, was maandagmiddag het toneel voor het 51e wereldkampioenschap kolensjouwen. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een kolenzak van 50 kilo dragen langs het 1.100 meter lange bergopwaartse parcours. De winnaar kreeg een geldprijs van omgerekend 910 euro.
 13. 22/04 13:45 "Nessie is terug. Heerlijk!"
  Maar lang duurde de euforie niet bij hen die blijven geloven dat het monster van Loch Ness echt bestaat. De verklaring daarvoor bleek minder spectaculair.
  Lees meer
 14. 22/04 12:45 Eitje bakken op de motorkap
  De provincie Yunnan, in het zuidwesten van China, wordt getroffen door een hittegolf. In meer dan vijftig steden is een oranje hittealarm afgekondigd. In de stad Kunming toont een automobilist aan hoe warm het is door een ei te bakken op de motorkap van zijn wagen.
 15. 22/04 11:16 Senator verrast door voorbijrazende trein tijdens persconferentie