Refresh


Home : Ook dat nog


"Hun aanval was helemaal niet kwaad bedoeld"

AP

ma 07/05/2012 - 10:59 Het was een cadeau van haar echtgenoot voor haar 60e verjaardag: een maandlang rondtrekken in Zuid-Afrika. Daar hoorde ook een bezoekje aan het private dierenpark Kragga Kamma bij, waar er kan geposeerd worden met tamme cheeta’s of jachtluipaarden. Maar het poseren liep slecht af voor Violet D’Mello, want de twee cheeta’s zagen in haar een ideale speelmakker. Met de nodige bijt- en schaafwonden als resultaat. En dat terwijl echtgenoot Archie rustig foto’s bleef maken.

Op ABC News vertelde de Britse toeriste haar verhaal: "Het was een verrassing om deze grote katten te zien. Op geen enkel moment hebben we gedacht dat ze ons zouden aanvallen." Toen een van de cheeta’s nochtans een bezoekend meisje beet en D’Mello tussenbeide kwam, stortten Mark en Monty -zo heten de luipaarden- zich op haar.

AP

"Het enige dat ik me herinner is dat ik in mijn nek gebeten werd en op de grond werd getrokken. Maar hun aanval was helemaal niet kwaad bedoeld. Het was een speelse aanval." Door de "speelse" aanval werd de vrouw gekrabd en gebeten in haar hals, op haar buik en benen. Uiteindelijk kon een medewerker van het park de dieren met een stok wegjagen.

Dat ze bijna "verscheurd" werd, zoals verschillende media meldden, wordt door haar dus tegengesproken. Maar de schrik zit er wel in nu: "Vier dagen lang voelde ik me getraumatiseerd. Eigenlijk ook nu nog. Maar een mens moet nu eenmaal verder. En positief denken." Violet is intussen helemaal hersteld van haar lichamelijke wonden.

AP

In diverse media en op internetforums krijgt vooral haar 64-jarige echtgenoot ervan langs omdat hij niet ingreep, maar foto’s bleef nemen. Maar Violet ziet niet echt het probleem: "Ik denk dat hij helemaal niet besefte dat de aanval voor zijn ogen gebeurde. Het duurde ook maar enkele seconden." Ze gaf toe helemaal niet boos te zijn op haar echtgenoot.

Archie verdedigde zich in de Britse krant Daily Mail: "Ik kon niets doen. Bovendien, we zijn bij de cheeta’s gegaan, omdat alles veilig leek. En ze leken ook wel kalm in het begin. Wel zei de gids dat op het tijdstip dat wij er waren ze geërgerd konden zijn."

Het park is, in afwachting van een onderzoek, voorlopig gesloten.

Live Center: Ook dat nog

 1. gisteren 20:04 Edouard leidt de heksen van morgen op
 2. gisteren 14:14 Politieagenten op Hawaï mogen niet meer naar prostituees
  AP
  Tot nu stond er een uitzondering in de wet van de Amerikaanse staat die de agenten toeliet om tijdens undercoveroperaties seksuele gemeenschap te hebben met prostituees.
  Lees meer
 3. gisteren 12:12 De Amerikaanse realityster Porsha Williams werd eergisteren opgepakt na een ruzie met een collega. Dat leverde in het politiebureau een opmerkelijke mugshot op.
 4. gisteren 09:51 "Ik zie er inderdaad heel erg dom uit"
  YouTube
  De beelden van een poserende Canadees op Peruaanse treinsporen gaan de wereld rond. "Ik weet niet goed wat ik van al die aandacht moet denken", zegt de hoofdrolspeler.
  Lees meer
 5. gisteren 07:36 "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 6. 17/04 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 7. 17/04 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 8. 17/04 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 9. 17/04 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 10. 17/04 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 11. 17/04 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.
 12. 17/04 14:24 In Nebraska, VS, raakte een jongen van drie “gevangen” in een speelautomaat met een grijpkraan. De jongen zat volgens de politie rustig in de automaat te spelen, toen die hem ontdekten. Hij werd gezond en wel terug bij zijn moeder afgeleverd.
 13. 17/04 12:50 Een kleine plas met grote gevolgen
  AP
  In de VS nam een drinkwatervoorzieningsdienst een drastische maatregel, nadat een jongere in een van de waterreservoirs, die ruim 140 miljoen liter water bevatte, geplast had.
  Lees meer
 14. 17/04 11:56 Noord-Korea dient nu toch klacht in tegen Britse kapper
  Een advertentie in een Britse kapperszaak waarin wordt gespot met het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten.
  Lees meer
 15. 17/04 10:19 "Kate, je lijkt wel een banaan"
  AP
  Prins William bleek vooral de humor in te zien van de knalgele jurk van zijn echtgenote tijdens hun bezoek aan Sydney. Fashionista’s daarentegen spreken van "haar beste look ooit".
  Lees meer