Refresh


Home : Ook dat nog


Wie wil zo’n minister niet in zijn team?

skynews.com.au

ma 30/04/2012 - 16:16 Zou hij bestaan, de ideale politicus? En zo ja, woont hij misschien in Australië? Minister van Tewerkstelling daar, Bill Shorten, liet zijn onvoorwaardelijke trouw aan premier Julia Gillard immers wel erg ver gaan. Toen hem gevraagd werd naar een reactie of de parlementsvoorzitter, na een vermeend schandaal, opnieuw aan de slag mocht gaan, kon zijn antwoord niet duidelijker zijn: "Hoe de premier het ziet, zo zie ik het ook". Alleen wist hij dus niet hoe de premier het zag…

Op de vraag of Peter Slipper, verwikkeld in onder meer een zaak van seksuele intimidatie, zijn job mocht terugeisen, antwoordde de 44-jarige Shorten: "Ik weet dat de premier dit in een persconferentie enkele uren geleden in Turkije besproken heeft. Ik heb niet gezien wat ze gezegd heeft, maar laat me het zo zeggen: ik sta achter hetgeen ze gezegd heeft."

skynews.com.au

De interviewer kon zijn verbazing niet wegsteken : "Eh, je hebt dus niet gezien wat ze gezegd heeft…Maar wat is dan jouw standpunt?"

Shorten antwoordde kortweg: "Mijn standpunt is het standpunt van de premier." Ook toen de interviewer bleef aandringen voor zijn eigen standpunt, bleef Shorten bij zijn eerste mening: "Ik steun wat de premier gezegd heeft. Ik ben er zeker van dat ze de juiste dingen gezegd heeft. Ik hoor bij deze regering. Full stop."

Politieke mediawatchers konden hun verbazing na het tv-interview met Sky News Australia dan ook niet wegsteken. Omschrijvingen als "een bizar interview", "wat een klucht!", "lachwekkend" en "een van de zotste tv-interviews ooit" waren schering en inslag. The Guardian besloot dat "zelfstandig denken overgewaardeerd wordt in de politiek" en omschreef Shorten als een "goed getraind huisdier".

Kijkt u even mee naar dit "Yes Minister"-interview van de "Talented Shorten":

Live Center: Ook dat nog

 1. 1 uur geleden Chirurgen vinden 12 staven goud in maag zakenman
  AP
  De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt. Toen hij geopereerd werd, werd duidelijk dat het om bijna 400 gram goud ging.
  Lees meer
 2. 11:15 Er zit nog geen sleet op het oudste grapje ter wereld
  De grap is zo oud als de straatstenen, maar mensen blijven er intrappen - ook deze keer. Te zien is hoe komiek Andrew Hales een briefje van 20 dollar vastmaakt aan een vislijn en het geld vervolgens op straat legt.
 3. 09:53 "Alles is hier misgegaan, wat er mis kon gaan"
  VRT
  De hoogdag voor Nederlandse muziek werd een jaar geleden een ware rampdag, toen het Koningslied officieel voorgesteld werd.
  Lees meer
 4. 08:35 Allemaal superhelden...maar records breken doen ze niet
  Superhelden zijn tot veel dingen in staat, maar een wereldrecord breken was voor de 237 aanwezigen op de National Mall in Washington iets te hoog gegrepen.
 5. gisteren 20:04 Edouard leidt de heksen van morgen op
 6. gisteren 14:14 Politieagenten op Hawaï mogen niet meer naar prostituees
  AP
  Tot nu stond er een uitzondering in de wet van de Amerikaanse staat die de agenten toeliet om tijdens undercoveroperaties seksuele gemeenschap te hebben met prostituees.
  Lees meer
 7. gisteren 12:12 De Amerikaanse realityster Porsha Williams werd eergisteren opgepakt na een ruzie met een collega. Dat leverde in het politiebureau een opmerkelijke mugshot op.
 8. gisteren 09:51 "Ik zie er inderdaad heel erg dom uit"
  YouTube
  De beelden van een poserende Canadees op Peruaanse treinsporen gaan de wereld rond. "Ik weet niet goed wat ik van al die aandacht moet denken", zegt de hoofdrolspeler.
  Lees meer
 9. gisteren 07:36 "Hij zingt voor hen die zich geen opera kunnen veroorloven"
  YouTube
  De Franse operaster Christophe Ménager heeft een verrassingsoptreden gegeven in een Parijs metrostation, tot grote tevredenheid van de pendelaars.
  Lees meer
 10. 17/04 23:19 "CD&V zit helemaal in mijn vingers, tot in mijn nagels”
  Opvallend beeld in “Reyers politiek”: Hilde Crevits (CD&V) verscheen er met feloranje nagels. “Het is een statement: CD&V zit helemaal in mijn vingers, zelfs tot in mijn nagels”, lachte de Vlaamse minister.
 11. 17/04 22:43 "Neuzekesoorlog": deze lente in de bioscoop
  Twee verkopers van "Gentse neuzekes" (cuberdons) kwamen van de week in het nieuws omdat ze een heuse "neuzekesoorlog" uitvechten. Dat inspireerde "Café Corsari" tot volgend filmpje.
 12. 17/04 17:31 Pony's Tsjabo en Tsjeerd maken ritje in politiecombi
  De Nederlandse politie heeft twee pony's die ontsnapt waren en op de snelweg liepen, op een originele manier naar huis teruggebracht. Tsjabo en Tsjeerd, zo heten de pony's, vonden het blijkbaar behoorlijk spannend want ze deden hun behoefte in het politiebusje.
 13. 17/04 17:23 Paaseiren worden kantachtige kunstwerken
  De Sloveense kunstenaar, Franc Grom,heeft paaseieren omgetoverd tot prachtige kantachtige kunstwerken. Hij deed dat door duizenden gaten te boren in de fragiele eieren. Het resultaat is adembenemend.
 14. 17/04 15:06 "Moet ik thuis zitten kniezen misschien?"
  twitter.com
  Ze noemen hem spottend "the elephant man", maar intussen staat Adam Pearson te schitteren naast Scarlett Johansson in diens nieuwste film.
  Lees meer
 15. 17/04 14:46 Oude rot slaat golfbal weg van tee tussen iemands kaken
  John Daly, een bekende naam in golfkringen, heeft het nog steeds. Op de Masters, een jaarlijks tornooi voor voormalige profgolfers, gaf hij een staaltje van zijn kunnen toen hij, uit de losse pols, een golfballetje wegsloeg van een tee die een vrouw tussen haar kaken geklemd hield. Het gilletje achteraf bleek gelukkig van spanning.