Refresh


Home : Economie


Ryanair boekt meer winst, maar ziet donderwolken

Belga

ma 21/05/2012 - 19:22 Tijdens het gebroken boekjaar 2011/2012 heeft de goedkope Ierse luchtvaartmaatschappij de nettowinst met een kwart zien toenemen tot 502 miljoen euro. De maatschappij waarschuwt wel voor een winstdaling door de hoge brandstofprijzen.

Ryanair zag de omzet het afgelopen boekjaar met 19 procent aandikken, tot 4,32 miljard euro. De luchtvaartmaatschappij vervoerde 76 miljoen passagiers, een stijging met 5 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Ryanair ontving het afgelopen boekjaar ook 25 nieuwe vliegtuigen en vliegt nu met in totaal 294 Boeings 737-800. De luchtvaartmaatschappij opende 6 nieuwe bases en startte 330 nieuwe vliegroutes op.

Live Center - Economie

 1. 13:45 ACV vreest voor arbeidsomstandigheden van werknemers bij Swissport
  Belga
  De christelijke vakbond ACV-Transcom is ongerust over de plannen van afhandelaar Swissport Belgium om zijn schoonmaakactiviteiten uit te besteden. "De arbeidsomstandigheden van de meer dan 400 betrokken werknemers zullen zwaar onder druk komen", klinkt het.
  Lees meer
 2. 12:15 Voedingsindustrie groeide verder in 2013, maar wil meer
  Belga
  De Belgische voedingsindustrie is het voorbije jaar opnieuw gegroeid. De voedingsindustrie is daarmee de belangrijkste geworden in België, goed voor 27 procent van alle industriële ondernemingen in België. Maar er zijn structurele ingrepen nodig, waarschuwt sectororganisatie Fevia.
  Lees meer
 3. 11:18 Eurostat bevestigt Belgische begrotings- en schuldcijfers
  VRT
  Eind 2013 bedroeg de Belgische overheidsschuld 101,5 procent van het bbp. Het tekort op de begroting bedroeg 2,6 procent van het bbp.
  Lees meer
 4. 11:05 Hoogste economische groei voor eurozone in bijna drie jaar
  VRT
  De economische groei in de eurozone heeft deze maand het hoogste niveau in bijna drie jaar gehaald.
  Lees meer
 5. 10:53 Russisch staalbedrijf in België vreest sancties tegen Rusland
  Belga
  Het staalbedrijf NLMK waarschuwt dat economische sancties tegen Rusland kunnen leiden tot een tijdelijke of zelfs definitieve stopzetting van zijn activiteiten in ons land.
  Lees meer
 6. 10:06 Ploegbazen weer aan het werk bij FN Herstal
  Belga
  De directie en de ploegbazen hebben een akkoord bereikt over een loonsverhoging.
  Lees meer
 7. gisteren 20:55 Voorakkoord bij Lanxess
  Belga
  Bij rubberfabrikant Lanxess in Zwijndrecht hebben de vakbonden en de directie een voorakkoord gesloten. Dat wordt donderdagochtend aan het personeel voorgelegd. Meer informatie geven de vakbonden voorlopig niet. Bij Lanxess wordt nu al zeven weken gestaakt, omdat de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de arbeiders zijn afgesprongen.
 8. gisteren 17:26 Free Record Shop in Nederland failliet
  Belga
  Fresh Entertainment Nederland BV, het moederbedrijf achter Free Record Shop in Nederland, is failliet verklaard. Door het faillissement sluiten de resterende 36 winkels de deuren en gaan 55 voltijdse en 35 deeltijdse banen verloren. Dat maakte eigenaar ProCures bekend.
  Lees meer
 9. gisteren 16:09 Miljoenen steun voor drie luchtvaartmaatschappijen
  Belga
  De luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, Jetairfly en Thomas Cook krijgen 19 miljoen staatssteun per jaar om een deel van beveiligingskosten te betalen.
  Lees meer
 10. gisteren 14:39 “We wachten rustig af”
  Bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht zijn de onderhandelingen tussen de directie en vakbond nog altijd aan de gang. Bij Lanxess wordt al bijna 7 weken gestaakt omdat eerdere onderhandelingen over loon- en arbeidsvoorwaarden afgesprongen waren.
 11. gisteren 13:23 België leent extreem goedkoop
  Belga
  België heeft opnieuw zeer goedkoop geld geleend op de financiële markten. In totaal werden overheidsobligaties aanbesteed voor 2,465 miljard euro.
  Lees meer
 12. gisteren 13:15 Toch weer overleg tussen directie Lanxess en vakbonden
  De directie en de overkoepelende federatie van de chemische industrie hebben de bonden nu toch uitgenodigd voor een verzoeningsvergadering. Bij rubberfabrikant Lanxess in Zwijndrecht is al 7 weken een staking aan de gang. Vorige week dreigde de directie in Duitsland er zelfs mee de vestiging te sluiten. Enkele werknemers die wel wilden werken, hebben de hulp ingeroepen van enkele ministers.
 13. gisteren 13:03 Eerste dividendverlaging in 10 jaar bij Crelan
  Voor het eerst in 10 jaar zullen de coöperanten van Crelan geen dividend van 5 procent krijgen. Crelan-topman Luc Versele vindt een dividend van 4 procent in "de huidige context" zeer verdedigbaar en verwacht geen weerstand tegen de beslissing. "Het feit dat we de reserves van de bank versterken, is een teken van goed beleid", zegt hij op een persconferentie.
 14. gisteren 11:27 Reddingsplan voor Electrawinds is goedgekeurd
  Belga
  Het reddingsplan voor Electrawinds, het groenestroombedrijf uit Oostende, is aanvaard door een meerderheid van de schuldeisers. De meeste windactiviteiten worden verkocht aan de Waalse intercommunale Tecteo.
  Lees meer
 15. gisteren 10:20 Farmabedrijf Novartis sluit miljardendeals
  AP
  Het Zwitserse concern legt 16 miljard dollar op tafel voor de oncologie-divisie van het Britse GlaxoSmithKline en verkoopt voor 5,4 miljard dollar zijn onderdeel voor medicatie voor dieren aan het Amerikaanse Eli Lilly.
  Lees meer