Refresh


Home : Economie


Flightcare wordt overgenomen door Swissport

Belga

do 10/05/2012 - 20:30 De bagageafhandelaar Flightcare is het eens met een overname door de Zwitserse tegenhanger Swissport. Op korte termijn zou er niets veranderen voor het personeel.

De overname was verwacht, maar is nu bevestigd op een bijzondere ondernemingsraad in Brussel. Volgens de christelijke vakbond ACV zou er op korte tijd niets veranderen aan de lonen en arbeidsomstandigheden van de 1.600 medewerkers van het bedrijf.

Flightcare is een onderdeel van de Spaanse bouwgroep FCC. Het bedrijf is actief op 14 luchthavens in Spanje, Italië en België. Het gaat onder meer om de luchthavens van Madrid, Barcelona en Valencia, maar ook Fiumincino nabij Rome.

Belga

In ons land werkt Flightcare op de luchthavens van Zaventem, Bierset bij Luik en Oostende. Het bedrijf is actief in de behandeling van passagiers, bagage en vracht. Jaarlijks behandelt Flightcare 5,5 miljoen passagiers.

Het bedrijf zal nu worden overgenomen door Swissport, de grootste aanbieder van luchthavendiensten ter wereld. Dat bedrijf telt 350.000 werknemers en werkt op 180 luchthavens in 37 landen.

De overname kan ook gevolgen hebben voor de licenties op Zaventem. Daar hebben slechts twee maatschappijen licenties: Flightcare en Aviapartner. Swissport was kandidaat voor een licentie, maar die bleef tot nu toe achterwege door juridische procedures.

Live Center - Economie

 1. gisteren 19:02 Belgen tevreden over werkomstandigheden
  Negen op de tien Belgen zijn tevreden over de omstandigheden waarin ze werken. Dat blijkt uit een nieuwe Eurobarometer-peiling. De Belgen zijn daarmee de op twee na meest tevreden werknemers van de EU, na de Denen en de Oostenrijkers.
 2. gisteren 17:44 "Dit is een heel mooi akkoord"
  De vakbonden bij Lanxess in Zwijndrecht zijn tevreden dat de staking bij het chemiebedrijf na zeven weken aan z'n einde komt. Donderdagmiddag hebben hun secretarissen de collectieve arbeidsovereenkomsten ook al ondertekend.
 3. gisteren 17:30 "Dit is een overwinning voor de arbeiders van Lanxess"
  Belga
  De vakbonden bij Lanxess in Zwijndrecht zijn tevreden dat de staking bij het chemiebedrijf na zeven weken aan z'n einde komt. Donderdagmiddag hebben hun secretarissen de collectieve arbeidsovereenkomsten ook al ondertekend.
  Lees meer
 4. gisteren 17:02 Aantal stakingsdagen nam af in 2012
  In 2012 werd in ons land in totaal 345.795 dagen gestaakt. Dat zijn minder dagen dan in 2011, toen er 383.206 dagen niet gewerkt werd. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Monica De Coninck op een schriftelijke vraag van Zuhal Demir (N-VA). De Coninck baseert zich op cijfers van de RSZ. Als enkel de stakingsdagen in de privésector geteld worden was er een daling van 342.614 tot 298.469.
 5. gisteren 16:10 "Haal vergoeding voor Dexia uit meerwaarde Belfius"
  Belga
  In een reactie op het uitstel door het Grondwettelijk Hof van een beslissing over de staatswaarborgen voor Arco, herhaalt de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) haar stelling dat de aandeelhouders van Dexia op gelijke mate vergoed moeten worden uit de meerwaarde voor Belfius.
  Lees meer
 6. gisteren 16:08 Spaanse economie kent sterkste groei in zes jaar
  AP
  Volgens schattingen van de Spaanse nationale bank groeide het bbp met 0,4 procent. In het laatste kwartaal van 2013 was er een vooruitgang van 0,2 procent.
  Lees meer
 7. gisteren 14:12 Uitspraak over Arco-waarborgen na verkiezingen
  Belga
  Het Grondwettelijk Hof heeft zich niet uitgesproken over de staatswaarborgen voor de coöperanten van Arco. Het hof wil het antwoord op de vraag van de Nederlandstalige kamer van de Raad van State laten samenvallen met die van de Franstalige en dat kost extra tijd.
  Lees meer
 8. gisteren 13:44 ACOD wil op 30 april staken bij lokale besturen
  Belga
  De socialistische overheidsvakbond ACOD wil op 30 april voor 24 uur het werk neerleggen bij de lokale en regionale besturen.
  Lees meer
 9. gisteren 13:40 Personeel Lanxess keurt cao-voorstel goed
  Belga
  De stakende arbeiders bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht hebben het akkoord dat de directie en vakbonden eerder bereikt hadden, goedgekeurd.
  Lees meer
 10. gisteren 12:54 Nieuwe VBO-topvrouw: "Werkgeverslasten moeten zakken"
  Dat heeft Michèle Sioen, de nieuwe voorzitter van het VBO, gezegd bij haar officiële voorstelling in de gebouwen van het VBO in Brussel. Sioen is de eerste vrouw die de Belgische werkgeversfederatie voorzit.
 11. gisteren 12:12 Uitzendsector ziet volumes in 2013 opnieuw afnemen
  PhotoNews
  De uitzendsector heeft in 2013 voor het tweede jaar op rij een daling van de volumes laten optekenen, met 2,37 procent. De sector blijft daarmee 13 procent onder het niveau van topjaar 2007.
  Lees meer
 12. gisteren 12:03 "Breng werkgeverslasten terug van 35 naar 25 procent"
  Belga
  Dat heeft Michèle Sioen, de nieuwe voorzitter van het VBO, gezegd bij haar officiële voorstelling in de gebouwen van het VBO in Brussel. Sioen is de eerste vrouw die de Belgische werkgeversfederatie voorzit.
  Lees meer
 13. gisteren 11:25 Grondwettelijk Hof hakt vandaag Arco-knoop door
  groeparco.be
  Straks na de middag zal het Grondwettelijk Hof beslissen of de overheidsgaranties voor de coöperanten van Arco een discriminatie betekenen tegenover de andere aandeelhouders van de gefaalde restbank Dexia. Dat heeft politiek verstrekkende gevolgen.
  Lees meer
 14. gisteren 10:30 Meer Heineken verkocht in België
  Belga
  Heineken heeft in het eerste kwartaal iets meer bier verkocht dan een jaar eerder. De verkoop van het Nederlandse bier steeg niet alleen in opkomende markten, maar ook in West-Europese landen zoals België. Door negatieve wisselkoerseffecten is de totale omzet wel gezakt, maar de topman van Heineken spreekt van een bemoedigende start van het jaar.
  Lees meer
 15. gisteren 08:16 Schoenwinkelketen Scapino verdwijnt in België
  De Nederlandse retailgroep Macintosh zet alle Belgische winkels van zijn schoenenketen Scapino stop. Macintosh, dat ook Brantano in bezit heeft, kondigt een "aanscherping van de strategie" aan. Daarom komt ook woningdecoratieketen Kwantum in de etalage.
  Lees meer