Refresh


Home : Economie


Flightcare wordt overgenomen door Swissport

Belga

do 10/05/2012 - 20:30 De bagageafhandelaar Flightcare is het eens met een overname door de Zwitserse tegenhanger Swissport. Op korte termijn zou er niets veranderen voor het personeel.

De overname was verwacht, maar is nu bevestigd op een bijzondere ondernemingsraad in Brussel. Volgens de christelijke vakbond ACV zou er op korte tijd niets veranderen aan de lonen en arbeidsomstandigheden van de 1.600 medewerkers van het bedrijf.

Flightcare is een onderdeel van de Spaanse bouwgroep FCC. Het bedrijf is actief op 14 luchthavens in Spanje, Italië en België. Het gaat onder meer om de luchthavens van Madrid, Barcelona en Valencia, maar ook Fiumincino nabij Rome.

Belga

In ons land werkt Flightcare op de luchthavens van Zaventem, Bierset bij Luik en Oostende. Het bedrijf is actief in de behandeling van passagiers, bagage en vracht. Jaarlijks behandelt Flightcare 5,5 miljoen passagiers.

Het bedrijf zal nu worden overgenomen door Swissport, de grootste aanbieder van luchthavendiensten ter wereld. Dat bedrijf telt 350.000 werknemers en werkt op 180 luchthavens in 37 landen.

De overname kan ook gevolgen hebben voor de licenties op Zaventem. Daar hebben slechts twee maatschappijen licenties: Flightcare en Aviapartner. Swissport was kandidaat voor een licentie, maar die bleef tot nu toe achterwege door juridische procedures.

Live Center - Economie

 1. 53 min. geleden Belgacom viert tien jaar op de beurs
  Belga
  Belgacom-CEO Dominique Leroy en voorzitter Stefaan De Clerck hebben de openingsbel geluid van de Brusselse beurs om te vieren dat het bedrijf 10 jaar beursgenoteerd is.
  Lees meer
 2. 10:01 Krokettenmaker Beckers in handen investeerder
  De Nederlandse investeerder Egeria, dat onder meer NRC Media en United Dutch Breweries bezit, stapt in de frikandellen en kroketten. Het koopt diepvriestak Izico, eigenaar van onder meer het merk Beckers.
  Lees meer
 3. gisteren 22:10 Sociaal overleg bij D.E. Master Blenders Grimbergen uitgesteld
  De vergadering is verzet naar donderdag. Die was normaal voorzien voor vandaag, maar dat zou niet haalbaar geweest zijn voor de vakbonden. De directie wil de weekendproductie stopzetten waardoor 77 van de 575 jobs op de tocht staan. De vestiging in Grimbergen wil hiermee kostenefficiënter gaan werken. Indien ze hierin slaagt, zou ze mogelijk in de toekomst een nieuwe productielijn toegewezen krijgen.
 4. gisteren 21:46 Twitter neemt dataprovider Gnip over
  AP
  Twitter neemt dataprovider Gnip over, een bedrijf waarmee het al jaren samenwerkt. Financiële details van de overname zijn nog niet bekendgemaakt.

  Gnip biedt Twitter gegevens aan die het bedrijf distilleert uit de circa 500 miljoen tweets die per dag worden verstuurd. Het gaat daarbij onder meer om informatie over mogelijke trends, nieuws en de houding van mensen ten opzichte van bepaalde producten of merken.

  Door de overname krijgt Twitter meer grip op de informatie die dagelijks door de gebruikers wordt verstuurd en krijgt het ook een groter deel van de inkomsten die gegenereerd worden met de verkoop van die informatie.

 5. gisteren 19:27 Lanxess-werknemers uiten hulpkreet in open brief
  Belga
  Ze vragen om een snelle oplossing voor het conflict dat al weken aan de gang is. Het initiatief komt van de bedienden en arbeiders. Ze vrezen het ergste voor de toekomst van het bedrijf.
  Lees meer
 6. gisteren 19:01 92 banen op de tocht bij RSB Tessenderlo
  Het bedrijf heeft de boeken neergelegd, meldt TV Limburg. Als het faillissement donderdag wordt uitgesproken, verliezen 92 medewerkers hun baan.
  Lees meer
 7. gisteren 17:46 Portugal keurt nieuwe besparingsmaatregelen goed
  Reporters
  De regering wil 1,4 miljard euro besparen om het tekort tot 2,5 procent van het bbp in 2015 terug te brengen. Dat is een belangrijke voorwaarde om de internationale geldschieters tevreden te stellen.
  Lees meer
 8. gisteren 13:13 Bankenunie krijgt groen licht van Europees Parlement
  Belga
  Het systeem moet ertoe leiden dat het niet langer de belastingbetaler is die moet bijspringen als banken in de problemen komen, maar de sector zelf.
  Lees meer
 9. gisteren 11:49 72 banen bedreigd bij ALLO telecom
  Belga
  ALLO telecom wil 27 winkels sluiten en het aantal functies in de hoofdzetel verminderen. 72 banen zijn bedreigd.
  Lees meer
 10. gisteren 11:24 3,4 euro per uur loon voor Portugese bouwvakkers in Brussel
  Bij een controleactie op een bouwterrein aan het Brusselse Noordstation heeft de arbeidsinspectie 15 Portugese bouwvakkers aangetroffen die meer dan 10 euro onder het Belgische minimumbarema werkten.
  Lees meer
 11. gisteren 09:25 Fruittelers vrezen voor nachtvorst in Haspengouw
  In Haspengouw bereiden de fruittelers zich voor op mogelijke lichte nachtvorst. Er worden vuurkorven en warmtekanonnen in gereedheid gebracht om de bloesems te beschermen.

  De meeste fruitbomen staan in bloei of hebben die net achter de rug en dan zijn ze erg kwetsbaar. De komende twee nachten zou het nog koud kunnen worden.
 12. gisteren 09:19 Univeg trekt naar de Indiase markt
  Belga
  Fruit- en groentebedrijf Univeg heeft de activiteiten uitgebreid naar India. Het bedrijf van CEO Hein Deprez richtte daarvoor een joint venture op met Mahindra ShubhLabh Services, de landbouwtak van het Indiase conglomeraat Mahindra Group.
  Lees meer
 13. gisteren 07:32
  Tot 20 jaar anciënniteit meenemen uit privé-sector bij overstap naar onderwijs. Een nieuwe stap naar een open en moderne arbeidsmarkt.
  Jan Denys (Randstad)
 14. gisteren 07:30 E-commerce doet aantal bestelwagens stijgen
  "De pakjes die de klanten via internet bestellen, worden meestal met een bestelwagen aan huis geleverd", klinkt het bij Febetra. In totaal zijn er in 10 jaar 40% bestelwagens bij gekomen.
  Lees meer
 15. gisteren 07:24 Komt er een overnameslag rond ThromboGenics?
  AP
  Een aantal grote farmabedrijvenzouden hun zinnen gezet hebben op de overname van de Leuvense biotechpionier ThromboGenics. Die heeft zichzelf begin dit jaar in de etalage gezet.
  Lees meer