Refresh


Home : Buitenland


"VS levert wapens aan rebellen in Syrië"

AP

wo 13/06/2012 - 16:08 De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft gereageerd op de beschuldigingen van Hillary Clinton. Lavrov ontkent niet dat Rusland wapens levert aan Syrië, maar hij zegt dat Moskou geen enkele wet overtreedt.

Sergej Lavrov heeft op een persconferentie in Teheran in Iran gereageerd op de aantijgingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. Lavrov zei dat er bij de wapenleveringen van Rusland aan Damascus "geen enkele internationale wet wordt geschonden" en dat het gaat om "defensief wapentuig". Over gevechtshelikopters zei Lavrov niets.

Sergei Lavrov haalde tijdens zijn persconferentie in de hoofdstad van Iran uit naar de VS. Volgens Lavrov levert de VS oorlogstuig aan de rebellen in Syrië.

Het Syrische regime meldt dat de rust in de stad Haffa is teruggekeerd. Volgens de regering zijn intussen alle terroristen uit de stad verwijderd. Haffa is een week zwaar onder vuur genomen door tanks en helikopters van het regime Assad.


Live Center: Buitenland

 1. 1 uur geleden Stichter van farmaconcern achter Mediator-schandaal overleden
  Jacques Servier, de stichter van het omstreden Franse farmaconcern Servier, is woensdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het bedrijf in een communiqué.
  Lees meer
 2. 01:17 Argentijnse tiener negen jaar in garage opgesloten door adoptie-ouders
  Een vijftienjarig meisje heeft in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires negen jaar in een garage geleefd in het gezelschap van een aap en een hond. Dat meldt een gerechtelijke bron woensdag.
  Lees meer
 3. 00:49 Zuid-Europa wil meer engagement van EU tegen illegale immigratie
  De Zuid-Europese EU-landen manen de Europese Unie aan tot meer engagement in de strijd tegen de illegale immigratie.
  Lees meer
 4. gisteren 22:34 Bruno Tersago: "Ik verdien netto 924 euro per maand"
  VRT-correspondent Bruno Tersago woont en werkt in het veelgeplaagde Griekenland. Hij is nu een weekje terug in België en vertelt in "Café Corsari" hoe het leven nu echt is voor de gewone Griek.
 5. gisteren 20:22 Amsterdamse taxichauffeur over Uber: "Het zijn ratten"
  De rechter in Brussel heeft het Amerikaanse taxisysteem Uber verboden. Onder Amsterdamse taxichauffeurs is de Uber-ban groot nieuws, want ook zij zijn Uber liever kwijt dan rijk.
 6. gisteren 20:03 VN-Veiligheidsraad krijgt ongeziene gruwelbeelden uit Syrië onder ogen
  Duizenden gruwelijke foto's van Syrische gevangenen, die omgekomen zijn door marteling en uithongering, zijn voor het eerst getoond aan de ambassadeurs van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
 7. gisteren 18:32 Opnieuw webcamzaak in Nederland
  AP
  In Nederland is een 35-jarige man in januari opgepakt omdat hij minderjarige meisjes zou hebben aangezet tot seksuele handelingen voor de webcam. Het is de derde grote zaak in korte tijd.
  Lees meer
 8. gisteren 18:28 Veel meer Britten doen een beroep op de voedselbank
  AP
  Volgens de ngo Trussel Trust, die 423 voedselbanken beheert, hebben in het boekjaar 2013-2014 913.138 Britten minstens drie dagen in de week voedselhulp gekregen. Dat is een stijging met 163 procent.
  Lees meer
 9. gisteren 17:11 Deense koningin Margrethe II viert 74e verjaardag
  In kasteel Marselisborg in Denemarken heeft koningin Margrethe II haar 74e verjaardag gevierd. De koningin en haar familie begroetten de Denen vanop het balkon. Margrethe werd in 1972 koningin van Denemarken en is de op één na langst regerende monarch in Europa.
 10. gisteren 16:54 Doodgeschoten agent op Westelijke Jordaanoever begraven
  In Jeruzalem hebben honderden Israëli's de begrafenis bijgewoond van een politieagent die op de Westelijke Jordaanoever werd doodgeschoten. Baruch Mizrahi reed met zijn gezin naar familieleden in Hebron, ze gingen samen het joodse paasfeest vieren, toen hij geraakt werd. Zijn vrouw en kinderen werden daarbij gewond.
 11. gisteren 16:53 Parijs bevriest ambtenarenlonen en uitkeringen
  Belga
  De Franse overheid heeft beslist dat de ambtenarenlonen en de uitkeringen tot eind volgend jaar niet worden verhoogd. Die maatregel komt er in het kader van grote besparingen.
  Lees meer
 12. gisteren 16:42 Doden na explosie in chemische fabriek China
  Bij een explosie in een chemische fabriek in de provincie Jiangsu in China zijn drie mensen om het leven gekomen en vijf zijn vermist. Brandweermannen hebben het vuur onder controle gekregen. Er wordt volop gezocht naar de vermisten. In de fabriek worden vooral palmolie en stearinezuur gemaakt.
 13. gisteren 15:46 "We zijn in conflicten veel te ongeduldig geworden"
  Of de EU Rusland tot bedaren kan brengen in diens acties in Oekraïne, kan je niet anders dan hopen, zegt Annemie Neyts (Open VLD). "Je mag de hoop nooit opgeven. We zijn vreselijk ongeduldig, veel te ongeduldig geworden in die zaken. We vergeten dat oplossingen in conflictsituaties maanden, jaren kunnen duren."
 14. gisteren 15:42 NAVO versterkt militaire aanwezigheid in Oost-Europa
  AP
  De NAVO stuurt meer troepen, vliegtuigen en schepen naar Oost-Europa. Dat heeft secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen aangekondigd. De beslissing volgt op de nieuwe ontwikkelingen in de Oekraïense crisis. De NAVO blijft wel hameren op het belang van een politieke oplossing.
  Lees meer
 15. gisteren 15:20 Ferry zinkt in Zuid-Korea: zeker 4 doden en honderden vermisten
  Belga
  Aan boord van het schip bevonden zich 325 scholieren en hun leerkrachten, in totaal bijna 500 passagiers. De ferry is door een nog onbekende oorzaak op zijn zij terechtgekomen en gezonken.
  Lees meer
 16. gisteren 14:56 "Plastic zakjes binnenkort overal betalend"
  Dat staat in een ontwerptektst van het Europees Parlement. Daarmee wil het parlement de plastic afvalberg terugdringen.
  Lees meer
 17. gisteren 13:20 Oekraïne en Rusland rollen spierballen in Oost-Oekraïne
  Belga
  Aan de vooravond van het internationaal overleg over Oekraïne houden pro-Russische troepen en Oekraïense militairen een krachtmeting in het oosten van het land.
  Lees meer
 18. gisteren 13:13 NAVO vergroot militaire aanwezigheid bij Oekraïne
  Anders Fogh Rasmussen de secretaris-generaal van de NAVO meldt dat het militaire bondgenootschap van plan is om hun militaire aanwezigheid aan de oostgrens van Oekraïne op te drijven zowel op zee, op het land als in de lucht.
 19. gisteren 12:49 Smartphonediefstal wordt binnenkort minder aantrekkelijk
  AP
  Telecomoperatoren hebben met elkaar afgesproken dat nieuwe smartphones binnenkort op afstand onbruikbaar gemaakt kunnen worden door de eigenaar. De afspraak gaat in vanaf augustus 2015 en moet diefstal van smartphones minder aantrekkelijk maken.
  Lees meer
 20. gisteren 12:47 2 doden in Australische kolenmijn
  Bij de instorting van een muur op een Australische kolenmijn zijn 2 mensen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in de mijn van Yancoal, in het oosten van het land. Volgens de politie zal het dagen duren om de lichamen te vinden, aangezien grote hoeveelheden steenkool en mijnbouwapparatuur eerst verwijderd moeten worden.