Refresh


Home : Buitenland


Politie Berlijn geeft foto's van "bosjongen" vrij

Polizei Berlin

wo 13/06/2012 - 13:15 De politie van Berlijn heeft foto's vrijgegeven van "Ray" (18), de jongen die naar eigen zeggen 5 jaar in een bos gewoond heeft en enkel zijn voornaam kent. De autoriteiten twijfelen aan zijn verhaal en hopen op deze manier zijn identiteit te achterhalen.

De jongen dook vorig jaar op in een opvangcentrum voor jongeren in Berlijn. Hij sprak Engels en beweerde dat hij na de dood van zijn moeder 5 jaar met zijn vader in de bossen had gewoond tot ook zijn vader daar overleden is.

Polizei Berlin

Sinds september vorig jaar probeert de politie zijn identiteit te achterhalen. Omdat dit nog steeds niet gelukt is, zijn er nu foto's van hem vrijgegeven. De jongen zelf beweert dat hij enkel zijn voornaam en zijn geboortedatum kent. Er zijn ook foto's van zijn tent, rugzak en slaapzak.

De politie twijfelt aan het verhaal van "Ray". Hij kon de plek waar hij zijn vader begraven had, niet tonen. Het lichaam van de man is nog steeds niet gevonden. Ook over zijn moeder "Doreen", die in een auto-ongeval zou gestorven zijn toen hij 12 jaar oud was, kon hij weinig details geven.


Live Center: Buitenland

 1. 41 min. geleden "Als de werkloosheid tegen 2017 niet afneemt, heb ik geen reden kandidaat te zijn"
  AP
  De Franse president François Hollande heeft zijn politieke toekomst verbonden aan een daling van de werkloosheid. "Als de werkloosheid tegen 2017 niet afneemt, heb ik geen reden kandidaat te zijn, noch een kans om herverkozen te worden", aldus Hollande.
  Lees meer
 2. 54 min. geleden EU vraagt Israël beslissingen tegen Palestijnen terug te draaien
  Belga
  De hoge vertegenwoordigster van het Europees buitenlands beleid Catherine Ashton heeft er bij Israël op aangedrongen een aantal maatregelen tegen de Palestijnen terug te draaien. Ashton toont zich "ongerust" over een aantal recente ontwikkelingen op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem.
  Lees meer
 3. 1 uur geleden Kiev komt pro-Russische oppositie tegemoet
  Belga
  De Oekraïense regering heeft een "speciaal statuut" voor de Russische taal en meer macht aan de lokale besturen beloofd.
  Lees meer
 4. 18:23 Bouteflika voor de vierde keer president van Algerije
  Belga
  De 77-jarige Abdelaziz Bouteflika heeft 81,53 procent van de stemmen behaald. Zijn tegenstander Ali Benflis haalt 12,18 procent en spreekt van fraude bij de stembussen.
  Lees meer
 5. 17:51 Duizenden gelovigen in Jeruzalem voor Goede Vrijdag
  Duizenden christenen en joden van over de hele wereld zijn in Jeruzalem op Goede Vrijdag om de lijdensweg van Jezus te herdenken. Ze liepen mee in de traditionele processie langs de Via Dolorosa, de weg die Christus met het kruis zou hebben afgelegd.
 6. 17:18 Rusland gaat betwiste eilandengroep herbewapenen
  AP
  Rusland heeft aangekondigd dat het de Koerilen, een eilandengroep in de Stille Oceaan, gaat herbewapenen. De Koerilen werden in 1945 ingelijfd door de Sovjetunie maar worden ook geclaimd door Japan. De demarche kan worden gezien als een reactie op de toegenomen Amerikaanse aanwezigheid in de regio.
  Lees meer
 7. 17:18 China print eerste 3D-huizen
  In Shanghai staan de eerste Chinese 3D-geprinte huizen. Een bedrijf in China heeft met behulp van een enorme 3D-printer 3D-huizen geprint.
 8. 16:46 Zware aardbeving in centraal en Zuid-Mexico
  Centraal- en Zuid-Mexico werd vandaag geraakt door een zware aardbeving. Die vond plaats in de staat Guerrero, ten noorden van de badplaats Acapulco en zou een kracht van 7,5  hebben gehad. Voorlopig werden nog geen doden of gewonden gemeld.
 9. 16:43 Militaire parade op Legerdag in Iran
  Tijdens een militaire parade op de jaarlijkse Legerdag in Iran, heeft het leger verschillende zelfgemaakte uitrustingen onthuld. Ook luchtverdedigingssysteem, artillerie en onbemande vliegtuigen werden getoond. Op die manier wil het land laten zien dat zijn leger sterk genoeg is om elke vijand af te schrikken.
 10. 16:17 Raadsman van Hollande neemt ontslag
  Belga
  Aquilino Morelle kwam in opspraak door een beschuldiging van belangenvermenging en een overdreven riante levensstijl. Hij doet een stap opzij om naar eigen zeggen geen extra druk te leggen op de regering.
  Lees meer
 11. 15:54 Zuid-Koreaans adjunct-directeur van school pleegt zelfmoord
  Kang Min Kyu, de adjunct-directeur van de middelbare school waarvan de leerlingen aan boord waren van de gezonken veerboot, heeft zelfmoord gepleegd. De Zuid-Koreaanse politie vond hem dood naast de school. De 52-jarige man werd zelf als een van de eersten gered van het schip.
 12. 15:37 Crisis op het bord
  VRT
  STANDPLAATS DEN HAAG - Sabine Vandeputte weet al wat haar Haagse madeleine zal worden - het gerecht dat haar later in een flits naar deze periode in Den Haag zal terugbrengen: het mysterieuze "twaalfuurtje".
  Lees meer
 13. 14:31 Een lijdensweg
  Nicky Aerts
  Het is Goede Vrijdag vandaag. Ook en vooral in Jeruzalem. Duizenden pelgrims komen naar de Oude Stad om de lijdensweg van Christus af te leggen. Correspondent Nicky Aerts ging kijken.
  Lees meer
 14. 14:23 Wietbeleid vastgelopen in Nederland
  Het gedoogbeleid van softdrugs in Nederland lijkt vastgelopen. De Nederlandse regering noemt softdrugs ongezond en verslavend, en laat coffeeshops in de buurt van scholen sluiten. Tientallen burgemeesters willen juist een legalisering, waarbij ook het kweken onder toezicht mogelijk moet worden.
 15. 13:41 Devote Filipijnen laten zich kruisigen
  In het Filipijnse dorp Cutud ten noorden van de hoofdstad Manila hebben gelovigen zich aan het kruis laten nagelen, als herdenking van het lijden van Jezus. Volgens de Bijbel is Christus op Goede Vrijdag aan het kruis gestorven. De kruisiging is een traditie op de Filipijnen die de laatste jaren ook toeristen lokt. Dit jaar onderging ook Lasse Spang Olsen, een 48-jarige Deense filmmaker, de kruisiging.
 16. 13:01 Een op de vijf kinderen wereldwijd niet gevaccineerd
  Belga
  Het gaat om bijna 23 miljoen kinderen. Dat meldt de VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF aan de vooravond van wereldvaccinatieweek van 24 tot 30 april.
  Lees meer
 17. 12:17 Privépaleis voormalige Roemeense dictator Ceausescu te koop
  contributors.ro
  De privéresidentie van de voormalige Roemeense communistische dictator Nicolae Ceausescu staat te koop. De Roemeense overheid vindt de onderhoudskosten te duur.
  Lees meer
 18. 12:05 Vicerector pleegt zelfmoord na scheepsramp
  Belga
  De vicerector van de school die mogelijk honderden leerlingen heeft verloren bij de scheepsramp in Zuid-Korea, heeft zelfmoord gepleegd. De man had zelf de ramp overleefd.
  Lees meer
 19. 11:48 "We vertrekken niet tot regering Kiev opstapt"
  AP
  Ondanks het akkoord tussen Oekraïne, Rusland, de VS en de EU zijn de betogers in het oosten van Oekraïne vooralsnog niet van plan om de bezette gebouwen te verlaten.
  Lees meer
 20. 11:36 Wake voor slachtoffers gezonken ferry
  In Zuid-Korea hebben scholen een emotionele wake gehouden voor de vermiste slachtoffers van de gekapseisde ferry. 500 leerlingen van verschillende scholen baden en brandden kaarsen voor hun vermiste klasgenoten.