Refresh


Home : Buitenland


Falklands willen referendum over politieke status

Belga

di 12/06/2012 - 19:40 De bewoners van de Falklandeilanden willen in een referendum beslissen of ze deel uitmaken van Groot-Brittannië. Dat heeft de regering van de eilandengroep aangekondigd. Het hoopt daarmee een einde te maken aan de onvrede die er in Argentinië nog leeft over de verloren eilanden.

De inwoners van de Falklands willen met de uitslag van het referendum aan Argentinië duidelijk maken dat ze Brits willen blijven. De Britse premier David Cameron heeft alvast verklaard dat de Britse regering het referendum steunt.

30 jaar geleden vielen Argentijnse troepen de Britse archipel die nabij de Argentijnse kust ligt, binnen. Maar de Britten heroverden de eilandengroep. Het ongenoegen over het verlies van de "Malvinas" sluimert nog steeds in Argentinië.


Live Center: Buitenland

 1. 22 min. geleden Twee Egyptische agenten gedood bij aanslag
  Belga
  Bij een nieuwe aanslag op de Egyptische politie zijn zaterdagnacht een officier en een dienstplichtige om het leven gekomen. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  Lees meer
 2. 1 uur geleden Protest in Rio na twee doden bij politie-interventies
  In een voorstad van Rio de Janeiro is het zaterdag tot onlusten gekomen.
  Lees meer
 3. 02:29 80 procent van de Syrische chemische wapens verwijderd of vernietigd
  Ongeveer 80 procent van het chemisch wapenarsenaal van Syrië werd verwijderd of in het land vernietigd. Dat rapporteert de internationale verantwoordelijke voor de verwijderingsoperatie, Sigrid Kaag, aldus de Verenigde Naties.
  Lees meer
 4. gisteren 20:12 Boko Haram eist bomaanslag in Abuja op
  AP
  Bij de aanslag in de Nigeriaanse hoofdstad vielen minstens 75 doden. De leider van de extremistische Boko Haram dreigt met nog meer aanslagen.
  Lees meer
 5. gisteren 17:51 Koning Willem-Alexander haalt goede punten
  Belga
  Acht op tien Nederlanders vindt dat koning Willem-Alexander het in zijn eerste jaar goed heeft gedaan. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van het royalty-programma "Blauw Bloed" van de EO.
  Lees meer
 6. gisteren 17:05 Man van 300 kilogram niet zonder problemen naar het ziekenhuis
  Chinese dokters hadden de handen meer dan vol toen een man van 300 kilogram moest worden opgenomen in het ziekenhuis. De ambulanciers kregen de 22-jarige Sun Liang niet op een draagberrie. Uiteindelijk kwamen er meer dan 10 personen aan te pas om te patiënt te vervoeren. Liang woog bij zijn geboorte 6.5kg en eet 3 keer meer dan de gemiddelde mens. Het overgewicht heeft een nefaste invloed op zijn gezondheid.
 7. gisteren 16:45 Was Iraanse VN-ambassadeur betrokken bij gijzeling?
  AP
  De Amerikaanse president Barack Obama heeft een wet ondertekend die de nieuwe ambassadeur de toegang tot de Verenigde staten ontzegt.
  Lees meer
 8. gisteren 15:09 Donetsk wil noch Russisch, noch westers zijn
  Belga
  Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Internationale Instituut voor Sociologie in Kiev. Er is meer enthousiasme voor decentralisering of federalisering.
  Lees meer
 9. gisteren 15:06 Poetin spreekt verzoenende taal tot het Westen
  Belga
  De Russische president zei tijdens een televisietoespraak dat niets een verbetering van de relaties met het Westen nog in de weg staat, maar dat het wel een inspanning vraagt van beide partijen.
  Lees meer
 10. gisteren 15:00 Ook Sabahi kandidaat voor Egyptische presidentsverkiezingen
  AP
  Bij de presidentsverkiezing van 2012, de eerste democratische in het land, eindigde Sabahi op de derde plaats, na de inmiddels door het leger afgezette Mohammed Morsi.
  Lees meer
 11. gisteren 14:44 Chirurgen vinden 12 staven goud in maag Indiase zakenman
  AP
  De man vertelde aan de artsen dat hij een dop van een fles had ingeslikt. Toen hij geopereerd werd, werd duidelijk dat het om bijna 400 gram goud ging.
  Lees meer
 12. gisteren 14:21 Vier Franse journalisten vrijgelaten in Syrië
  Belga
  De vier Franse journalisten die tien maanden geleden ontvoerd werden in Syrië, zijn weer vrijgelaten.
  Lees meer
 13. gisteren 12:57 Wordt de as van Márquez verdeeld tussen Colombia en Mexico?
  AP
  Hoewel de schrijver jarenlang in Mexico woonde en daar ook overleed, eist ook zijn geboorteland Colombia nu een deel van zijn stoffelijk overschot op.
  Lees meer
 14. gisteren 12:00 "Het water was te koud en de stroming te sterk"
  AP
  Kapitein Lee Soon-Seok van de gezonken Zuid-Koreaanse ferry verdedigt zich voor het uitstellen van de evacuatie van de passagiers.
  Lees meer
 15. gisteren 09:21 Hoe ziet "tweelingszus" van aarde eruit volgens NASA?
  De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA probeert voor te stellen hoe de recent ontdekte Kepler-186 er ongeveer uitziet. Dat is de eerste exoplaneet met de omvang van de aarde die is aangetroffen in de leefbare zone van een andere ster.
 16. gisteren 08:02 Egyptenaren op straat na aanslag op verkeerspolitie
  In Caïro zijn honderden mensen op straat gekomen nadat er een officier om het leven is gekomen door een bomaanslag. Twee andere agenten raakten gewond.
 17. gisteren 07:38 "Duikers ontdekken lichamen in gezonken veerboot"
  De Zuid-Koreaanse kustwacht heeft bevestigd dat duikers minstens drie lichamen gezien hebben door een raam in de gezonken veerboot. Het is voorlopig niet gelukt om de stoffelijke resten uit de veerboot te bevrijden.
 18. gisteren 04:09 Politieofficier komt om bij bomexplosie in Caïro
  Twee andere agenten raakten gewond. Dat werd bij de veiligheidsdiensten en het ministerie van Binnenlandse Zaken vernomen.
  Lees meer
 19. gisteren 03:09 Ex-aanvoerder van IRA-splintergroep doodgeschoten op Goede Vrijdag
  De man werd vermoord in een industriële zone ten westen van de hoofdstad Belfast, aldus de Noord-Ierse politie.
  Lees meer
 20. gisteren 02:09 Ruimtevrachtschip Dragon eindelijk gelanceerd richting ISS
  AP
  Met meer dan een maand vertraging is het ruimtevrachtschip Dragon van het private ruimtevaartbedrijf SpaceX gisteren succesvol gelanceerd.
  Lees meer