Refresh


Home : Buitenland


VS-minister neemt medisch verlof na crash

AP

di 12/06/2012 - 11:24 De Amerikaanse minister van Handel John Bryson neemt medisch verlof na verschillende ongevallen waarbij hij betrokken is geraakt. De politie vermoedt dat hij vluchtmisdrijf pleegde.

Het is het departement van Handel dat bekendmaakte dat de minister tijdelijk ziekteverlof neemt. Bryson is betrokken bij drie auto-ongevallen in Californië.

Bryson werd bewusteloos gevonden bij het wiel van zijn auto na enkele ongevallen. De politie vermoedt dat hij de oorzaak is van de ongevallen en gaat na of er sprake is van vluchtmisdrijf.

"Voor de duur van mijn ziekte ga ik met ziekteverlof", zo klinkt het in een mededeling. Volgens kabinetsmedewerkers kreeg Bryson een aanval.


Live Center: Buitenland

 1. 27 min. geleden Duizenden joden worden gezegend bij Westmuur
  Joodse gelovigen zijn samengekomen voor het hogepriesterlijke gebed bij de Westmuur, tijdens Pesachfeest. De Westmuur is de heiligste plek waar joden kunnen bidden in de oude stad van Jeruzalem.
 2. 1 uur geleden EU veroordeelt aanval op de Merode
  AP
  De vertegenwoordiging van de Europese Unie in Congo heeft de gewapende aanval op Emmanuel de Merode, de Belgische directeur van het nationale park Virunga, scherp veroordeeld. De Merode werd dinsdagnacht succesvol geopereerd nadat hij zwaargewond raakte bij een aanval.
  Lees meer
 3. 1 uur geleden Bosnië en Herzegovina in de ban van de sneeuw
  Een sneeuwstorm in Bosnië en Herzegovina veroorzaakt verkeerschaos in het land. In het gebergte in het noordoosten zitten toeristen vast door het gure weer.
 4. 1 uur geleden Megastaking in Chinese schoenenfabriek breidt uit
  De staking bij Yue Yuen, een Chinese toeleverancier van sportschoenmerken als Adidas en Nike, breidt uit. Het aantal stakende werknemers is toegenomen van 30.000 naar 50.000. Ze eisen onder meer dat het bedrijf de bijdragen voor de sociale zekerheid op tijd betaalt.
  Lees meer
 5. 1 uur geleden Hamsterrat helpt ontmijners in Mozambique
  In Mozambique liggen nog altijd duizenden landmijnen van de burgeroorlog twintig jaar geleden. De ontmijners worden er geholpen door een grote hamsterrat. De beestjes hebben een uitstekende reukzin en kunnen zo explosieven opsporen, veel beter dan een metaaldetector dat kan. De ratten zijn ook zo licht dat ze de mijnen niet laten afgaan.
 6. 14:41 Journalisten voor rechtbank na artikel over mensenhandel
  Alan Morison en Chutima Sidasathian, journalisten bij de nieuwssite Phuketwan, zijn door het Thaise leger aangeklaagd voor een bericht over mensenhandel. Volgens het artikel waren een aantal militairen betrokken bij de handel in Rohingya, een etnische minderheid in Thailand. De journalisten worden beschuldigd van smaad en kunnen tot zeven jaar gevangenisstraf krijgen.
 7. 14:31 Snowden opmerkelijke vragensteller in tv-show Poetin
  YouTube
  Hij vroeg in een video of Rusland net als de VS data verzamelt. Volgens Poetin heeft Rusland noch de financiële noch de technische middelen om een systeem van massale spionage op te zetten.
  Lees meer
 8. 14:09 Uber nu ook verboden in Berlijn
  Belga
  Uber bood in Berlijn een limousineservice aan, maar de wagens gedroegen zich als taxi's, zo vond de rechtbank.
  Lees meer
 9. 12:54 Europa voert strijd op tegen illegaal afvaltransport
  AP
  Uit de landen van de EU wordt elk jaar minstens 2,8 miljoen ton afval op illegale manier uitgevoerd. Door de nieuwe wetgeving krijgen nationale inspectiediensten meer armslag.
  Lees meer
 10. 12:18 Poetin: "Er zijn geen Russische troepen in Oost-Oekraïne"
  In Moskou loopt sinds deze voormiddag een rechtstreekse uitzending waarin Russische burgers vragen kunnen stellen aan hun president Vladimir Poetin. Op de vraag of er ook Russische troepen aanwezig zijn in Oost-Oekraïne, reageerde Poetin bijzonder scherp.
 11. 12:10 Will en Kate bezoeken Blue Mountains
  De Britse royals Will en Kate hebben Blue Mountains in de Australische staat New South Wales bezocht, het gebied dat vorig jaar geteisterd werd door aanhoudende bosbranden. Ze praatten er ook met enkele getroffen inwoners. Het koppel zit aan zijn laatste etappe van hun staatsbezoek aan Australië en Nieuw Zeeland.
 12. 11:59 Ouders redden ter dood veroordeelde moordenaar zoon in Iran
  De moeder van de man die neergestoken was, sloeg de moordenaar van haar zoon in het gezicht vlak voor hij zou worden opgehangen en vergaf hem. De vader van het slachtoffer maakte de lus los.
  Lees meer
 13. 11:53 Noord-Korea dient nu toch klacht in tegen Britse kapper
  Een advertentie in een Britse kapperszaak waarin wordt gespot met het kapsel van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in Pyongyang in het verkeerde keelgat geschoten.
  Lees meer
 14. 11:46 "Oekraïense troepen in Oost-Oekraïne zijn zware misdaad"
  AP
  De Russische president Poetin heeft zijn jaarlijkse vraag-en-antwoordgesprek met het Russische volk gehouden. Dat ook Rusland troepen zou hebben gestuurd naar het oosten van Oekraïne noemt hij "onzin".
  Lees meer
 15. 11:24 Dode bij ongeluk in munitiefabriek in Tennessee
  In McEwen in de Amerikaanse staat Tennessee is een werknemer van het munitiebedrijf AES omgekomen bij een ontploffing. Drie anderen raakten gewond, één persoon is kritiek. Er is een onderzoek ingesteld.
 16. 11:01 Chinezen monteren 's lands zwaarste brugonderdeel
  In Zhuhai in de provincie Guangdong hebben ingenieurs het zwaarste brugdeel ooit in hun land op zijn plaats gezet. Twee reusachtige drijvende hijskranen tilden het stalen gevaarte van 130 meter lang en 3.000 ton zwaar van een aak en plaatsten het op pijlers in het water.
 17. 10:26 Brandweerauto door gevel van restaurant: 14 gewonden
  In Californië is een brandweerwagen bij een aanrijding met een wagen van collega's in een Chinees restaurant beland. Beide trucks waren onderweg naar een woningbrand. Er raakten zeker 7 mensen gewond, sommige bronnen spreken van 14 gewonden. Het ziekenhuis bleek vlakbij en de brandweermannen brachten de gewonden te voet naar de spoeddienst. De oorzaak van het ongeluk werd niet bekendgemaakt.
 18. 10:16
  #Poetin ontkent dat er Russische agenten aanwezig zijn in oost-#Oekraine, volgens hem zijn het lokale mensen die in opstand komen
  VRT-journalist Jan Balliauw
 19. 10:14
 20. 10:11
  De Russische president #Poetin is begonnen aan zijn vraag en antwoord marathon. De eerste vraag gaat over #Oekraïne.
  VRT-journalist Jan Balliauw