Refresh


Home : Buitenland


VS-minister neemt medisch verlof na crash

AP

di 12/06/2012 - 11:24 De Amerikaanse minister van Handel John Bryson neemt medisch verlof na verschillende ongevallen waarbij hij betrokken is geraakt. De politie vermoedt dat hij vluchtmisdrijf pleegde.

Het is het departement van Handel dat bekendmaakte dat de minister tijdelijk ziekteverlof neemt. Bryson is betrokken bij drie auto-ongevallen in Californië.

Bryson werd bewusteloos gevonden bij het wiel van zijn auto na enkele ongevallen. De politie vermoedt dat hij de oorzaak is van de ongevallen en gaat na of er sprake is van vluchtmisdrijf.

"Voor de duur van mijn ziekte ga ik met ziekteverlof", zo klinkt het in een mededeling. Volgens kabinetsmedewerkers kreeg Bryson een aanval.


Live Center: Buitenland

 1. 15 min. geleden Zandstormen teisteren noordwesten van China
  Een hevige zandstorm veroorzaakt zware overlast in het noordwesten van China. Het zicht is sterk belemmerd en auto's, gebouwen en bomen zijn bedekt met een dikke laag zand. Door de storm zijn er ook verschillende brandhaarden. Dergelijke stofwolken zijn niet uitzonderlijk, maar deze duurde bovendien 24 uren.
 2. 17 min. geleden School hervat lessen na ramp met ferry
  Voor het eerst sinds de scheepsramp met de Zuid-Koreaanse ferry gaan de leerlingen van de Danwon High School weer naar school. Vandaag zullen de kinderen eerst psychologische begeleiding krijgen. Meer dan 300 passagiers van de ferry die vorige week kapseisde, zaten op deze school.
 3. 1 uur geleden Oekraïne herovert checkpoint Slavjansk op pro-Russische troepen
  Oekraïense soldaten hebben de controle over een toegangsweg naar de stad Slavjansk in het oosten van het land heroverd op de pro-Russische troepen heroverd. Sinds de crisis in Oekraïne oversloeg naar het oosten is Slavjansk het epicentrum van de Russischgezinde opstandelingen. Ze bezetten er regeringsgebouwen en verspreiden propaganda.
 4. 12:35 Hongkong betrapt smokkelaar met 42.000 euro cash
  Een inwoner van de Chinese stad Shenzen City is aan de grens met Hongkong betrapt met bijna 42.000 euro in cash. De man had een deel van het geld in een sporttas, de rest had hij om zijn benen gewikkeld. Als uitleg gaf hij: "Ik was gulzig, mensen zijn altijd gulzig". Bij de ondervraging bleek dat de man in Hongkong een huis op het oog had.
 5. 12:18 Drie westerse dokters doodgeschoten in Afghanistan
  In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn drie westerse dokters doodgeschoten voor de ingang van een ziekenhuis. De schutter was een bewaker van het ziekenhuis, dat wordt uitgebaat door een Amerikaanse hulporganisatie. Het zou om een spijtig misverstand gaan, omdat terroristen vaak een uniform van hulpdiensten aantrekken om aanslagen uit te voeren.
 6. 12:12 Kroon van Zweedse koning uit 12e eeuw voor het eerst te kijk
  Wetenschappers van de universiteit van Uppsala hebben de kroon, schedel en beenderen van koning Erik IX voor het eerst tentoongesteld. Na zijn dood in de 12e eeuw, volgens de legende door onthoofding, werden mirakels aan hem toegeschreven en is hij als een heilige vereerd. Verder weet men erg weinig over hem. Uit dna-onderzoek moet blijken of hij verwant is aan het Engelse koningshuis en of hij aan een ziekte leed. De beenderen werden al eerder uit de kist gehaald maar het is de eerste keer dat de kroon voor iedereen te zien is.
 7. 12:10 Zweden doen DNA-onderzoek op middeleeuwse koning Erik
  Belga
  Op die manier willen ze meer te weten komen over de afkomst van Erik en over zijn levensgewoonten. Ook de kroon van de koning wordt tentoongesteld.
  Lees meer
 8. 12:02 Vermoedelijke cocaïnevluchten mogen neergeschoten worden in Bolivia
  CC Ministerio de Seguridad Argentina
  In Bolivia is een wet goedgekeurd die militairen toestaat om vliegtuigen met een vermoedelijke cocaïnevracht neer te schieten.
  Lees meer
 9. 11:58 "Chemische wapens voor een mooie toekomst"
  Twitter/F_Al
  De presidentsverkiezingen in Syrië inspireert Twitteraars tot het bedenken van "campagneslogans" voor Bashar al-Assad. Cynisch, bitter en triest.
  Lees meer
 10. 11:46 "‘De vrouwen van India zijn wakker geworden. Nu de mannen nog."
  VRT
  Nog tot 12 mei zijn er verkiezingen in India, 830 miljoen mensen stemmen. Veerle de Vos en Stefan Blommaert zijn heel de week in India, dit is hun dagboek.
  Lees meer
 11. 10:57 Oudste Major League-baseballspeler overleden
  AP
  Conrado "Connie" Marrero debuteerde pas op 38-jarige leeftijd in de Amerikaanse Major League en stond bekend om zijn onorthodoxe stijl. Hij is 102 geworden.
  Lees meer
 12. 10:27
 13. 10:25 3 Amerikaanse dokters gedood in Afghanistan
  Reuters
  Ze werden neergeschoten door een bewaker bij de ingang van een ziekenhuis in de hoofdstad Kaboel. De dader is opgepakt.
  Lees meer
 14. 08:43 Eerste Amerikaanse troepen komen aan in Polen
  AP
  De soldaten gaan er militaire oefeningen uitvoeren. De aanwezigheid van de Amerikaanse troepen moet de landen in de regio geruststellen naar aanleiding van de crisis in Oekraïne.
  Lees meer
 15. 08:33 "VS zal Japan bijstaan in conflict met China"
  Belga
  De VS zal Japan bijstaan als het tot een militair conflict komt met China over de betwiste Senkaku-eilanden in de Oost-Chinese Zee. Dat heeft president Obama gezegd tijdens een bezoek aan Japan.
  Lees meer
 16. 08:04 "Internationale druk op textielsector belangrijk"
  AP
  Vandaag is het een jaar geleden dat de textielfabriek Rana Plaza in Bangladesh instortte. Daarbij vielen toen honderden doden. Wat is er sindsdien gebeurd om het lot van de Bengalese textielarbeiders te verbeteren?
  Lees meer
 17. 07:27 Bradley Manning heet voortaan Chelsea Manning
  De Amerikaan die veroordeeld is voor het lekken van 700.000 geheime documenten aan de klokkenluiderswebsite WikiLeaks heeft de toestemming gekregen voor zijn naamsverandering.
  Lees meer
 18. 06:55 "3,5 miljoen Syriërs hebben dringend hulp nodig"
  AP
  VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon trekt aan de alarmbel over de schrijnende situatie in Syrië. Hij bekritiseert zowel het Syrische regime als de rebellen, omdat ze te weinig doen om de humanitaire noden te lenigen.
  Lees meer
 19. 01:55 Tientallen doden bij treinongeval in Congo
  Bij een treinongeval in Congo, op 65 kilometer van Kamina, zijn mogelijks meer dan 100 doden gevallen. De trein zou in een bocht ontspoord zijn.
  Lees meer
 20. gisteren 20:36 Broer van Camilla overleden na val
  De broer van Camilla, de echtgenote van prins Charles, is na een val aan een zware hoofdverwonding gestorven. Dat deelde Clarence House, de officiële residentie van de Britse troonopvolger en zijn vrouw, mee. De 62-jarige Mark Shand zou tijdens een liefdadigheidsevenement in New York uitgegleden zijn.