Refresh


Home : Buitenland


Algemene staking in Nepal legt het land lam

zo 20/05/2012 - 10:25 Door een algemene staking is er in Nepal vandaag geen openbaar vervoer, en zijn de markten en scholen gesloten. Een groep die de etnische minderheden vertegenwoordigt, riep op tot een drie dagen durende nationale staking. De groep eist federalisme op basis van identiteit.

Enkele militanten vielen persvoertuigen en journalisten aan. Ook enkele toeristische voertuigen en ziekenwagens moesten het ontgelden. De politie pakte uiteindelijk 30 mensen op.

Verschillende etnische groepen in het land legden de voorbije weken het werk neer. Ze willen dat hun rechten in de nieuwe grondwet worden opgenomen. Het handvest moet op 27 mei worden geschreven, na jaren van uitstel door gebekvecht tussen politieke partijen.

Live Center: Buitenland

 1. 23 min. geleden Portret van de Queen voor haar 88e verjaardag
  AP
  Het portret is van de Britse fotograaf David Bailey, die eerder ook al zanger Mick Jagger en de criminelen Ronnie en Reggie Kray portretteerde.
  Lees meer
 2. 36 min. geleden "Centraal-Afrikaanse Republiek op rand van genocide"
  AP
  Zo waarschuwt de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop Desmond Tutu. Hij roept de bevolking van het crisisland op om opnieuw samen te leren leven.
  Lees meer
 3. 52 min. geleden Onrust in Brazilië in aanloop van het WK voetbal
  Twitter/MêlanyVerissimo
  In de buurt van Rio de Janeiro hebben betogers een aantal voertuigen in brand gestoken na twee dodelijke politie-interventies. Eerder deze week was er een golf van moorden in de deelstaat Bahia.
  Lees meer
 4. 1 uur geleden 14 Algerijnse soldaten gedood bij Al Qaeda-hinderlaag
  CC Magharebia
  Hun militaire bus werd in Tizi Ouzou langs beide kanten beschoten door AQIM-strijders (Al Qaeda in de Islamitische Maghreblanden). De soldaten waren er op zoek naar militanten.
  Lees meer
 5. 14:49 "Geweld en verkwisting moeten de wereld uit"
  Belga
  Paus Franciscus maakt in zijn paasboodschap opnieuw van de gelegenheid gebruik om een oproep tot vrede te doen. De Argentijn breekt ook dit jaar met een traditie van zijn voorgangers.
  Lees meer
 6. 13:40 Nepal stopt de zoektocht naar vermiste sherpa's
  AP
  In de moordende lawine op de Mount Everest kwamen vrijdagochtend 13 mensen om, 3 gidsen bleven tot nu vermist.
  Lees meer
 7. 13:15 Paus Franciscus zegent de stad en de wereld
  Meer dan 100.000 gelovigen kwamen samen op het Sint-Pieterslein in Rome voor de tweede paasviering van paus Franciscus. Vanop het balkon zegende de paus traditiegetrouw de stad en de wereld.
 8. 12:44 Ouders van vermiste meisjes vragen in brief om hulp
  Belga
  In een open brief vragen ze aan de bewoners van Boquete om samen de zoektocht naar de vermiste meisjes verder te zetten.
  Lees meer
 9. 11:35 Zeker 400 hectare van natuurpark Hoge Veluwe getroffen door brand
  Twitter/Eric Feijten
  De brandweer is met 40 voertuigen ter plaatse. Ook boeren worden gevraagd om te helpen. Het hele park werd uit voorzorg ontruimd.
  Lees meer
 10. 11:06 President Hollande verwelkomt vrijgelaten journalisten
  AP
  Vier Franse journalisten konden gisteren naar huis terugkeren nadat ze tien maanden werden vastgehouden in Syrië. Ze werden door president Hollande ontvangen op de militaire luchthaven buiten Parijs.
  Lees meer
 11. 10:38 Panama neemt veiligheidsmaatregelen na verdwijning Nederlandse vrouwen
  Freek Willems
  De Panamese overheid neemt maatregelen om de veiligheid te vergroten op de wandelroutes waar begin april twee Nederlandse vrouwen verdwenen. Volgens een Nederlandse gids zal worden afgeraden zonder gidsen te wandelen en komt er een betere bewegwijzering.
  Lees meer
 12. 10:29 Emoties lopen hoog op bij families ferry-ongeval
  Op het Zuid-Koreaanse eiland Jindo is het tot rellen gekomen tussen tientallen familieleden van slachtoffers van de schipbreuk en de lokale politie. De families verwijten de overheid nalatigheid.
 13. 10:10 Prins George maakt kennis met langoorbuideldas
  Prins William en zijn gezin hebben een bezoek gebracht aan de Taronga-dierentuin in Sydney. Prins George kon er de langoorbuideldas zien die naar hem genoemd is. Een pluchen versie van dat dier gooide de 9 maanden oude prins op de grond.
 14. 09:08 "Rusland heeft dodelijk schietincident geënsceneerd"
  Belga
  Dat zeggen de Oekraïense politie en inlichtingendiensten over het incident vannacht in de Oekraïense stad Slavjansk. Hoeveel mensen bij die aanval zijn omgekomen, is niet duidelijk.
  Lees meer
 15. 08:26 Rellen tussen boze familieleden en ordediensten bij berging ferry
  AP
  Even voor middernacht werden in Zuid-Korea de eerste drie mensen uit een kajuit van de gezonken ferry gehaald, intussen zijn al 16 lichamen geborgen. De families van de slachtoffers zijn furieus dat de reddingsoperatie zo traag op gang kwam.
  Lees meer
 16. 08:08 Koppel sterft na 70 jaar dag na elkaar
  In de Verenigde Staten is een 91-jarige man 15 uur na zijn 92-jarige echtgenote overleden. Het paar was 70 jaar getrouwd. "We wisten dat hij vlug zou volgen eenmaal zij was overleden, zegt hun dochter.
 17. 05:14 Twee Egyptische agenten gedood bij aanslag
  Belga
  Bij een nieuwe aanslag op de Egyptische politie zijn de voorbije nacht een officier en een dienstplichtige om het leven gekomen.
  Lees meer
 18. 03:54 Protesten in Rio na twee doden bij politie-interventie
  In een voorstad van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro kwam het gisteren tegen protesten nadat twee jongeren waren omgekomen bij politie-operaties.
  Lees meer
 19. 02:29 80 procent chemische wapens in Syrië al verwijderd of vernietigd
  Dat rapporteert de internationale verantwoordelijke voor de verwijderingsoperatie, Sigrid Kaag, aldus de Verenigde Naties. De hele vernietigingsoperatie zou in de loop van de week rond zijn.
  Lees meer
 20. gisteren 20:12 Boko Haram eist bomaanslag in Abuja op
  AP
  Bij de aanslag in de Nigeriaanse hoofdstad vielen minstens 75 doden. De leider van de extremistische Boko Haram dreigt met nog meer aanslagen.
  Lees meer