Refresh


Home : Buitenland


12 slachtoffers vliegtuigcrash Indonesië gevonden

AP

vr 11/05/2012 - 23:52 Op het Indonesische eiland Java hebben reddingswerkers zeker 12 lichamen aangetroffen van inzittenden van het Russische vliegtuig dat er woensdag crashte. Het vliegtuig met 45 inzittenden maakte een demonstratievlucht toen het tegen een bergwand vloog. Gevreesd wordt dat alle inzittenden zijn omgekomen.

De 12 lichamen lagen verspreid over de steile buitenwanden van de vulkaan waartegen de Sukhoi Superjet-100 te pletter stortte. De lichamen van de slachtoffers zijn volledig verhakkeld door de klap.

Zo'n 85 soldaten, politiemensen en vrijwilligers nemen deel aan de reddingswerkzaamheden. Door de dikke mist is de zichtbaarheid op de plaats waar het ongeluk gebeurde, beperkt tot 5 meter.

Intussen zijn ook Franse en Russische onderzoekers ter plaatse gekomen om de oorzaak van het ongeval te bestuderen. De Superjet-100 is het eerste nieuwe Russische straalvliegtuig sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie. Rusland hoopte met de bouw ervan de kwakkelende vliegtuigindustrie nieuw leven in te blazen.


Live Center: Buitenland

 1. 36 min. geleden Een lijdensweg
  Nicky Aerts
  Het is Goede Vrijdag vandaag. Ook en vooral in Jeruzalem. Duizenden pelgrims komen naar de Oude Stad om de lijdensweg van Christus af te leggen. Correspondent Nicky Aerts ging kijken.
  Lees meer
 2. 44 min. geleden Wietbeleid vastgelopen in Nederland
  Het gedoogbeleid van softdrugs in Nederland lijkt vastgelopen. De Nederlandse regering noemt softdrugs ongezond en verslavend, en laat coffeeshops in de buurt van scholen sluiten. Tientallen burgemeesters willen juist een legalisering, waarbij ook het kweken onder toezicht mogelijk moet worden.
 3. 1 uur geleden Devote Filipijnen laten zich kruisigen
  In het Filipijnse dorp Cutud ten noorden van de hoofdstad Manila hebben gelovigen zich aan het kruis laten nagelen, als herdenking van het lijden van Jezus. Volgens de Bijbel is Christus op Goede Vrijdag aan het kruis gestorven. De kruisiging is een traditie op de Filipijnen die de laatste jaren ook toeristen lokt. Dit jaar onderging ook Lasse Spang Olsen, een 48-jarige Deense filmmaker, de kruisiging.
 4. 13:01 Een op de vijf kinderen wereldwijd niet gevaccineerd
  Belga
  Het gaat om bijna 23 miljoen kinderen. Dat meldt de VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF aan de vooravond van wereldvaccinatieweek van 24 tot 30 april.
  Lees meer
 5. 12:17 Privépaleis voormalige Roemeense dictator Ceausescu te koop
  contributors.ro
  De privéresidentie van de voormalige Roemeense communistische dictator Nicolae Ceausescu staat te koop. De Roemeense overheid vindt de onderhoudskosten te duur.
  Lees meer
 6. 12:05 Vicerector pleegt zelfmoord na scheepsramp
  Belga
  De vicerector van de school die mogelijk honderden leerlingen heeft verloren bij de scheepsramp in Zuid-Korea, heeft zelfmoord gepleegd. De man had zelf de ramp overleefd.
  Lees meer
 7. 11:48 "We vertrekken niet tot regering Kiev opstapt"
  AP
  Ondanks het akkoord tussen Oekraïne, Rusland, de VS en de EU zijn de betogers in het oosten van Oekraïne vooralsnog niet van plan om de bezette gebouwen te verlaten.
  Lees meer
 8. 11:36 Wake voor slachtoffers gezonken ferry
  In Zuid-Korea hebben scholen een emotionele wake gehouden voor de vermiste slachtoffers van de gekapseisde ferry. 500 leerlingen van verschillende scholen baden en brandden kaarsen voor hun vermiste klasgenoten.
 9. 11:15 Gekapseisde ferry volledig gezonken, nog 3 lichamen geborgen
  Drie dagen na de ramp met de ferry voor de kust van Zuid-Korea is het schip nu volledig gezonken. Hulpdiensten hebben nog drie lichamen geborgen maar het slechte weer en de sterke stroming bemoeilijken hun taak. De officiële cijfers zijn voorlopig 28 doden, 179 overlevenden en 270 vermisten.
 10. 11:12 Dodental lawine Mount Everest loopt verder op
  Zeker 12 sherpa's zijn vanochtend op de Mount Everest onder een lawine bedolven geraakt. Er zijn ook nog mensen vermist. Dat meldt de voorzitter van de Nepalese alpinismevereniging.
 11. 11:09 "Hoe pijnlijk ook, waxen kan je leven redden"
  "Ontbloot je teelballen, zodat je ze regelmatig kan controleren" Met deze opvallende boodschap probeert Testicular Cancer Canada jonge mannen aan te zetten tijdig aan zelfonderzoek te doen in de opsporing van teelbalkanker. Het begeleidende filmpje, waarbij het waxen van de teelballen een pijnlijk maar goed begin is voor zelfonderzoek ("Wax to bring the issue into the broad light of day"), gaat momenteel viraal.
 12. 10:56 Nederlandse pedofielenvereniging "Martijn" verboden
  Belga
  De Hoge Raad in Nederland heeft geoordeeld dat de pedofielenvereniging "Martijn" moet worden ontbonden. Volgens het hoogste rechtscollege zijn de activiteiten van de club in strijd met de openbare orde.
  Lees meer
 13. 09:50 "Aanvallers van VN-basis veinsden petitie-actie"
  "De gewapende aanvallers op het VN-kamp in Bor deden zich voor als vreedzame demonstranten die een petitie kwamen voorleggen." Dat zegt VN-woordvoerder Stéphane Dujarric, op basis van directe informatie uit het kamp in Zuid-Soedan. "Ze vielen het kamp binnen en openden het vuur op de vluchtelingen." Het aantal doden en gewonden is nog niet bevestigd. In de basis verblijven zo'n 5.000 Zuid-Soedanezen op de vlucht voor het conflict in hun land.
 14. 09:23 Wat ging er mis op de Zuid-Koreaanse ferry?
  "Ik zie niet in waarom de reddingssloepen niet zijn uitgezet. Dat wordt de hamvraag bij het onderzoek," zegt de Britse scheepsarchitect en -expert Ian Winkle. Hij merkt ook op dat er geen ordelijke evacuatie is gebeurd. "Vrij veel passagiers zijn binnen gebleven, ik denk omdat hen dat werd bevolen. Mogelijk zitten ze nog in luchtzakken. Maar na zoveel tijd al en bij deze temperatuur zijn de overlevingskansen erg gering geworden." Als mogelijke oorzaak van het ongeluk denkt hij aan een rots of een wrak waar de ferry tegenaan is gevaren.
 15. 08:50 Veroorzaakte Nederlander zelfmoord Canadese tiener?
  YouTube
  Amanda Todd (15) stapte twee jaar geleden uit het leven nadat ze werd gepest met een pikante foto die nu vermoedelijk door de 35-jarige Nederlander werd verspreid.
  Lees meer
 16. 08:46 Kerry: "We verwachten dat Rusland dit akkoord ernstig neemt"
  Oekraïne, Rusland, de VS en de EU hebben in Genève een akkoord bereikt dat de escalatie van de toestand in Oekraïne moet stoppen. "We verwachten dan ook dat Rusland ernst betoont in de ontwapening van de pro-Russische milities in Oekraïne en de aanmoediging van het politieke proces," zei Kerry. President Obama drukte vooral hoop uit maar benadrukte dat er nog geen zekerheid bestaat. "We gaan nergens op rekenen tot we het zien. Maar militaire opties zijn hoe dan ook niet aan de orde."
 17. 08:23 Al 58 doden bij aanval op VN-basis in Zuid-Soedan
  AP
  Bij een aanval op een kamp van de Verenigde Naties in Bor, in Zuid-Soedan, zijn zeker 58 doden geteld. 100 anderen raakten gewond. Dat meldt de VN.
  Lees meer
 18. 07:51 12 doden na lawine op Mount Everest
  Belga
  Zeker 12 sherpa's zijn vanochtend op de Mount Everest onder een lawine bedolven geraakt. Er zijn ook nog mensen vermist. Dat meldt de voorzitter van de Nepalese alpinismevereniging.
  Lees meer
 19. 07:22 Bus rijdt in water bij Schiphol: 5 gewonden
  Bij Schiphol, de grootste Nederlandse luchthaven, is afgelopen nacht een pendelbus in het water gereden. Daarbij zijn 5 mensen gewond geraakt.
  Lees meer
 20. 06:39 Bill en Hillary Clinton worden opa en oma
  AP
  De dochter van de gewezen Amerikaanse president en de gewezen minister van Buitenlandse Zaken, Chelsea Clinton, is in blijde verwachting.
  Lees meer