Refresh


Home : Buitenland


Europees Hof verwerpt beroep Abu Qatada

wo 09/05/2012 - 21:44 Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) weigert het beroep te horen van de radicaal-islamitische geestelijke Abu Qatada. Hij was naar het EHRM gestapt om zijn uitwijzing door Groot-Brittannië aan te vechten.

Het EHRM had in januari nog de uitwijzing van Qatada geblokkeerd, maar laat nu weten dat ze het beroep van de geestelijke niet gaat aanhoren. De beslissing is een triomf voor de Britse regering, die de uitzettingsprocedure naar Jordanië tegen de moslimgeestelijke nu in een Brits hof kan hervatten.

Live Center: Buitenland

 1. 36 min. geleden Irak sluit Abu Ghraib-gevangenis
  AFP
  De Iraakse overheid heeft de beruchte gevangenis van Abu Ghraib, vlakbij Bagdad, gesloten. Dat gebeurde niet om humanitaire maar wel om veiligheidsredenen. De sluiting werd bekendgemaakt door minister van Justitie Hassan al-Shimmari. Het is niet duidelijk of de sluiting tijdelijk of definitief is.
  Lees meer
 2. 37 min. geleden Belgische directeur Congolees nationaal park buiten levensgevaar
  AP
  Emmanuel de Merode werd gisteren aangevallen door niet-geïdentificeerde gewapende mannen. Hij raakte zwaargewond en kreeg twee kogels in de buikstreek.
  Lees meer
 3. 38 min. geleden Bang afwachten voor familie opvarenden
  Voor de kust van Zuid-Korea is nog steeds een grote reddingsoperatie met tientallen boten van de kustwacht, marineschepen en helikopters aan de gang. Volgens de kustwacht worden nog 290 van de 470 opvarenden vermist. Voor familieleden van de vermisten is het bang afwachten.
 4. 1 uur geleden 5 jongeren doodgestoken in studentenhuis Canada
  Tijdens een feest in de Canadese stad Calgary zijn 5 studenten doodgestoken. De jonge slachtoffers, 4 mannen en 1 vrouw, zijn allen vooraan in de 20. De verdachte is aangehouden. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend.
 5. 09:43 Italiaanse maffiabaas opgepakt in Nice
  Agi.it
  In de Zuid-Franse stad Nice is een beruchte leider van de Italiaanse criminele organisatie Camorra opgepakt. Antonio Lo Russo werd al 4 jaar gezocht en wordt verdacht van bendevorming en drugshandel.
  Lees meer
 6. 09:30 Politie brengt verdachte rugzakken tot ontploffing
  Exact 1 jaar na de bomaanslagen in Boston is er opnieuw een incident geweest aan de finish van de marathon. Na de vondst van 2 verdachte rugzakken werden honderden mensen geëvacueerd. De 2 tassen werden door de politie gecontroleerd tot ontploffing gebracht.
 7. 08:01 Grootscheepse reddingsactie voor kust Zuid-Korea
  Voor de zuidwestkust van Zuid-Korea is een grootscheepse reddingsactie gehouden voor honderden opvarenden van een zinkende ferry. Aan boord bevinden zich 325 studenten en hun leerkrachten. De ferry ligt op zijn zij en is bijna helemaal gezonken.
 8. 05:19 Evacuaties na vondst van verdachte rugzakken in Boston
  AP
  In de Amerikaanse stad zijn gisterenavond honderden mensen geëvacueerd na de vondst van twee verdachte rugzakken in de buurt van de plaats waar exact een jaar geleden bij aanslagen drie doden en 264 gewonden vielen.
  Lees meer
 9. 04:08 Ferry zinkt in Zuid-Korea: zeker 2 doden en honderden vermisten
  Belga
  Aan boord van het schip bevonden zich 325 scholieren en hun leerkrachten, in totaal bijna 500 passagiers. De ferry is door een nog onbekende oorzaak op zijn zij terechtgekomen en gezonken.
  Lees meer
 10. 02:15 Amerikaanse kustwacht onderschept 3,3 ton cocaïne in Caraïben
  Reporters
  De cocaïne heeft een waarde van 110 miljoen dollar (79,7 miljoen euro). Het gaat om de grootste inbeslagname in een lange tijd, aldus de kustwacht.
  Lees meer
 11. gisteren 23:42 100 schoolmeisjes gekidnapt in Noord-Nigeria
  Gewapende mannen hebben bij een aanval op een school zo'n 100 meisjes ontvoerd. De plaatselijke politiesommissaris bevestigt de ontvoeringen, maar wil geen exact aantal noemen. Ook een bewaker en een politieagent zijn gedood. Waarschijnlijk is de ontvoering het werk van de islamistische groepering Boko Haram.
 12. gisteren 22:48 Slachtoffers bomaanslagen Boston herdacht
  In Boston zijn de slachtoffers herdacht die er één jaar geleden vielen tijdens de marathon. Er werden toen 3 mensen gedood door ontploffingen, en ook 250 mensen raakten gewond. De daders waren 2 Tsjetsjeense broers: één van hen is later doodgeschoten, de tweede wacht nog op zijn proces.
 13. gisteren 20:20 Groot Koerkamp: “Veel mensen hebben geen voeling met wat er hier gebeurt”
 14. gisteren 19:48 47 doden bij zwaar verkeersongeval in Togo
  Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een passagiersbus in het noorden van Togo, in West-Afrika, zijn 47 doden gevallen. Dat meldt de Togolese staatstelevisie. Bij het ongeval in Talo, zo'n 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Lomé, raakten ook vijftien mensen gewond. Onder de doden zijn vijftien Burkinezen en één Nigeriaan. Alle andere slachtoffers zijn Togolezen.
 15. gisteren 17:59 Pro-Russische politicus besmeurd met bloem en verf
  In Kiev heeft de pro-Russische presidentskandidaat Vladimir Bitko het aan de stok gekregen met pro-Oekraïense tegenstanders. De gemoederen laaiden hoog op en Bitko werd besmeurd met bloem en verf.
 16. gisteren 17:42 Kiev start antiterreuroperatie in oosten Oekraïne
  AP
  Dat heeft interim-president Oleksandr Toertsjinov aangekondigd. De operatie is gericht tegen pro-Russische separatisten in het noorden van Donetsk-regio.
  Lees meer
 17. gisteren 17:27 Hindoes vieren de geboorte van aapgod Hanuman
  In tempels in de Indische staat Uttar Pradesh hebben devote Hindoes de geboortedag van aapgod Hanuman gevierd. Gelovigen maakten muziek en baden om hem te eren. Ze gaven ook snoep aan voorbijgangers. Aapgod Hanuman komt uit de Indische mythologie en staat symbool voor kracht.
 18. gisteren 17:21 Berlusconi moet jaar gemeenschapsdienst doen bij bejaarden
  Belga
  De vroegere Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft van de rechter de toelating gekregen om zijn veroordeling om te zetten in gemeenschapsdienst. Hij kreeg vorig jaar 4 jaar cel wegens belastingfraude.
  Lees meer
 19. gisteren 16:54 Erotische Oud-Chinese kunst in Hongkong
  In de kunstgalerij Sotheby's in Hongkong is een tentoonstelling van start gegaan met zeldzame Chinese erotiek. "Gardens of Pleasure: Sex in Ancient China" is de eerste exotische expositie uit Oud-Chinese kunst in Hongkong.
 20. gisteren 16:42 Eén jaar na de bloedige bomaanslag op de Boston Marathon
  AP
  In Boston wordt vandaag een herdenkingsceremonie gehouden voor de slachtoffers van de aanslag tijdens de Boston Marathon exact één jaar geleden. Er vielen 3 doden en meer dan 260 gewonden.
  Lees meer