Refresh


Home : Binnenland


35 veroordelingen op proces over legerfraude

wo 23/05/2012 - 13:51 In Brussel heeft de correctionele rechtbank 35 mensen veroordeeld die betrokken waren bij fraude bij het leger. Het ging om een circuit met valse facturen en aankopen voor eigen gebruik.

De rechtbank was niet mals voor de 35 mensen die nu zijn veroordeeld wegens de zogenoemde "legerfraude". Ze krijgen straffen van tien maanden tot vijf jaar met uitstel.

De meeste veroordeelden zijn militairen. Die hadden met bevriende handelaren een zwendel opgezet met valse facturen en kochten op kosten van het leger ook goederen aan voor eigen gebruik.

De beklaagden moeten nu alle goederen die ze aankochten, teruggeven. Het zou gaan om een waarde van miljoenen euro. De veroordeelden mogen ook niet langer werken voor het leger.

Live Center: Binnenland

 1. 35 min. geleden De krantenkoppen van woensdag 17 april
  De Standaard: Tien pillen per rusthuisbewoner
  De Tijd: Belaagde Grouwels reikt Uber de hand
  Het Belang van Limburg: Opnieuw klachten over enquête bpost
  Het Nieuwsblad: 1 op 5 meisjes wil plastische chirurgie
  Gazet van Antwerpen: Meer controles op bus en tram


 2. 1 uur geleden "Bescherming van kustpolders is dringende zaak voor Vlaamse regering"
  CC LHOON
  Vogelbescherming Vlaanderen roept de Vlaamse regering op om dringend werk te maken van de kustpolders. Om de druk op te voeren, werd SOS Kustpolders gelanceerd.
  Lees meer
 3. gisteren 22:01 60-jarige motorrijder sterft na verkeersongeval
  Een Luikse motorrijder is om het leven gekomen na een verkeersongeval in Sclessin (Luik). Omstreeks 17 uur raakte de zestiger een borduur bij een inhaalbeweging op de Quai Vercour. De bestuurder verloor de controle en belandde tegen een paal. De man overleed ter plaatse, zo maakte het parket van Luik bekend.
 4. gisteren 20:01 Telemonitor laat hartpatiënten met een gerust hart sporten
  Het ziekenhuis Oost-Limburg en de universiteit van Hasselt hebben een systeem ontwikkeld waarbij hartpatiënten tijdens een inspanning in werkelijke tijd gescreend worden.
 5. gisteren 19:53 Experts militaire geschiedenis schrijven lijvig werk over Eerste Wereldoorlog
  588 bladzijden: zo dik is het boek geworden dat alle militaire operaties beschrijft van de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem.
 6. gisteren 19:46 Vier verdachten in zaak Syrië-ronselaars blijven aangehouden
  Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist. Een derde dossier, waarin negen verdachten aangehouden werden voor het ronselen van Syrië-strijders, is uitgesteld naar 9 mei.
  Lees meer
 7. gisteren 19:12 Politie zet morgen alle camera´s in voor flitsmarathon
  De politie in heel België houdt morgen vanaf 06.00 uur massale flitscontroles. Daarvoor zullen alle beschikbare camera´s worden ingezet om snelheidsovertreders te beboeten. Via de campagne ´´Ik flits mee´´ konden alle burgers flitslocaties voorstellen. Daarvoor kwamen in totaal 52.000 voorstellen binnen. De marathon-flitsactie zal 24 uur duren.
 8. gisteren 17:37 Banken gesloten op Goede Vrijdag en Paasmaandag
  Belga
  De Belgische banken zullen gesloten zijn op Goede Vrijdag (18 april) en Paasmaandag (21 april). De postkantoren werken volgens de klassieke regeling.
  Lees meer
 9. gisteren 17:20 Minder veiligheidspersoneel bij het koninklijk paleis
  CC Fabonthemoon
  Het veiligheidsdetachement bij het koninklijk paleis bestaat uit 202 personeelsleden, onder wie 192 politiemensen en 10 leden van het burgerpersoneel. Dat aantal zal op termijn verminderd worden tot ongeveer 180 personeelsleden.
  Lees meer
 10. gisteren 16:35 Ook in ons land zaken van orgaanhandel geregistreerd
  PhotoNews
  In de periode van 2009 tot en met het eerste semester van 2013 werden in ons land vier processen-verbaal opgesteld voor handel in organen.
  Lees meer
 11. gisteren 16:03 Eerste Frans-Belgische test voor vervoer radio-actieve stoffen
  Belga
  België en Frankrijk hebben begin deze maand voor het eerst een grote grensoverschrijdende oefening gehouden voor het transport van radio-actief materiaal. Dat is gisteren bekendgemaakt.
  Lees meer
 12. gisteren 14:11 Eerste Belgische frambozen geveild
  AP
  De eerste frambozen van de variëteit Tulameen werden verkocht aan 5 euro per doosje van 125 gram aan de toeleverancier Devuyst-Meirsonne.
  Lees meer
 13. gisteren 13:22 Zaak Bellens tegen Belgacom wordt op 22 april ingeleid
  Belga
  De rechtszaak die de voormalige Belgacom-topman heeft aangespannen tegen zijn ex-werkgever, wordt op 22 april ingeleid voor de Brusselse arbeidsrechtbank.
  Lees meer
 14. gisteren 11:18 Vastgoedprijzen blijven op zelfde niveau
  VRT
  Het aantal vastgoedtransacties is in de eerste drie maanden van het jaar op hoog niveau gebleven, in lijn met het einde van vorig jaar. De prijzen bleven eveneens overeind.
  Lees meer
 15. gisteren 10:47 Stookolie wordt duurder
  Stookolie inslaan wordt morgen duurder. Wie meer dan 2.000 liter bestelt, betaalt maximaal 0,8128 euro per liter, of een stijging met 2,04 cent per liter. Dat blijkt uit een mededeling van de FOD Economie. De prijsstijging is een gevolg van het duurder worden van olieproducten op de internationale markten.
 16. gisteren 09:21 Ontving u een verkeerde brief van het kankeronderzoek?
  700 mensen die zich hebben laten screenen voor darmkanker, hebben per ongeluk een brief gekregen met slecht nieuws. In de brief stond dat verder onderzoek naar dikkedarmkanker nodig was. Bent u een van de mensen die zo'n brief ontvangen hebben, laat het ons dan weten via nieuws@vrt.be.
  Lees meer
 17. gisteren 07:52 Huisarts onvoldoende voorbereid op patiënt met psychische problemen
  VRT
  Vier op de vijf Vlaamse huisartsen voelen zich onvoldoende voorbereid om het groeiende aantal patiënten met psychische problemen te behandelen. Dat blijkt uit een enquête van het medische vakblad Medi-Sfeer.
  Lees meer
 18. gisteren 07:15 700 mensen krijgen per ongeluk slecht nieuws na kankeronderzoek
  Luc Colemont
  700 mensen die zich hebben laten screenen voor darmkanker, hebben per ongeluk een brief gekregen met slecht nieuws. Het Centrum voor Kankeropsporing had de brief naar een verkeerd adressenbestand gestuurd.
  Lees meer
 19. gisteren 07:01 Helft Vlamingen heeft geen natuur bij de deur
  AP
  Dat blijkt uit een onderzoek van Natuurpunt. Vooral inwoners van Gent en Roeselare moeten het zonder al te veel groen stellen. Limburgers zijn dan weer het best bedeeld.
  Lees meer
 20. 15/04 23:46 De krantenkoppen van woensdag 16 april
  De Morgen: "Meer en meer erfenissen naar het goede doel" 
  De Standaard
  : "Vlaming heeft geen groen bij zijn deur"
  De Tijd: "Kroes ramt Brussel in taxi-oorlog" 
  Gazet van Antwerpen: "Niemand ontsnapt aan snelheidscontroles" 
  Het Nieuwsblad: "700 mensen onterecht bang gemaakt voor darmkanker"