Refresh


Home : Binnenland


Oplichter Colruyt-winkels krijgt 18 maanden cel

Belga

ma 07/05/2012 - 11:30 Een 49-jarige Fransman is door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel voor het oplichten van Colruyt-winkels. De man slaagde er verschillende keren in om gestolen goederen te laten terugbetalen door de kassabediende.

De man sloeg een eerste keer toe in februari vorig jaar in een Colruyt-warenhuis in Grimbergen. Hij haalde enkele inktpatronen uit de rekken en maakte de kassabediende wijs dat hij ze eerder had aangekocht, maar niet kon gebruiken. De man kreeg vervolgens de aankoopsom terugbetaald.

Enkele weken later lichtte de 49-jarige Fransman een ander Colruyt-filiaal op, waarna hij opgepakt werd. Toch hield dat de man niet tegen om voort te doen. In mei vorig jaar kwam er echter een einde aan zijn oplichtingspraktijken.

In een Dreamland-winkel in Vilvoorde was de man er in geslaagd om zich enkele goederen uit de rekken te laten terugbetalen voor 218 euro. Met de waardebon die hij kreeg, trok hij vervolgens naar een ander Dreamland-filiaal om er een aankoop te doen. De kassabediende herkende hem echter op de interne bewakingsbeelden, waarna de man op de vlucht sloeg.

De Fransman is nu door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van de man, die verstek had laten gaan.

Live Center: Binnenland

 1. 30 min. geleden Vlaams en Brussels toerisme gepromoot in Brazilië
  Belga
  Toerisme Vlaanderen heeft daarvoor een vertegenwoordiging geopend in het Zuid-Amerikaanse land. In 2012 waren Braziliaanse bezoekers goed voor 93.000 overnachtingen in Vlaanderen en Brussel, vier keer meer dan in 2003.
  Lees meer
 2. 32 min. geleden "Bio-voeding helpt niet noodzakelijk tegen kanker"
 3. 35 min. geleden Voortaan ook alcoholcontroles op het water
 4. 1 uur geleden Mathilde reikt prijs voor medisch onderzoek uit aan gynaecoloog UZ Leuven
  Koningin Mathilde heeft zonet één van de belangrijkste prijzen voor medisch onderzoek in ons land uitgereikt, aan professor Dirk Timmerman van het UZ in Leuven. Als gynaecoloog is hij gespecialiseerd in echografieën. Timmerman krijgt de Inbev-Baillet-Latour-prijs voor zijn onderzoek naar computermodellen, ontwikkeld met kennis uit verscheidene specialisaties, die gynaecologen helpen om het gevaar van een gezwel op een eierstok in te schatten.
 5. 1 uur geleden Aardgasverbruikers krijgen geld terug door milde winter
  Belga
  Gemiddeld zal een klant tussen 100 en 150 euro terugkrijgen. De leveranciers raden wel af om het maandelijkse voorschot aan te passen.
  Lees meer
 6. 11:11 Tandbleekmiddeltjes helpen niet
  www.pictureperfectdental.biz
  Volgens de Hoge Gezondheidsraad is er geen wetenschappelijk bewijs dat tandbleekmiddeltjes zoals tandpasta effectief helpen.
  Lees meer
 7. 08:21 Regels voor waardetransporten worden strenger
  VRT
  In de strijd tegen financiële fraude worden de regels voor waardetransporten veel strenger. Dat meldt De Tijd. Zo zullen waardetransporteurs vanaf nu elke keer de identiteit van de begunstigde controleren.
  Lees meer
 8. 08:16 "Patiënt vermageringsoperatie moet beter opgevolgd worden"
  AP
  Zo'n operatie vraagt zoals elke chirurgische ingreep een herstelperiode en kan aanleiding geven tot complicaties. Dat blijkt uit een bevraging van het socialistische ziekenfonds.
  Lees meer
 9. 08:17 Onderhoudswerkzaamheden
  Door onderhoudswerken heeft onze website afgelopen nacht en een deel van de ochtend stilgelegen. Onze excuses voor het ongemak.
 10. gisteren 23:23 "Prijzengeld is veeleer een onkostenvergoeding"
  Delfine Persoon is sinds zondag wereldkampioen boksen (lichtgewicht) bij de belangrijkste boksfederatie de World Boxing Council. Gisteren ging ze gewoon meehelpen de zaal opruimen. "Het zijn allemaal vrijwilligers die het helpen organiseren. Dan voel ik me de dag erna wel verplicht om mijn steentje bij te dragen", zegt ze in "Reyers laat".
 11. gisteren 22:14 Instroom gevangenen in instelling Beveren gehalveerd
  Belga
  Er komen voorlopig maar vijf nieuwe gedetineerden per dag aan in de nieuwe gevangenis van Beveren, terwijl dat bij de opening nog het dubbel was.
  Lees meer
 12. gisteren 21:32 "Wij zijn de slachtoffers, wij zijn niet de daders"
  Emmanuel Henckens werd als 10-jarige misbruikt op internaat door twee paters. Hij legt uit waarom hij de excuses van het Vlaams parlement belangrijk vindt. "Het zal mij mijn gestolen jeugd nooit teruggeven", zegt hij in "Terzake". "Maar ik vind die erkenning belangrijk en ook dat er over gepraat kan worden."
 13. gisteren 19:33 Treinstaking in Luik is voorbij
  Belga
  De Luikse treinbestuurders hebben vanmorgen onaangekondigd het werk neergelegd. De staking leidde tot heel wat hinder, maar die bleef voornamelijk beperkt tot het Waalse en Brusselse treinverkeer. Rond 18 uur was de staking voorbij.
  Lees meer
 14. gisteren 19:01 Vader slachtoffer schietpartij Wezet richt zich tot daders
  VRT
  De vader van Esteban, de 9-jarige jongen die vrijdagavond het leven liet bij de schietpartij in Wezet waarbij drie doden vielen, heeft vandaag op Facebook een oproep gericht tot de dader(s) om zich aan te geven bij de politie. "We willen zo snel mogelijk de waarheid kennen en de verantwoordelijken veroordeeld zien."
  Lees meer
 15. gisteren 17:13 Stiptheid NMBS gestegen in maart
  De treinen in ons land hebben vorige maand opvallend stipt gereden. Bijna negen op de tien treinen kwamen in maart op tijd aan. Dat is een pak meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
  Lees meer
 16. gisteren 14:52 Aantal personen met handicap bij Vlaamse overheid stijgt met mondjesmaat
  Reporters
  Bij de Vlaamse overheid is het aantal werknemers met een handicap of chronische ziekte in 2013 amper toegenomen. Volgens Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) zijn er de laatste jaren nochtans belangrijke financiële inspanningen geleverd, al lijkt dat niet voldoende om eind 2015 de beoogde 3 procent te halen.
  Lees meer
 17. gisteren 14:03 Luikse treinbestuurders staken voort in namiddag
  In Luik is een deel van de treinbestuurders ook deze namiddag niet aan het werk gegaan. Deze ochtend legde al een dertigtal bestuurders het werk neer. Volgens de NMBS blijft de hinder beperkt tot de omgeving van Luik. Voor de avondspits in Vlaanderen en Brussel worden geen problemen verwacht.
 18. gisteren 13:50 Belgisch federaal parket gaat samenwerken met Bulgaarse gerecht
  CC Mandy Jansen
  Het Belgische federaal parket gaat nauwer samenwerken met de Bulgaarse gerechtelijke overheden. Het federaal parket hoopt dankzij het akkoord vooral de strijd tegen de mensenhandel en de sociale fraude te kunnen intensifiëren.
  Lees meer
 19. gisteren 13:11 België telt voor het eerst 1.500 notarissen
  Reporters
  Met de notariaten in ons land gaat het goed. Ons land telt nu meer dan 1.500 notarissen die samen tot 3,3 procent meer akten verwerken. Opmerkelijk is dat het beroep veel meer vrouwen telt en dat het verjongt.
  Lees meer
 20. gisteren 13:02 "Belastingweigeraars" betalen hogere belastingen
  Belga
  Wie na herinneringsbrieven weigert zijn aangifte in te dienen, krijgt voortaan niet alleen een boete, maar ook een belastingverhoging die groter zal zijn dan vroeger, bevestigt de FOD Financiën.
  Lees meer