Refresh


Home : Binnenland


Oplichter Colruyt-winkels krijgt 18 maanden cel

Belga

ma 07/05/2012 - 11:30 Een 49-jarige Fransman is door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel voor het oplichten van Colruyt-winkels. De man slaagde er verschillende keren in om gestolen goederen te laten terugbetalen door de kassabediende.

De man sloeg een eerste keer toe in februari vorig jaar in een Colruyt-warenhuis in Grimbergen. Hij haalde enkele inktpatronen uit de rekken en maakte de kassabediende wijs dat hij ze eerder had aangekocht, maar niet kon gebruiken. De man kreeg vervolgens de aankoopsom terugbetaald.

Enkele weken later lichtte de 49-jarige Fransman een ander Colruyt-filiaal op, waarna hij opgepakt werd. Toch hield dat de man niet tegen om voort te doen. In mei vorig jaar kwam er echter een einde aan zijn oplichtingspraktijken.

In een Dreamland-winkel in Vilvoorde was de man er in geslaagd om zich enkele goederen uit de rekken te laten terugbetalen voor 218 euro. Met de waardebon die hij kreeg, trok hij vervolgens naar een ander Dreamland-filiaal om er een aankoop te doen. De kassabediende herkende hem echter op de interne bewakingsbeelden, waarna de man op de vlucht sloeg.

De Fransman is nu door de Brusselse rechtbank veroordeeld tot 18 maanden cel. De rechter beval de onmiddellijke aanhouding van de man, die verstek had laten gaan.

Live Center: Binnenland

 1. 26 min. geleden Jaarverslag Vluchtelingenwerk Vlaanderen - "Asielzoekers moeten te vaak verhuizen"
  Asielzoekers moeten te vaak verhuizen, soms naar de andere kant van het land. Dat is duur, inefficiënt en erg zwaar voor de asielzoekers.
  Lees meer
 2. 00:39 Auto in kanaal in Geel
  Aan de Heistraat in Geel is een man met zijn auto in het kanaal Bocholt-Herentals gereden, zo meldt onze correspondent Marnik Aerts.
  Lees meer
 3. 00:00 Krantenkoppen
  Gazet van Antwerpen: Mogelijk staking bij spoor door boek ex-baas
  Belang van Limburg: Spoor dreigt met staking
  Het Nieuwsblad: Politieke debatten verboden in scholen
  De Standaard: Het rapport van Di Rupo I
  De Morgen: "Partijen rekenen verkeerd"
  De Tijd: Ook villa's laten crisis achter zich
  Het Laatste Nieuws: Drugsbaron snel-snel uitgeleverd

 4. gisteren 21:36 "Maak centrale website om kwaliteit van ziekenhuizen te vergelijken"
  VRT
  De Vlaamse Liga tegen Kanker en consumentenorganisatie Test Aankoop willen dat er één centrale website komt om de kwaliteit van ziekenhuizen te vergelijken. Nu verschilt de kwaliteit van de zorg immers te veel, klinkt het. Vanmiddag werd daarover een petitie, ondertekend door 36.000 mensen, overhandigd aan Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).
  Lees meer
 5. gisteren 21:31 Bourgeois laat couchsurfers dan toch ongemoeid
  Belga
  Voor zover het geen commercieel gebeuren is, valt couchsurfing niet onder het logiesdecreet, laat hij weten na een dag gekibbel over een registratieplicht voor wie toeristen laat overnachten.
  Lees meer
 6. gisteren 19:41 "Wezenlijk verschil tussen couchsurfing en airbnb"
  Reporters
  De vereniging Couchsurfing Brussels zegt dat er een duidelijk onderscheid gemaakt dient te worden tussen couchsurfing enerzijds en airbnb anderzijds. "Slechts een heel kleine minderheid probeert via couchsurfing wat geld te verdienen, maar dan treden wij daar tegen op", klinkt het.
  Lees meer
 7. gisteren 18:14 "Paus drong aan op betere positie van leken in de kerk"
  Een Vlaamse vrouw wordt in het Vaticaan directeur van het "internationaal centrum tegen seksueel misbruik in de kerk". Karlijn Demasure, die in 2010 bij ons bekend werd als lid van de commissie Adriaenssens, komt aan het hoofd van een nieuw centrum dat over de hele wereld geestelijken gaat opleiden om om te gaan met seksueel misbruik. Demasure is al enkele jaren decaan aan een Canadese universiteit
 8. gisteren 18:14 Karlijn Demasure hoofd internationaal centrum voor seksueel misbruik in de Kerk
  VRT
  De Vlaamse Karlijn Demasure gaat in Rome het internationaal centrum leiden voor seksueel misbruik in de Kerk. Het is opmerkelijk dat voor dergelijke functie in het Vaticaan een leek aangeduid wordt.
  Lees meer
 9. gisteren 17:27 Toch meer dan 15.000 bestuurders geflitst
  VRT
  In tegenstelling tot eerdere berichten blijkt toch bijna 4 procent van de automobilisten te snel te hebben gereden tijdens de zogenoemde flitsmarathon. Dat meldt de federale wegpolitie na de actie die liep van gistermorgen tot vanmorgen.
  Lees meer
 10. gisteren 14:56 De Merode op weg naar Kenia voor revalidatie
  Emmanuel de Merode, de Belgische directeur van het Congolese nationale park Virunga, is met een medische vlucht naar Nairobi, Kenia, vertrokken. "Zijn toestand is al wat beter, hij is al te been", klinkt het bij Buitenlandse Zaken. De Merode werd dinsdagnacht succesvol geopereerd. Bij een aanval kreeg hij twee kogels in de buikstreek. Tot vandaag lag hij in het ziekenhuis van Goma, in Oost-Congo.
 11. gisteren 12:38 Circussen reageren op verbod wilde dieren
  CC dirkjanranzijn
  "Dierenwelzijn is prioritair voor ons." Dat is de boodschap van de European Circus Association (ECA) in een open brief aan alle Belgische volksvertegenwoordigers. De circussen betreuren ook dat er nooit overleg is geweest met de sector.
  Lees meer
 12. gisteren 11:08
 13. gisteren 10:31 Proximus bereikt akkoord met Scouts over reclamespot
  YouTube - Belgacom
  In een recente reclamespot waren enkele scouts met herkenbaar uniform en logo's te zien, zonder dat daarvoor eerst de toestemming was gevraagd van de jeugdbeweging.
  Lees meer
 14. gisteren 10:11 Registratieplicht voor wie toerist laat overnachten
  Reporters
  De Vlaamse overheid wil dat wie - op commerciële basis - via sites zoals Couchsurfing en Airbnb een bed of zetel verhuurt aan toeristen aan bepaalde veiligheidseisen voldoet.
  Lees meer
 15. gisteren 10:06
  #L50A #Denderleeuw #BrusselZuid Defecte trein Situatie hersteld Normaal verkeer herneemt #NMBS
  NMBS
 16. gisteren 08:42
  #L50A #Denderleeuw #BrusselZuid Defecte trein Verstoord verkeer Update: vertragingen tot 40’’ mogelijk Omleidingen via #Ternat #NMBS
  NMBS
 17. gisteren 08:11 6 op de 10 automobilisten denken dat ritsen altijd en overal geldt
  VRT
  Dat blijkt uit een internettest van VAB, die 604 bestuurders aflegden. De test bevatte verschillende verkeerssituaties waarbij een automobilist telkens verplicht is om in te voegen.
  Lees meer
 18. gisteren 07:15 "Bewustere dokterskeuze kan 60 miljoen euro besparen"
  Reporters
  Volgens de CM kunnen de Belgen alles samen 60 miljoen euro besparen als ze alleen nog naar geconventioneerde artsen gaan die de officiële tarieven aanrekenen.
  Lees meer
 19. gisteren 06:04 Flitsmarathon afgelopen
  De flitsdag is officieel ten einde. 24 uur lang hebben lokale en federale politie extra veel snelheidscontroles gehouden. De resultaten worden verwacht vanaf vanavond.

 20. 17/04 23:55 De krantenkoppen van vrijdag 18 april
  De Standaard Akkoord haalt lont uit Oekraïens kruitvat
  De Morgen Ziekenfondsen laten patiënten voor miljoenen opdraaien
  Het Nieuwsblad Juiste keuze arts kan u 40% besparen
  Gazet van Antwerpen Particulieren die toeristen laten overnachten riskeren boete
  Metro Belg niet tuk op groenten en fruit
  De Tijd Dries Buytaert trekt naar Amerikaanse beurs
  Het Belang van Limburg 400 nieuws jobs bij H.Essers in Genk